Στο Υπουργικό η απόφαση για εμβολιασμό παιδιών-Ξεκαθαρίζει ο ΥΠΥΓ για rapid

Για την κατάργηση των rapid τεστ, τους εμβολιασμούς παιδιών και όλα όσα τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Υπήρξε ομοφωνία από τους ειδικούς για εμβολιασμό των παιδιών από 15-16 ετών αλλά και των ευπαθών ομάδων παιδιών αλλά και μια μικρή διαφωνία όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών 12-14 ετών. Σαν υπουργείο παρουσιάσαμε τα στατιστικά στοιχεία από όλες τις χώρες σχετικά με το ζήτημα που δείχνουν πολύ καλά αποτελέσματα. Είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε και στην προηγούμενη συνεδρία που είχαμε με τους ειδικούς αλλά δεν καταλήξαμε. Φαίνεται ωστόσο ότι τώρα θα υπάρξει επίσημη απόφαση στο επόμενο Υπουργικό Συμβουλίου», είπε.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό που θέλουμε, εξήγησε ο υπουργός Υγείας, είναι με τον εμβολιασμό των παιδιών, να θωρακίσουμε τα σχολεία που επαναλειτουργούν τον Σεπτέμβριο. «Εάν παρθεί απόφαση την Παρασκευή, θεωρώ από τη Δευτέρα θα είμαστε έτοιμοι για τον εμβολιασμό των παιδιών», ανέφερε.

Όσον αφορά την πιθανότητα να μην αλλάξει το καθεστώς δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου από την 1η Αυγούστου ο κος Χατζηπαντέλας, ξεκαθάρισε πως η απόφαση λήφθηκε με την σύμφωνη γνώμη των ειδικών.

«Με τα rapid τεστ ξοδεύονται περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα. Αυτά τα χρήματά και τη δύσκολη υγειονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε,  θεωρούμε ότι ένα μέρος των χρημάτων αυτών θα πρέπει να επενδυθεί στα δημόσια νοσηλευτήριά μας που το έχουν ανάγκη. Εξάλλου δώσαμε την επιλογή στους πολίτες να εμβολιαστούν. Κατανοούμε τις διαφωνίες τους αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να σεβαστούν την πλειοψηφία που αποφάσισε να εμβολιαστεί και να επιστρέψει στην κανονικότητα», είπε.

Τέλος ερωτηθείς εάν υπάρξει περίπτωση νέων περιοριστικών μέτρων ή lockdown ο υπουργός Υγείας είπε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι κάτι που συζητάμε ή συζητήσαμε κατά τη διάρκεια τη χθεσινής συνεδρίας.

πηγή ΚΥΠΕ

Support Local Business