35.7 C
Paphos
Tuesday, June 25, 2024

Στο 50% οι ακυρώσεις στις γαμήλιες εκδηλώσεις και βαφτίσεις μετά τα νέα μέτρα!


Οι ακυρώσεις εκδηλώσεων, γάμων και βαφτίσεων για τις επόμενες εβδομάδες συνεχίζονται και μέχρι στιγμής έχει ακυρωθεί το 50% των εκδηλώσεων με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Εκδηλώσεων να ζητά οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κωνσταντίνος Μωσαϊκός, πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑ.ΣΥ.ΕΠ.ΕΚ) ανέφερε πως το αίτημα τους για περίοδο 30 ημερών παράτασης, πριν την ενεργοποίηση του τελευταίου διατάγματος, που έχει αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας και μετά την αρνητική απάντηση του Υπουργού Υγείας, οι ακυρώσεις εκδηλώσεων, γάμων και βαφτίσεων για τις επόμενες εβδομάδες συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής είπε, ακυρώθηκε το 50% των εκδηλώσεων.

Ο κ. Μωσαϊκός εξήγησε πως ο αριθμός των ανεμβολίαστων που υπάρχει σε κάθε εκδήλωση δεν είναι μεγάλος, αλλά, όπως είπε, συμβαίνει τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα σε κάθε εκδήλωση να είναι σημαντικά πρόσωπα, τα οποία δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τέτοιου είδους εκδήλωση. Κατόπιν τούτου, συνέχισε, τα ζευγάρια αναγκάζονται να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες τους εκδηλώσεις. Πολλοί ακόμη, είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να προχωρήσουν με το μυστήριο, αλλά δεν θα διεκπεραιώσουν την εκδήλωση στους χώρους δεξίωσης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για μας είναι ακόμα ένα μεγάλο κτύπημα και πλήγμα, συμπλήρωσε ο κ. Μωσαϊκός, αφού σημείωσε ο κλάδος τους είναι ο πρώτος που έκλεισε σε αυτή την πανδημία και άνοιξε τελευταίος.

Παρά ταύτα ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑ.ΣΥ.ΕΠ.ΕΚ) ανέφερε πως ο Σύνδεσμος κατανοεί πλήρως το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που λαμβάνει για να προφυλάξει την υγεία του κόσμου. Δεν τασσόμαστε καθόλου εναντίον των μέτρων που λαμβάνει το αρμόδιο Υπουργείο, απλά ζητήσαμε, πρόσθεσε, κάποια περίοδο χάριτος, η οποία θα εξυπηρετούσε τις εκδηλώσεις που ήδη βρίσκονται σε τελικά στάδια.
Κατανοούμε ότι τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας αποτελούν ένα κίνητρο στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν από την άλλη, όμως, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν με την εκδήλωση τους και όχι να τηρείται σήμερα το μέτρο, που αποφασίστηκε χθες και το Σαββατοκύριακο να υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις, συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ακόμη πως η ιδιαιτερότητα αυτού του Συνδέσμου είναι ότι μέλη του, είναι όλοι οι επαγγελματίες εκδηλώσεων, φωτογράφοι, DJ, ιδιοκτήτες χώρων δεξιώσεων, εταιρείες που ασχολούνται με το catering, σημειώνοντας πως αυτός ο τομέας έχει έναν τεράστιο τζίρο στην Κύπρο που στηρίζει σημαντικά την οικονομία της Κύπρου.

Οι ακυρώσεις, είπε, συνεχίζονται, αφού τα ζευγάρια είναι σε αβεβαιότητα και δεν γνωρίζουν κατά πόσο αυτό το μέτρο θα παραταθεί και μετά τις 31.1.22.

Σημειώνεται πως από χθες μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022, η είσοδος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι, βαπτίσεις και χώροι εστίασης εντός των ξενοδοχειακών μονάδων, θα επιτρέπεται και σε άτομα, που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, με απαραίτητη προϋπόθεση να κατέχουν αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακής εξέτασης PCR ή τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test. Ισχύει, διευκρίνισε ο Υπουργός, και η προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για τους πιο κάτω χώρους: κλειστά και υπαίθρια γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους, αίθουσες θεαμάτων, μουσικοχορευτικά κέντρα, κέντρα διασκέδασης και χώροι εστίασης.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ