25.9 C
Paphos
Thursday, June 13, 2024

Σκεύη Ευσταθίου: “Το πιο όμορφο συναίσθημα αυτό της προσφοράς”

Συνέντευξη στο PafosPress με αφορμή την διοργάνωση του Φιλανθρωπικού Δείπνου από το Ινστιτούτο Ομορφιάς Σκεύης Ευσταθίου, τα έσοδα του οποίου πάνε κάθε χρόνο στο Ίδρυμα Ένα όνειρο μια Ευχή” παραχώρησε η ίδια η κυρία Ευσταθίου.

Η Σκεύη, μητέρα έξι παιδιών, σύζυγος, επαγγελματίας αλλά και εκλελεγμένο μέλος της Σχολικής Εφορίας Γεροσκήπου είναι “αιώνια εθελόντρια” σε συνδέσμους γονέων, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και ότι έχει ως στόχο να προσφέρει στην κοινωνία και τον Άνθρωπο.

Η κυρία Ευσταθίου ανοίγει την καρδιά της στο PafosPress και μοιράζεται μαζί μας πως ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια από μια συνηθισμένη έξοδο για φαγητό με φίλες και έφτασε σήμερα στο σημείο να ενισχύει τα ταμεία του “Ένα Όνειρο μια Ευχή” με αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σκευη φέτος προγραμματίζετε άλλη μια φιλανθρωπική εκδήλωση με στόχο τη στήριξη του Ιδρύματος “Ένα όνειρο μια ευχή”. Πείτε μας λίγες λεπτομέρειες για την εκδήλωση, πότε θα γίνει και που και τι περιλαμβάνει;

Φέτος το δείπνο μας θα γίνει για 6η χρονιά μιας και έχει πλέον καθιερωθεί. Θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας, ημέρα που γιορτάζουν όλες οι γυναίκες ανά την υφήλιο προσφέροντας την αγάπη μας σε όλους τους μικρούς μαχητές που την χρειάζονται!

Το φιλανθρωπικο μας δείπνο θα γίνει στο Theo Sunset Bay Hotel και θα περιλαμβάνει φαγητό, ποτό και μουσική! Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της Επάρχου Πάφου κ. Μαίρης Λάμπρου, την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας κάνει κάθε χρόνο και είναι μαζί μας!

Το δείπνο είναι εις μνήμην ενός δικού μας μικρού ήρωα που πάλεψε σκληρά με τη λευχαιμία και έχασε τη μάχη με τη ζωή, τον Γιώργο Στεφάνου, που έφυγε σε ηλικία 11 ετών.

Πως ξεκίνησε η ιδέα όλου αυτού;

Όλα ξεκίνησαν το 2017 όπου μετά από συζήτηση που είχαμε με κάποιες φίλες για να βγούμε για φαγητό την “Ημέρα της γυναίκας” εισηγήθηκα το δείπνο να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Την πρώτη φορά που βγήκαμε μαζέψαμε €1000 και πλέον, μετά από 6 χρόνια ο στόχος μας αλλά και το προσωπικό μου στοίχημα, αν θέλετε, είναι να ξεπεράσουμε τις €15000.

Ως διοργανώτρια αλλά και το άτομο που τότε έριξε την ιδέα στο τραπέζι, αλλά πλέον έχοντας και τόσους φίλους και συνοδοιπόρους στον όμορφο αυτό δρόμο είναι πλέον ένα μεγάλο στοίχημα που θέσαμε και θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε όπως κάνουμε και κάθε χρόνο.

Το δείπνο μας έχει καθιερωθεί, φέτος είναι η 6η συνεχόμενη χρονιά με μια διακοπή δυο χρόνων λόγω της πανδημίας.

Πως ορίζεται ο οικονομικός στόχος;

Κάθε χρόνο το ποσό που μαζεύεται το θεωρούμε την αφετηρία μας με επιπλέον €1000. Φέτος ενδεχομένως θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τον στόχο μας που είναι €15000 και αυτό ωφείλεται στους χορηγούς μας. Να αναφέρω ενδεικτικά πως όποια πόρτα κτυπήσαμε ήταν ανοικτή! Να αναφέρουμε επίσης ότι από την πρώτη βδομάδα, κάθε χρόνο, με το που ανεβάζουμε το ενημερωτικό μας φυλάδιο είμαστε ήδη SOLD OUT, ενδεικτικό της μεγάλης αγάπης και την απήχησης που πήρε η εκδήλωσή μας.

Γιατί στο Ένα Όνειρο μια ευχή και όχι κάπου αλλού;

Γιατί έχει να κάνει κυρίως με τα παιδιά. Τα παιδιά είναι η βάση για ένα καλύτερο κόσμο. Ειδικά για μας τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους θέλουμε να ξέρουν, τόσο αυτά όσο και οι οικογένειές τους, ότι κάνουμε το παν για να είμαστε δίπλα τους. Έμπρακτα δίπλα τους, όπως μπορούμε.

Γιατί πιστεύω πως ο Γιώργος μας θα ήθελε να βλέπει πολλές φατσουλες να χαμογελάνε όταν το Ένα όνειρο μια Ευχή τους πραγματοποιει τις ευχές τους! Ο Σύνδεσμος αυτός είναι συνέχεια δίπλα στα παιδιά και στους γονείς από την πρώτη μέρα που νοσηλεύονται στο παιδογκολογικό του Μακαρειου Νοσοκομείου. Η προσπάθεια ήταν η βοήθεια να πάει κάπου που θα είχε άμεση σχέση με παιδιά.

Και κάνοντας λόγο για έμπρακτη στήριξη αυτή έχει ως μια της πτηχή την οικονομική ενίσχυση τέτοιων προσπαθειών. Όταν έρθει η ώρα λοιπόν να παραδώσουμε το ποσό που μαζεύεται στον κ. Γιώργο Πενηνταέξ, πρόεδρο του “Ένα όνειρο μια ευχή”, έχουμε ήδη ξεχάσει όλη την κούραση και το άγχος που πρνάμε όλο αυτό το διάστημα, γιατί απλά η ψυχή μας γεμίζει με αισθήματα που πραγματικά δεν μπορούμε να εξηγήσουμε!

Πόσοι εθελοντές εργάζονται για την επιτυχία αυτού του σκοπού;

Οι εθελοντές είναι πολλοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Άνθρωποι που αφήνουν στην άκρη τα εγώ τους, που βάζουν στο πλαί οτιδήποτε άλλο, την επαγγελματική τους ιδιότητα και εργάζονται απλά ως άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν στους ανθρώπους. Εϊναι όμορφο όλο αυτό, είναι ανεκτίμητο και συγκινητικό. Είναι άξιο αναφοράς όταν βλέπεις κόσμο να ξεπερνά τον εαυτό του μόνο και μόνο για να είναι ωφέλιμος στην κοινωνία.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους εθελοντές που είναι δίπλα μου από την αρχή της όλης διοργάνωσης μέχρι σήμερα! Συνοδοιπόροι σε αυτήν την όμορφη διαδρομή. Ξέρουν ποιοί είναι αυτοί!

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν να απευθύνομαι και δημόσια πρόσκληση σε όσους θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια μας και να ενταχθούν στην εθελοντική μας ομάδα να μην διστάσουν να το κάνου. Απευθυνόμαστε σε όλους αυτούς που πιστεύουν πως το χαμόγελο ενός παιδιού είναι ό,τι πιο ΠΟΛΥΤΙΜΟ! Σε γυναίκες και σε άνδρες που μαζί θα εργαστούμε για να μην υπάρχει κανένα παιδί δίχως χαμόγελο!

Εσύ ως μητέρα έξι παιδιών, πόσο εύκολο είναι να διατηρείς και τη δουλειά σου, και να ανταποκρίνεσαι στον ρόλο της συζύγου αλλά και να τρέχεις τέτοιες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις;

Η αλήθεια είναι πως είναι εξαντλητικό όμως η ικανοποίηση της προσφοράς απαλύνει κάθε κούραση και πόνο. Όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας και οι παππούδες μας “όταν έχεις το σκουλουκούι” δεν μπορείς να ησυχάσεις. Να σας εκμυστηρευτώ πως υπήρξε χρονιά που ήμουν πραγματικά πολύ κουρασμένη από διάφορα που έτρεχα αλλά μόλις μπήκε ο Γενάρης αισθάνθηκα τύψεις μόνο και μόνο με την ιδέα ότι μπορεί να μην κάνουμε κάτι και να πρροσπαθήσουμε να βοηθήσουμε. Ξέρετε είναι ευθύνη και καθήκον να μπορείς να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου και στο τέλος όταν τα καταφέρεις αισθάνεσαι την ευλογία. Αξίζει και θέλω να σας πω πως αισθάνομαι ευλογημένη που δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια έχω φίλους και εθελοντές που αγαπάνε τον Άνθρωπο και θέλουν να προσφέρουν. Επίσης με την ευκαιρία οφείλω να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνοδοιπόρους της ζωης μου, στο σύζυγο μου και φυσικά στα έξι μας παιδιά που πάντα στηρίζουν της αποφάσεις μου και είναι δίπλα μου σε όλα!

Πέραν από το φιλανθρωπικό δείπνο προγραμματίζετε κάτι επιπλέον; Είδαμε ότι συμμετέχετε και σε εκδηλώσεις αιμοδοσίας και αλλού.

Είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση και ανταποκρινόμαστε σε όποιον χρειάζεται βοήθεια και εθελοντική συνεισφορά για φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις ή δράσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο χώρο του Ινστιτούτου μας διοργανώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν αρκετές φορές αιμοδοσίες ενώ φέτος συμμετείχαμε στην Πολυσυμετοχική Αιμοδοσία του, PafosPress τόσο ως αιμοδότες ώς και μέλη της οργανωτικής επιτροπής. Αλήθεια είναι όμορφο να μπορείς να προσφέρεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Σκεύη Ευσταθίου: Η πρώην εστεμμένη και μητέρα έξι παιδιών μας άνοιξε την καρδιά της!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ