Στο τραπέζι του Υπουργικού νέα μέτρα- Ποια σενάρια εξετάζει η Κυβέρνηση

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα στις 10 το πρωί μετά την αναβολή της συνεδρίας την Τετάρτη και τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας με την επιδημιολογική ομάδα για πιθανή λήψη νέων μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού  θα συζητηθεί η πιθανή λήψη νέων μέτρων, προς αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ερωτηθείς αν η Κυβέρνηση θα λάβει περαιτέρω μέτρα υπό το φως των αυξημένων κρουσμάτων COVID-19, είπε ότι στη συνάντηση του Υπουργού Υγείας και της επιδημιολογικής ομάδας, επρόκειτο να αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα σενάρια σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ 

Σε αυστηροποίηση των μέτρων και πρωτοκόλλων σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Καθώς ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός κρουσμάτων από μέρα σε μέρα καταγράφοντας τετραψήφιους αριθμούς, οι αρμόδιοι αναζητούν την φόρμουλα που θα καταλαγιάσει τους αριθμούς και θα βοηθήσει στην μείωση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση μελετά τα στοιχεία που έχει ενώπιον της και εντοπίζει τους χώρους, στους οποίους παρουσιάζεται το πρόβλημα με στόχο την αυστηροποίηση των μέτρων και πρωτοκόλλων στους συγκεκριμένους χώρους.

Οι χώροι αυτοί, δεν είναι άλλοι από τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, με τους ειδικούς να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα, όπως αυστηρότερη εφαρμογή του safe pass με ελέγχους που θα διενεργούνται, απαγόρευση χορού, μείωση του αριθμού των ατόμων ανά τραπέζι και οι παρευρισκόμενοι να είναι καθήμενοι.

Μια άλλη πρόταση, που φαίνεται να επιθυμεί να υιοθετήσει η Κυβέρνηση είναι η παρουσίαση safe pass σε όλους τους χώρους, όπως supermarket, περίπτερα, φαρμακεία, φούρνους και άλλα, γεγονός όμως δύσκολο ως προς την πρακτικότητα της.

Τα βλέμματα των πολιτών είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο, κατά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου η οποια θα πργαματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, όπου θα επαναξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και θα τεθούν μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Support Local Business
Translate »