Συνεχίζονται τα rapid test στη Γεροσκήπου σήμερα και αύριο στην Τάλα

Συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στην Πάφο. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της εταιρείας Mediwell Home Healthcare Services, Ζήνωνας Ζήνωνος, ανέφερε πως τα κλιμάκια της εταιρείας θα βρίσκονται το Σάββατο στην Γεροσκήπου και την Κυριακή στην κοινότητα Τάλας.


Σύμφωνα με τον κ. Ζήνωνος, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την εταιρεία Mediwell και τον Δήμο, θα προσφέρει εντελώς δωρεάν τεστ ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού για τους κατοίκους της Γεροσκήπου, στην Πλατεία Γεροσκήπου και κάλεσε τους δημότες να αφιερώσουν 5 λεπτά από το χρόνο τους και να υποβληθούν στο τεστ.


Σε σχέση με τις δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν την Παρασκευή στην Εκκλησία του Αγίου Κόνωνα ο κ. Ζήνωνος ανέφερε πως η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική, σημειώνοντας πως από τα 277 test, εντοπίστηκαν 11 κρούσματα.

Η ταχύτητα σκοτώνει


Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ.Σ. Τάλας, τα rapid test στην κοινότητα θα διεξάγονται την Κυριακή από τις 09.00 μέχρι τις 16.00 στο προαύλιο της εκκλησίας της Γεννήσεως του Σωτήρος στην Τάλα. Η παρουσία όλων, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι απαραίτητη για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα σε 15 λεπτά.


Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας έχει ήδη ανακοινώσει πως εντός του Σαββατοκύριακου αρχίζουν τα rapid test στους οίκους ευγηρίας, τα κέντρα αποκατάστασης και τις άλλες κλειστές δομές. Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις Επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, όπου ολοκληρώθηκε ήδη το πρόγραμμα που έτρεχε με PCR test, ενώ θα επεκταθεί και στις άλλες Επαρχίες με την ολοκλήρωση του προγράμματος με τη μέθοδο της μοριακής εξέτασης σε αυτές.


Παράλληλα, και πάλι εντός του Σαββατοκύριακου ενεργοποιείται η ομάδα των εθελοντών φοιτητών ιατρικής οι οποίοι θα επισκέπτονται τα γηροκομεία, κέντρα αποκατάστασης ή άλλες κλειστές δομές, για παρακολούθηση και επιτήρηση της ορθής εφαρμογής των μέτρων και καθοδήγηση για βελτίωση του τρόπου τήρησης των πρωτοκόλλων.

πηγή ΚΥΠΕ

Support Local Business
Translate »