18.9 C
Paphos
Saturday, April 13, 2024

Συναυλία κλασικής μουσικής για πιάνο στο Τεχνόπολις 20

Η συναυλία κλασικής μουσικής με τίτλο «Παραμύθια και Παράδοση» με τις πιανίστριες Ιβελίνα Ρούσεβα, Μαριάννα Γεωργίου και Μαρία Αβραάμ, παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην Πάφο, την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 20:00, στο Τεχνόπολις 20.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα για πιάνο συνθετών που αντλούν στοιχεία και έμπνευση από θρύλους,μύθους, αλλά και προφορικές μουσικές παραδόσεις: από τον Μπέλα Μπάρτοκ στον Τζόρτζε Ενέσκου, από τον Χολστ στον Χατσατουριάν, από τον Σοπέν στον Γκρηγκ, το κλασικό πιανιστικό ρεπερτόριο εμπλουτίζεται με λεπτά χρώματα παράδοσης από τον Βορρά μέχρι τον Νότο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Είσοδος: €12 / €8 (μαθητές)

Πληροφορίες: 70002420

Λίγα λόγια για τις μουσικούς:

Η Μαριάννα Γεωργίου γεννήθηκε το 1993 στην Πάφο. Άρχισε τα μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε χρονών και στα 17 της χρόνια πήρε το πρώτο πτυχίο σολίστ πιάνου (ATCL). Παρακολούθησε επίσης, μαθήματα κλασικής κιθάρας και κλασικού τραγουδιού. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Nottingham του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου παρακολούθησε μαθήματα πιάνου με την Brenda May. Αποφοίτησε με βαθμό First Class Honours με ειδίκευση στην Μουσική Εκτέλεση/Ερμηνεία στο Πιάνο (Performance) και συνέχισε με Μεταπτυχιακό, επίσης στην εκτέλεση πιάνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, υπήρξε μέλος διαφόρων ενόργανων συνόλων και έλαβε μέρος σε συναυλίες και masterclasses στην Κύπρο και το εξωτερικό. Η Μαριάννα εμφανίζεται πολύ συχνά ως σολίστ, καθώς και σε κονσέρτα μουσικής δωματίου σε συναυλίες σε όλη την Κύπρο. Από τον Σεπτέμβριο του 2016, διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο της Πάφου. Το ενδιαφέρον της για την σύγχρονη μουσική και τις διαθεματικές συνεργασίες, την οδήγησαν σε συμμετοχή της σε διοργανώσεις όπως η Τελετή Λήξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 και η καλλιτεχνική δράση-περιπατητική συναυλία «Οδός Πλήκτρων-Πέντε Βήματα στο μέλλον» με σύγχρονη μουσική για πιάνο.

Η Μαρία Αβραάμ, φλαουτίστα και πιανίστα, αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο Λεμεσού «Μάριος Τόκας» και κατέχει πτυχίο μουσικών σπουδών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στη διάρκεια της φοίτησης της στο Μουσικό Σχολείο Λεμεσού, είχε την ευκαιρία να συμμετέχει συχνά σε συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου και χορωδίας, καθώς και ως σολίστ. Κάποια από τα σύνολα με τα οποία συνεργάστηκε, ήταν το κουαρτέτο εγχόρδων “Apple Hill” (ΗΠΑ) και η Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, αλλά και μετέπειτα, παρακολούθησε και συμμετείχε ενεργά σε ειδικά ατομικά και ομαδικά μαθήματα πιάνου και φλάουτου σε Ελλάδα, Αγγλία, Κύπρο και αλλού. Έχει αναπτύξει. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και μέσω αυτής, συνέπραξε σε σειρά συναυλιών με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Κρατική Ορχήστρα Νέων Πράγας, όπως και σε σύνολα μουσικής δωματίου. Έπαιξε επίσης, με τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου- Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου όπου έλαβε μέρος σε συναυλίες στην Κύπρο, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη. Το 2019, σε συναυλία της μπάντας, συνέπραξε με την ορχήστρα πνευστών του Πανεπιστημίου της Virginia των ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον της για τη σύγχρονη μουσική την οδήγησε στο να παρουσιαστεί σε συναυλίες και φεστιβάλ αποκλειστικά σύγχρονης μουσικής, όπως “Artos Contemporary Music Festival”, 7 ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής Ιδρύματος Φάρος, Flevares Project, Avaton Contemporary Music Festival και αλλού. Έχει επίσης παρουσιάσει παγκύπριες και παγκόσμιες πρεμιέρες έργων σε συνεργασία με το Κέντρο Κυπρίων Συνθετών και συμμετείχε στη δράση “Piano Street – 5 Βήματα στο Μέλλον” στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Δραστηριοποιείται στην Πάφο όπου διδάσκει και εργάζεται στο Τεχνόπολις 20, στην οργάνωση συναυλιών και εκδηλώσεων.

Η πιανίστα Ιβελίνα Ρούσεβα γεννήθηκε στο Ρούσε της Βουλγαρίας.  Σε ηλικία επτά ετών άρχισε μαθήματα πιάνου και τρία χρόνια αργότερα, έγινε δεκτή στο Μουσικό Σχολείο “Vaselin Stogianov” του Ρούσε, όπου συμμετείχε σε πολλές συναυλίες και διαγωνισμούς για σόλο πιάνο, και από όπου αποφοίτησε με άριστα το 1992. Στη συνέχεια έγινε δεκτή στην Μουσική Ακαδημία της Σόφιας “Pancho Vladigerov”, από όπου επίσης αποφοίτησε με άριστα. Από το 1999 ζει στην Πάφο, έχοντας αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα τόσο ως πιανίστα-σολίστ, όσο και ως παιδαγωγός. Διδάσκει στο Μουσικό Σχολείο Πάφου, ενώ πολλοί από τους μαθητές της πέτυχαν σε διεθνείς εξετάσεις, ακροάσεις και διαγωνισμούς μουσικής. Η Ιβελίνα εμφανίζεται συχνά ως σολίστ, ως μέλος πιανιστικών ντουέτων, και ως συνοδός πιάνου, στους επαγγελματικές καλλιτεχνικές δράσεις, αλλά και σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο εκπαιδευτικών διοργανώσεων, σε διάφορες πόλεις της Κύπρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ