Στήνουν πόδι οι Προσωπικοί Ιατροί για την χορήγηση εμβολίου στα ιατρεία τους

Έντονη είναι η αντίδραση των Προσωπικών Ιατρών μετά το κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας, να εκφράσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό των δικαιούχων τους στα ιατρεία τους, ενώ ζητούν συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας θα προμηθεύσει τους Προσωπικούς Ιατρούς που θα εκφράσουν ενδιαφέρον, με την απαραίτητη ποσότητα εμβολίων της AstraZeneca. Τα εμβόλια θα χορηγηθούν, σύμφωνα με προγραμματισμό που θα κάνουν οι ίδιοι οι γιατροί, σε δικαιούχους ηλικίας 30 ετών και άνω που το επιθυμούν.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Πρόεδρος της Εταιρείας Προσωπικών Ιατρών  που υπάγεται στον Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος, δρ Ανδρέας Πολυνείκης ανέφερε πως δέχεται αντιδράσεις από Προσωπικούς Ιατρούς απ’ όλες τις επαρχίες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Οι Προσωπικοί Ιατροί δεν έχουν χρόνο. Εξυπηρετούμε καθημερινά τους θετικούς στον ιό ασθενείς μας, που έχουν απορίες, ζητούν πληροφορίες και χρειάζονται την στήριξή μας. Ταυτόχρονα, κλείνουμε τα ραντεβού τους για εμβολιασμό μέσω της Πλατφόρμας. Εάν ασχολούμαστε μ΄όλα αυτά πότε θα δούμε τους ασθενείς στα ιατρεία μας;», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, «δεν γνωρίζουμε εάν όλα τα ιατρεία είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Τα άτομα που εμβολιάζονται πρέπει να παραμένουν στο ιατρείο για 20-30 λεπτά για τυχόν παρενέργειες. Δεν έχουν όλοι τον απαραίτητο εξοπλισμό γιατί δεν είναι κέντρα εμβολιασμού.

Ο δρ Πολυνείκης ανέφερε τέλος πως ο ΠΙΣ θα αποστείλει σήμερα επιστολή στο Υπουργείο Υγείας ώστε να πραγματοποιηθεί συνάντηση εφ΄όλης της ύλης για το ζήτημα που προέκυψε.

Support Local Business