29.9 C
Paphos
Monday, July 15, 2024

Στέφανος Ρούσου (Ρόσκος): Η ανάγκη για πραγματική αλλαγή με ώθησε να είμαι υποψήφιος

Με δεδομένη τη δεδηλωμένη του πρόθεση να διεκδικήσει τη Δημαρχία της Γεροσκήπου μπήκε στον “στίβο μάχης” ο Στέφανος Ρούσου γνωστός στο κοινό της Πάφου ως Ρόσκος. Ο Στέφανος μιλώντας στο PafosPress δηλώνει και το εννοεί ότι η υποψηφιότητά του ειναι καθαρά ανεξάρτητη και η μόνη που δεν έχει κομματικά βαρίδια.

Είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω την επίλυση των προβλημάτων του νέου Δήμου αναφέρει τονίζοντας πως ήρθε η ώρα ο κόσμος να επιλέξει ένα πρόσωπο που είναι βγαλμένο μέσα από τα προβλήματα της κοινωνίας και την καθημερινότητά του.

Κύριε Ρούσου τι είναι αυτό που σας ώθησε να πάρετε την απόφαση για να είσαστε υποψήφιος;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ανάγκη για πραγματική αλλαγή. Θεωρώ ότι ο κόσμος αυτή τη φορά είναι έτοιμος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε ανθρώπους της καθημερινότητας. Οι παλαιοκομματικές τακτικές και οι υποψηφιότητες από ανθρώπους που απλά βλέπουν τη Δημαρχία ως ένα ακόμη κεφάλαιο που θα προσθέσουν στο πολιτικό βιογραφικό τους είναι πλέον ξεπερασμένες. Οι Δημαρχιακες εκλογές δεν είναι σκαλί για την οποιαδήποτε μελλοντική πολιτική καριέρα, αλλά αντιθέτως είναι ευθύνη και υποχρέωση προς όλους τους Δημότες.

Είσαστε ανεξάρτητος υποψήφιος λέτε ωστόσο ήσασταν υποψήφιος βουλευτής του ΕΛΑΜ και επαρχιακός Γραμματέας. Πόσο ανεξάρτητη είναι η υποψηφιότητά σας;

Φυσικά και κατέρχομαι ανεξάρτητος. Όχι μόνο το λέω και το εννοώ, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν έχω κομματικά βαρίδια. Το ΕΛΑΜ ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου, όμως, αποχώρησα. Κράτησα φιλίες όπως έχω φιλίες από όλους τους πολιτικούς χώρους και σχεδόν όλα τα κόμματα. Η υποψηφιότητα μου είναι μια από εκείνες που πραγματικά στηρίζει τον όρο Ανεξάρτητος.

Ποια είναι τα προβλήματα που θέλετε να προωθήσετε για επίλυση στην Γεροσκήπου και τον νέο Δήμο που θα δημιουργηθεί;

Δεκάδες τα προβλήματα που ταλανίζουν το νέο Δήμο και εννοώ όχι μόνο τη Γεροσκήπου αλλά και όλες τις κοινότητες.

Μετα και τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τις αλλαγές στο σύστημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις συγχωνεύσεις και συμπλεγματοποιησεις όλοι μας πλέον αντιλαμβανόμαστε το καθήκον που έχουμε ώστε να παλέψουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να ισχυροποίησουμε τις τοπικές μας κοινωνίες. Ναι θεωρώ ακράδαντα ότι με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου στον Δήμο Ανατολικής Πάφου περιλαμβανομένων των κοινοτήτων Αγίας Μαρινούδας, Αχέλειας, Κονιών και Τίμης θα κατορθώσω να δώσω ώθηση στις τοπικές επιχειρήσεις, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στα καθημερινά θέματα των Δημοτών.

Στόχος μου είναι η χάραξη μίας ενιαίας στρατηγικής που θα περιλαμβάνει όλους τους Δημότες ώστε να έχουν ίση μεταχείριση σε όποιο δημοτικό διαμέρισμα και εάν διαμένουν ασχέτως εάν η έδρα θα βρίσκεται στην Γεροσκήπου. Ο Δήμος μας χρειάζεται έναν άνθρωπο που να ξέρει τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας από το ένα άκρο στο άλλο.

Πόσο αισιόδοξος είσαστε με το σκηνικό όπως διαμορφώνεται; Βλέπουμε ότι ήδη υπάρχει η υποψηφιότητα Νίκου Παλιού ενώ στο τραπέζι μπαίνουν και άλλα ονόματα, γίνονται συζητήσεις για συνεργασίες και όλα τα σενάρια είναι ανοικτά.

Αλίμονο να μην υπήρχαν όλα αυτά στο τραπέζι. Στο κομματικό τραπέζι. Θα το υπενθυμίσω η ανεξάρτητη μου υποψηφιότητα καί η γνώση μου για τα καθημερινά θέματα όλων των κοινοτήτων είναι μερικά από τα βασικά μου ατού ώστε να κερδίσω αυτές τις εκλογές που θα είναι ταυτόχρονη νίκη όλων των Δημοτών.

Πόσο χρήσιμη θα φανεί στην προεκλογική σας εκστρατεία η εμπειρία των βουλευτικών εκλογών;

Οι βουλευτικές εκλογές ήταν ένα σχολείο. Συνεργάστηκα με σπουδαίους ανθρώπους και έμαθα πολλά. Γνώρισα αρκετό κόσμο που με εμπιστεύτηκαν γι’αυτό και θεωρώ ότι μέσα από αυτή την εμπειρία μπορώ να διεκδικήσω και να κερδίσω αυτές τις εκλογές.

Θεωρείται ότι οι κοινότητες που θα ενσωματωθούν στον νέο Δήμο μπορούν να δώσουν την νίκη στον νέο Δήμαρχο;

Ασφαλώς και ναι. Θέλω να δηλώσω ότι ο νέος Δήμος, ο νέος Δήμαρχος, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να δεί όλες τις κοινότητες το ίδιο χωρίς να παραβλέπει τα προβλήματα υπέρ της μιας ή της άλλης. Γνωρίζω πολύ κόσμο από τις γύρω κοινότητες και από όλους εισπράττω αυτά που σας μεταφέρω. Ο Νέος Δήμος πρέπει να είναι για όλους το ίδιο χωρίς εξαιρέσεις.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ