14.9 C
Paphos
Saturday, April 13, 2024

SOS από το Καταφύγιο ζώων Animal Rescue Cyprus (ΑRC) στην Πάφο

Έκκληση για στήριξη του …

Προβλήματα επιβίωσης αντιμετωπίζει το Animal Rescue Cyprus ( ΑRC) στην Πάφο το οποίο με την πάροδο χρόνων αυτός ο μικρός οργανισμός έχει εξελιχτεί στο μεγαλύτερο καταφύγιο ζώων στο νησί φροντίζοντας περίπου 1500 ζώα, σύμφωνα με την Χάρις Διογένους Υπεύθυνη του ARC.

Η ταχύτητα σκοτώνει

H κ. Διογένους σημείωσε πως αρχικά το Αnimal Rescue Cyprus λειτουργούσε με την επωνυμία Paphiakos & CCP Animal Welfare και ξεκίνησε το έργο του σε ένα τομέα εντελώς νέο στην Κύπρο, στον τομέα της διάσωσης περίθαλψης και καλής μεταχείρισης ζώων.Αρχικά είπε, λίγα ζώα διασώθηκαν και τα φρόντιζαν σε μια αυλή, ενώ σήμερα πρόσθεσε, φιλοξενεί 1500 ζώα διαφόρων ειδών, όπως γάτες σκύλοι, άλογα κατσίκες, γάιδαροι και κουνέλια.

Είπε επίσης πως κάποτε το καταφύγιο ζώων επισκέπτονταν μαθητές από διάφορα σχολεία οι οποίοι τύγχαναν ενημέρωσης σχετικά με τα ζώα προς της πανδημίας. Ενδεικτικά είπε, πως δημιούργησαν ένα εκτεταμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει την αφύπνιση της καλής διαβίωσης, των ζώων τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά σχολεία.

H ARC είπε εξαρτάται αποκλειστικά από δωρεές τόσο από τον ιδιωτικό όσον και από τον επιχειρηματικό τομέα αλλά για να συνεχίσει , το δύσκολο αυτό έργο χρειάζεται πολύ περισσότερα ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Επεσήμανε πως αυτές οι δωρεές υποστηρίζουν όχι μόνο τα ίδια τα ζώα , αλλά και τα διάφορα προγράμματα που οργανώνει ο οργανισμός.

Πρόσθεσε πως οι δωρεές τροφίμων χρειάζονται ιδιαίτερα σε καθημερινή βάση σε βρεγμένη και ξηρή τροφή καθώς και ρύζι και ζυμαρικά για τις γάτες και τους σκύλους, όπως και φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τα άλογα, τις κατσίκες και τα γαϊδούρια. Η ARC συνέχισε, εκτιμά όλη τη βοήθεια που λαμβάνει από τόσους πολλούς ανθρώπους με τόσους πολλούς τρόπους… Οποιαδήποτε βοήθεια δίνεται, είτε πρόκειται για χρήματα, εθελοντισμό, τροφή ή απόκτηση εμπειρίας με τα ζώα για σκοπούς σπουδών και εργασίας. Χωρίς αυτούς συμπλήρωσε, η οργάνωση δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται να συνεχίσει τη μακρά ιστορία της προσφοράς στον τομέα της καλής μεταχείρισης των ζώων.

Καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας του ο οργανισμός συνέχισε, έχει το πιο μακροχρόνιο πρόγραμμα στείρωσης για αδέσποτες γάτες σε ολόκληρη την Κύπρο, μια υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν. Επίσης τόνισε, η υπηρεσία σήμανσης- μικροτσίπ σκύλου είναι δωρεάν και παρέχεται στην κλινική καθώς και η εγγραφή του ζώου στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Η Υπεύθυνη του ARC ανέφερε πως αυτή την στιγμή εφαρμόστηκαν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που επιτρέπουν στον οργανισμό να συμμορφώνεται τόσο με την εθνική όσο και με την ευρωπαϊκή νομοθεσία , υπό την αιγίδα του οποίου συνεχίζει να λειτουργεί. Με περισσότερους από 500 εγγεγραμμένους εθελοντές που καλύπτουν καθημερινές εργασίες του καταφυγίου και υποστήριξη που προσφέρονται η ARC διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες εθελοντών στην Κύπρο.

Κάλεσε επίσης τους ενδιαφερόμενους για δωρεές να δίδονται μέσω Paypal: cyprusanimal, όνομα λογαριασμού : Αnimal Rescue Cyprus Κωδικός : SWIFT: HEBACY2N

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ