Συμμετοχή Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Αγ. Χαραλάμπους Έμπας στο πρόγραμμα ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑÏΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Το σχολείο μας, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ Αγίου Χαραλάμπους Έμπας, συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα «Σχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά, αφού τα σχολεία παρέμειναν κλειστά για αρκετούς μήνες.

Μέσω του προγράμματος μας δόθηκαν διάφορα θέματα να επιλέξουμε, έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούμε και να εμπλακούμε σε διαφορές δράσεις. Εμείς επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα της κλιματικής αλλαγής, κάτι το οποίο θεωρούμε πολύ σημαντικό. Μέσα στο κλίμα της πανδημίας προσπαθήσαμε να ασχοληθούμε με ορισμένες δραστηριότητες προς επίτευξη του στόχου μας.

Μια από τις δράσεις μας ήταν να εξωραΐσουμε διάφορα σημεία του σχολείου μας, φυτεύοντας διάφορα δέντρα και φυτά. Ελπίζουμε ότι και οι επόμενοι συμμαθητές μας να φροντίσουν και να συνεχίσουν το έργο μας, ομορφαίνοντας ακόμη περισσότερο το σχολικό χώρο και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επιπρόσθετα πήραμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε διάφορα σημεία της κοινότητας και του δήμου μας, στη προσπάθεια μας να απαλλάξουμε τον χώρο από σκουπίδια και ελπίζοντας να δώσουμε ένα μήνυμα στους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα μας.

Ευελπιστούμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη για ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην προσπάθεια που καταβάλλει ολόκληρη η Ευρωπαϊκή κοινότητα για ένα πράσινο περιβάλλον χωρίς καυσαέρια και ουσίες που μολύνουν την ατμόσφαιρα.

Εμείς ως αυριανοί και ορθά σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες με την καθοδήγηση των καθηγητριών του σχολείου μας Χριστιάνας Νεοφύτου, φιλόλογο και τη Θέκλα Νικολάου φιλόλογο, πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε αυτές τις δράσεις για την επίτευξη του στόχου αυτού, ελπίζοντας να παρασύρουμε το σύνολο των συμπολιτών μας στην προσπάθειας μας αυτή.

Support Local Business