24.9 C
Paphos
Sunday, October 1, 2023

Συνάντηση ΠΑΣΥΞΕ Πάφου  – ΤΕΠΑΚ με φοιτητές της Σχολής Ξενοδοχειακών Σπουδών

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου στο πλαίσιο των δράσεων  για στήριξη της έλευσης της Σχολής Ξενοδοχειακών Σπουδών του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο και σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ στην Πάφο φιλοξένησε σήμερα Δευτέρα περίπου 100 φοιτητές της Σχολής Ξενοδοχειακών Σπουδών για να γνωρίσουν την Πάφο τις ξενοδοχειακές μονάδες και να δούν τις προοπτικές διαμονής και εργοδότησης που προσφέρει η Πάφος.

Οι φοιτητές στο πλαίσιο της φιλοξενίας συναντήθηκαν με ξενοδόχους της επαρχίας Πάφου οι οποίοι τους ενθάρρυναν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να εργοδοτηθούν στην επαρχία Πάφου δηλώνοντας έτσι την στήριξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην έλευση της Σχολής Ξενοδοχειακών Σπουδών του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

Ο Βασίλης Πρωτοπαππάς προϊστάμενος της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας στο  ΤΕΠΑΚ, σε δηλώσεις του  ανέφερε πως στην σημερινή  επίσκεψη συμμετέχουν φοιτητές του 1ου και 2ου έτους του  ΑΞΙΚ που θα είναι του χρόνου 2ο και 3ο έτος σπουδών με στόχο να γνωρίσουν τον χώρο, την σχολή το κτίριο και να ενημερωθούν για τα ξενοδοχεία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ετοιμαζόμαστε συνέχισε, |να ξεκινήσουμε στην Πάφο τα μαθήματα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο», σημειώνοντας πως τα επόμενα βήματα είναι « η επίλυση του θέματος στέγασης των φοιτητών ». Ενδεικτικά σημείωσε πως τον Ιούλιο και Ιούλιο τροχοδρομούνται οι οριστικές διευθετήσεις  για τα πρώτα δυο χρόνια που θα είναι μεταβατικά μέχρι να γίνουν οι εστίες. Είμαστε είπε ο κ. Πρωτοπαππάς πανέτοιμοι για να ξεκινήσουμε μαθήματα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου στην Πάφο.

Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε πως όραμα τους είναι να δημιουργηθεί στην Πάφο μια σχολή η οποία θα είναι η τελευταία λέξη της εξέλιξης σε ότι αφορά τις σπουδές φιλοξενίας και σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Διοίκηση, τις μαγειρικές τέχνες αλλά και στα προγράμματα Ξενοδοχείων και  Τουρισμού με σχετικά τμήματα. Ο κ. Πρωτοπαππάς ανέφερε πως η Πάφος είναι μια πόλη που προσφέρεται λόγω του μεγάλου αριθμού μονάδων φιλοξενίας που έχει.

Είμαστε πεπεισμένοι συμπλήρωσε, ότι οι φοιτητές  εκτός από την ευκαιρία που θα τους δοθεί για να  έχουν καλές σπουδές σε μοντέρνες υποδομές να εργαστούν και ως φοιτητές στην πρακτική τους άσκηση σε μονάδες υψηλής ποιότητας που έχει η Πάφος.  

Ο κ. Πρωτοπαππάς είπε πως στο πρώτο έτος στο ΤΕΠΑΚ Πάφου αναμένονται 200 φοιτητές περίπου ενώ σταδιακά με την εξέλιξη των ετών θα φτάσει τα 700 άτομα.

Ακολούθως ο κ. Πρωτοπαππάς ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Πάφου αλλά και τον Δήμο Πάφου για την φιλοξενία.Έστειλε επίσης το μήνυμα να εμπιστευτούν τα παιδιά τις σπουδές φιλοξενίας γιατί είναι σπουδές που τους δίνουν δεξιότητες και γνώσεις που τους επιτρέπουν να μπουν γρήγορα στον τομέα εργασίας σε ένα τομέα που στην Κύπρο είναι από τους πιο σημαντικούς.

Εξάλλου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης ανέφερε πως ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας εργοδοτείται στην ξενοδοχειακή βιομηχανία. Συγκεκριμένα είπε υπολογίζεται ότι 24.000 άτομα εργοδοτούνται στην τουριστική βιομηχανία με άμεση αναλογία στο ΑΕΠ της τάξης του 13% και έμμεση αναλογία με τον πολλαπλασιαστή στο 24%.Δηλαδή συνέχισε ένας στους τέσσερις επηρεάζεται από τον τουρισμό.

Ο κ. Μιχαηλίδης απευθυνόμενος στους φοιτητές σημείωσε πως θα ξεκινήσουν την καριέρα τους σε μια κρίσιμη καμπή της βιομηχανίας αφού ο ρόλος της τεχνολογίας ευρύτερα και συγκεκριμένα της τεχνικής νοημοσύνης, αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Εκτίμησε ακόμη πως η μετάβαση στην  Πάφο θα είναι μια σημαντική κίνηση που θα αναβαθμίσει όχι μόνο τις επαγγελματικές τους εμπειρίες  αλλά και τις επιλογές τους . Τους κάλεσε επίσης να λάβουν υπόψη ότι η Πάφος είναι τουριστικός προορισμός που λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο και έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών με κατάταξη τεσσάρων και πέντε αστέρων καθώς επίσης και εξειδικευμένες μονάδες όπως τουριστικά χωριά και αγροτουριστικά καταλύμματα.

Εκ μέρους των ξενοδόχων της Πάφου τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία και τους υποσχέθηκε ότι θα τους στηρίξουν σε όλη τους την σταδιοδρομία.

Από την πλευρά του ο Θέμης Φιλιππίδης  πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, παλαίμαχος ξενοδόχος μιλώντας στους φοιτητές, τους διαβεβαίωσε ότι θα έρθουν σε μια φιλόξενη επαρχία η οποία διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η ποιότητα της φοιτητικής ζωής έχει μεγάλη σημασία να συνδυαστεί με τις πανεπιστημιακές σπουδές, συμπλήρωσε.Τους διαβεβαίωσε επίσης με την σειρά του ότι ως ξενοδοχειακή βιομηχανία θα σταθούν δίπλα τους. Σε σχέση με την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Πάφου σημείωσε πως αυτή φιλοξενεί το 40%σχεδόν του τουρισμού της Κύπρου, 365 μέρες το χρόνο κατέληξε.

Ακολούθως ο  Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου παρέθεσε τους φοιτητές γεύμα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ