13.9 C
Paphos
Friday, March 1, 2024

Ο σωστός Συμβούλος Σπουδών διασφαλίζει σωστή επιλογή για το μέλλον του παιδιού σας

Σε κάθε σπίτι στο οποίο υπάρχουν παιδιά κάποια στιγμή παρουσιάζεται το δίλημμα που ακούει στην κατηγορία “Σπουδές, Πανεπιστήμιο, Επάγγελμα, Μέλλον, Επαγγελματικός προσανατολισμός, καθοδήγηση” κοκ. Φοιτητές και Σπουδές με ότι και αν αυτά συνεπάγονται.

Ξεκινώντας λοιπόν ένας μαθητής από την προετοιμασία του Γυμνασίου, την επιλογή κατεύθυνσης στο Λύκειο ακόμη και την πορεία μέχρι το παιδί να περάσει το …σκαλοπάτι του εκπαιδευτικού ιδρύματος τους γονείς ταλανίζουν μια σειρά από σκέψεις, ανησυχίες και ερωτήματα. Ερωτήματα που σχετίζονται με τις επιλογές, αν έγιναν σωστά, αν η πορεία θα είναι επιτυχής και πολλά άλλα που πλέον στις μέρες μας έχουν απαντήσεις. Απαντήσεις όμως όχι στηριγμένες στο ένστικτο ή την τύχη όπως ενδεχομένως να συνέβαινε στο παρελθόν αλλά στην τεκμηρίωση, τα επιστημονικά κριτήρια και τα δεδομένα που προκύπτουν από μια σειρά διεργασιών που προηγείται των πιο πάνω.

Εδώ σε αυτή τη συνέργεια πράξεων έρχεται να παίξει σημαντικό ρόλο ένας σύμβουλος σπουδών. Πραγματικά για κάθε γονιό που θέλει η πιο πάνω πορεία να έχει ως προορισμό μια Ιθάκη για το παιδί του ένας καλός και σωστός σύμβουλος σπουδών μπορεί να αποτελέσει το Άλφα και το Ωμέγα στην πορεία αυτή. 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τι υπηρεσίες όμως προσφέρει ένας σύμβουλος σπουδών θα ρωτούσε κάποιος σήμερα και με ποια κριτήρια θα πρέπει να τον επιλέξουμε;

Εκ μέρους των Συμβούλων Σπουδών Everyday Counseling, οι οποίοι διαθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα συνεργατών με περισσότερα από 170 Πανεπιστήμια σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως και πρόσφατα παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στην Πάφο, στην Νίκου Νικολαϊδη 55 (απέναντι από το Λύκειο Κύκκου, κάτω από το πρώην Ράδιο Γιαλούσα) ο Δρ. Κωνσταντίνος Χαραλάμπους και κα. Μαρία Χατζήγιακουμή μιλώντας στο PafosPress σημειώνουν πως κάτι που πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και γονείς είναι πως η επιλογή πανεπιστημίου πρέπει να βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια που θα εγγυηθούν την επαγγελματική επιτυχία του φοιτητή μετά από τις σπουδές. Με τη καθοδήγηση και την εμπειρία των αδειούχων συμβούλων μας, αναφέρουν, ως EVERYDAY COUNSELING μπορούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές να επιλέξουν το Πανεπιστήμιο με βάση τα ακαδημαϊκά, οικονομικά ή και κοινωνικά κριτήρια. ​

Να αναφέρουμε πως οι υπηρεσίες του EVERYDAY COUNSELING περιλαμβάνουν βοήθεια στην επιλογή κατεύθυνσης στο Λύκειο για μαθητές Γυμνασίου, επιλογή μαθημάτων για μαθητές Λυκείου, αιτήσεις για πανεπιστήμια Κύπρου και εξωτερικού για τελειόφοιτους, αιτήσεις UCAS και εξασφάλιση υποτροφιών σε πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού. Επίσης το EVERYDAY COUNSELING αναλαμβάνει την εύρεση διαμονής σε φοιτητική εστία ενώ βοηθάνε επίσης και στην εξεύρεση εργασίας με την προετοιμασία ανταγωνιστικών βιογραφικών σημειωμάτων.

Τι πρέπει να κάνω;
Αν λοιπόν θέλετε το παιδί σας να κάνει τις σωστές επιλογές, αν πραγματικά το μέλλον του είναι κάτι που σας απασχολεί έντονα, αν θέλετε σε αυτή την πορεία να έχετε δίπλα σας άριστους επαγγελματίες δεν έχετε παρά να κλείσετε ένα ραντεβού με κάποιον σύμβουλο σπουδών του EVERYDAY COUNSELING για να λύσετε κάθε σας απορία. 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε: Σύμβουλοι Σπουδών Everyday Counseling ​στον παγκύπριο αριθμό 70000827 ή στη διεύθυνση Νίκου Νικολαϊδη 55, 8010, Πάφος ή στείλτε email στο [email protected]. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Συμβούλους Σπουδών Everyday Counseling μέσω της ιστοσελίδας τους https://www.everyday-counseling.com/ ή να τους βρείτε στο Facebook στη σελίδα Everyday Counseling and Student Services

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ