Στον αέρα οι χαλαρώσεις – Καθοριστική και η σημερινή μέρα

Στον αέρα βρίσκονται ενδεχόμενες χαλαρώσεις των μέτρων, εξαιτίας της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η Κύπρος τις τελευταίες μέρες.

Το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην κοινότητα καθώς τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη, τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν ξεπέρασαν τα 400, ενώ χθες δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.

Η ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσηλευτήρια αλλά και η έκρηξη κρουσμάτων, θορύβησε τους αρμόδιους με αποτέλεσμα να προβούν σε αναβολή των ανακοινώσεων των νέων μέτρων μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εάν δεν αλλάξει η εικόνα, η Κυβέρνηση δεν αποκλείεται να διαφοροποιήσει το πλάνο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα τα σενάρια που εξετάζονται είναι να επαναλειτουργήσουν μόνο τα Γυμνάσια, να ανοίξουν οι χώροι εστίασης με υποχρεωτική προσκόμιση τεστ κορωνοϊού από τους πελάτες με αρνητική ένδειξη εντός 72 ωρών και να ανοίξουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι και πάλι με υποχρεωτικό rapid test 72 ωρών.

Η εφαρμογή των χαλαρώσεων ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου, ωστόσο, αυτή την στιγμή όλα θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα της Παρασκευής.

Στο επίκεντρο των ανησυχιών βρέθηκε και πάλι η Λεμεσός, καθώς στην Επαρχία καταγράφεται η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 9 Μαρτίου, καταγράφηκαν συνολικά 3,741 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 37,650.

Τα 2,375 κρούσματα προέκυψαν από τη διενέργεια rapid rapid τεστ, εκ των οποίων τα 1.393 εντοπίστηκαν στη Λεμεσό.

Support Local Business