spot_img
spot_img
25 C
Paphos
Thursday, October 21, 2021

Σκεύη Ευσταθίου: Η πρώην εστεμμένη και μητέρα έξι παιδιών μας άνοιξε την καρδιά της!

   

Όποια από τις πολλές ιδιότητες της Σκεύης Ευσταθίου και αν αποφασίσεις να σχολιάσεις είναι παραδεκτό ότι τα λόγια θα αποδειχθούν πολύ φτωχά για να καλύψουν τα όσα πρέπει κάποιος αρθρογράφος να περιγράψει.

Πίσω από την γυναίκα Σκεύη Ευσταθίου κρύβεται μια υπομονετική πολύτεκνη μάνα έξι παιδιών, μια σπουδαία σύζυγος, μια δυναμική γυναίκα, μια άψογη επαγγελματίας, μια δραστήρια νέα γυναίκα που προσφέρει στα κοινά και είναι αναμεμειγμένη τόσο στους συνδέσμους γονέων όσο και στην Σχολική Εφορία Γεροσκήπου.

   

Θα ήταν παράβλεψη φυσικά να περάσει ασχολίαστο ότι η Σκεύη Ευσταθίου είναι μια πανέμορφη γυναίκα, πρώην εστεμμένη στα καλλιστεία ως Miss Galsberg που άφησε τα πάντα πίσω της, τις προτάσεις για καριέρα και αφοσιώθηκε στο μεγαλείο της μητρότητας αποκτώντας με τον σύζυγό της έξι πανέμορφα παιδιά. Καλά διαβάσατε, μισή ντουζίνα αγγελούδια που πλημμυρίζουν το σπίτι από στιγμές χαράς και ευτυχίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η Σκεύη αν και τα τελευταία χρόνια άφησε συνειδητά κλειστά τα φώτα της δημοσιότητας μετά από αρκετές πιέσεις δέχθηκε και άνοιξε την καρδιά της στο PafosPress περιγράφοντας όλα όσα αποτελούν πλέον την καθημερινότητά της και δίνοντας μαθήματα δύναμης και υπομονής! Στην όμορφη αυτή πορεία μόνιμος συμπαραστάτης ήταν βεβαίως ο σύζυγός της Μιχάλης!

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Αλήθεια πως είναι η ζωή στο σπίτι με έξι ανήλικα παιδιά;

Υπάρχουν στιγμές γέλιου, ευτυχίας και ζωντάνιας αλλά είναι και εκείνες οι στιγμές που όλοι θέλουν τη σημασία της μαμάς τους που δεν προλαβαίνω να απαντώ στις ερωτήσεις τους. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες και ανησυχίες καθ΄oτι όλοι είναι περίπου στην ίδια ηλικία και τώρα πλέον κοντά στην εφηβεία και το κάθε παιδί έχει τα δικά του θέλω και τις δικές του απαιτήσεις, οπόταν πρέπει να ασχοληθείς με τον καθένα ξεχωριστά και ουσιαστικά!

Πως σχολιάζει ο κόσμος ή πως αντιδρά στο δρόμο ή σε μια επίσκεψη σε ένα πολυσύχναστο μέρος όταν σας δει με έξι παιδάκια;

Καλά στην αρχή όταν ήταν πιο μικρά και έβλεπες έξι παιδάκια σχεδόν στην ίδια ηλικία όλοι μας ρωτούσαν αν είναι όλα δικά μας. Μετά μας ρώταγαν μα πως γίνεται; Τι ηλικία έχουν; Στο άκουσμα τρίδυμα, δίδυμα και ένα όλοι έμεναν κάπως…Ήμασταν λίγο θέαμα που σε αρκετές περιπτώσεις μας έφερνε σε δύσκολη θέση μέχρι που το συνηθίσαμε. Αφού με το που βγαίναμε έξω ο άντρας μου, μου έλεγε “άντε ετοιμάσου για συνέντευξη πάλι”. Έτυχε σε διακοπές πέρσι που ήμασταν Ελλάδα να μας ρωτήσουν αν είμασταν από σχολείο και τους πήραμε για κατασκήνωση ή αν είμαστε από κάποιο συγκρότημα χορού και τους πήραμε για κάποιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Πόσο εύκολο είναι μια γυναίκα να ισορροπήσει μεταξύ τόσων πολλών ρόλων;

Ο πολλαπλός ρόλος που καλούμαι καθημερινά ( όπως και πολλές άλλες γυναίκες ) να φέρω σε πέρας, της εργαζόμενης γυναίκας, της πολύτεκνης μητέρας και συζύγου είναι κάποιες φορές εξαντλητικός. Όχι όμως ακατόρθωτος όταν η ψυχή σου είναι γεμάτη από αγάπη και περηφάνια για την οικογένεια που έχεις δημιουργήσει.

Πολλές είναι οι στιγμές που η κούραση με καθηλώνει όμως η αγάπη τους είναι αρκετή για να μου δώσει δύναμη στον δύσκολο αυτό αγώνα. Με σωστό προγραμματισμό τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Είναι ένας συνεχής αγώνας που χωρίς όμως τη βοήθεια του αγαπημένου μου σύζυγου τίποτα δεν θα ήταν εφικτό. Το πρωϊ είμαι αισθητικός και το βράδυ καλούμαι να αλλάξω ρόλο και να γίνω η πολύτεκνη περήφανη μάνα και η σύζυγος.

Ο ρόλος του πατέρα; 

Όπως προανέφερα ο ρόλος του πατέρα είναι πολύ σημαντικός. Εκτός από πρότυπο που αποτελεί για τα παιδιά μου είναι το στήριγμα μου σε όλα! Μαζί τα μεγαλώνουμε, μαζί στις δυσκολίες, στα ξενύκτια όταν ήταν βρέφη, μαζί και στις χαρές τους! Όταν ήταν βρέφη μέχρι να τελειώσω εγώ από τη δουλειά ο Μιχάλης αναλάμβανε τα μπάνια των παιδιών και μετά μαζί δίναμε το τελευταίο τους γεύμα πριν ξεκινήσει η διαδικασία του ύπνου. Μέχρι σήμερα αυτός αναλαμβάνει τα απογευματινά φροντιστήρια. Το να λούζει έξι βρέφη ένας άντρας θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Ήταν και αυτές οι μέρες που μπορεί να είχαμε και τα έξι παιδιά μωρά με αντιβιώσεις και πάντα ξενυχτούσαμε μαζί  ή όταν χρειαζόταν να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο βγάζαμε βάρδιες μια αυτός και μια εγώ.

Πως μπήκε στη ζωή σου η ενασχόληση με τα κοινά;

Επειδή πάντα μου άρεσει να προσφέρω εθελοντικά, μέσα από τους συνδέσμους Γονέων θεωρώ ότι μπόρεσα να δώσω αλλά και να πάρω όχι μόνο για τα δικά μου παιδιά, αλλά και για όλα τα παιδιά του σχολείου. Εδώ και πέντε χρόνια είμαι στο σύνδεσμο Γονέων, του Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου Β΄και τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπήρξα πρόεδρος στο Σύνδεσμο αυτό!

Σαν σχολείο συνεργαστήκαμε σε  πάρα πολλές εθελοντικές δράσεις με τους εκπαιδευτικούς  και τα μηνύματα που περάσαμε στα παιδιά ήταν απίστευτα. Ταυτόχρονα για να μπορέσω να είμαι ακόμα πιο κοντά στα προβλήματα των σχολείων θεώρησα ότι  η συμμετοχή μου και η εκλογή μου μετέπειτα στην Σχολική Εφορεία Γεροσκήπου θα έφερναν καλύτερα αποτελέσματα. Ως αντιπρόεδρος της Σχολικής Εφορίας θεωρώ ότι καθημερινά το έργο που επιτελούμε είναι πολύ σημαντικό.

Είναι δύσκολο για μια γυναίκα να μπορεί να συνεχίσει να είναι όμορφη, καλοδιατηρημένη, να είναι εργαζόμενη, να είναι πολύτεκνη μητέρα και σύζυγος;

Ο πολλαπλός ρόλος πάντα είναι δύσκολος. Είναι κομμάτι της δουλείας μου όμως να φροντίζω και να περιποιούμαι τον εαυτό μου και συνάμα θέλω τα παιδιά μου και ο σύζυγος μου να με βλέπουν φρέσκια και καλοδιατηρημένη. Όταν όμως μια πολύτεκνη μάνα είναι αρκετές ώρες μακριά από την οικογένεια της λόγω φόρτου εργασίας τότε είναι εκεί που αυτές τις λίγες ώρες που έχει με τα παιδιά της καθώς και με τον σύζυγο της πρέπει να δίνει το 100% του εαυτού της και εγώ φροντίζω να αξιοποιώ το κάθε λεπτό μαζί τους.

Ποιες είναι οι δυσκολείες που συναντάς μπροστά σου καθημερινά ως μητέρα έξι ανήλικων παιδιών;

Οι δυσκολίες ήταν και είναι πολλές. Πολλά ξενύχτια, σωματική και ψυχική κούραση, νοσηλεύτηκα 2 φορές με υπερκόπωση. Ό,τι αγοράσεις το αγοράζεις επί έξι. Τώρα φτάνοντας σχεδόν στην εφηβεία τα προβλήματα αλλάζουν: πιο πολλά φροντιστήρια, πιο δύσκολα μαθήματα, θα αγαπήσουν, θα ερωτευτούν και οτιδήποτε τους πονέσει ή τους στεναχωρέσει εννοείται πως εμένα θα με πονέσει διπλά! Δεν θα αναφερθώ στο φαγητό που μεγαλώνοντας το supermarket σου μοιάζει να είναι η καθημερινή σου βόλτα λες και κτυπάς κάρτα.. ούτε και για τα 5-6 πλυντήρια που πρέπει να βάζω καθημερινά.

Πως προέκυψε μια τόσο μεγάλη οικογένεια;

Μετά από το πρόβλημα της ενδομητρίωσης που μου προέκυψε αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου να προχωρίσουμε σε θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μετά λοιπόν από την πρώτη πετυχημένη θεραπεία που αποκτήσαμε τον πρώτο μας γιο τον Χρυσοβαλάντη, πήραμε την απόφαση και για μια δεύτερη εξωσωματική γιατί θέλαμε τα παιδιά μας να είναι κοντά ηλικιακά. Απλά δεν υπολογίζαμε ότι θα ερχόντουσαν τρίδυμα. Έτσι λοιπόν αποκτήσαμε 4 παιδιά μέσα σε 1,5 χρόνο. Όταν ο Χρυσοβαλάντης ήταν 18 μηνών γέννησα τα τρίδυμα, τον Γλαυκο, την Ιωάννα και την Αμαρυλίς και όταν ο Χρυσοβαλάντης φτάνει πλέον 2,5 χρονών διαπιστώνω ότι κάτι δεν πάει καλα. Άρχισα να έχω ενοχλήσεις και πήγα για εξετάσεις στον γιατρό και διαπιστώνω ότι είμαι έγκυος και μάλιστα δίδυμα. Εννοείται ότι δεν σκεφτήκαμε ποτέ την αποβολή και έτσι σε 3 χρόνια αποκτήσαμε 6 παιδιά. Τα δίδυμα είναι 2 αγόρια ο Έκτορας και ο Εφραίμ.

Νιώθω ότι χωρίς αυτούς κάτι θα έλειπε από την ζωή μου. Κάθε μου παιδί είναι και ένα κομμάτι από τη ψυχή μου, το σώμα μου, τη ζωή μου ολόκληρη! Νιώθω πολύ ευλογημένη και πολύ περήφανη που απέκτησα 6 παιδία. Δεν θα άλλαζα καμία από τις επιλογές μου για όλα τα πλούτη του κόσμου.

Τι συμβουλή θα έδινες σε μια νέα γυναίκα που θέλει να γίνει μητέρα αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες;

Εννοείται να μην τα παρατάει ποτέ. Ο θεός πάντα ξέρει καλύτερα από εμάς! Όταν είναι να έρθει στη ζωή μας ένα παιδί θα έρθει την κατάλληλη στιγμή και σε αρκετές περιπτώσεις εκεί που δεν το περιμένουμε. Με πίστη Στον Θεό και προσευχή όλα λύνονται . Τα παιδιά είναι Θείο δώρο και ο Θεός κανέναν δεν ξεχνά. Όσες κοπέλες ονειρεύονται να γίνουν μανούλες θα γίνουν! Αρκεί να το πιστέψουν.

Τι θα έλεγες σε μια μητέρα που απελπίζεται κάποιες φορές με το μεγάλωμα των παιδιών ή και τα υπόλοιπα καθήκοντα στο σπίτι;

Βάζοντας πρόγραμμα στην καθημερινότητα μας όλα μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα. Δεν λειτουργώ ποτέ χωρίς πρόγραμμα. Αφού για το σχολείο έχω από το βράδυ 6 τσάντες στο σαλόνι έτοιμες για το πρωί, 6 σάντουτς και 6  μπουκάλάκια νερό στο ψυγείο από το βράδυ και 6 φρούτα στο σακουλάκι ή 6 μπάρες αναλόγως. Μου αρέσει να διατηρώ μια τάξη και να έχω τον έλεγχο για κάποια πράγματα, άρα δεν θα το πετύχω αυτό αν δεν έχω στόχους, πρόγραμμα και χρόνο μπροστά μου.  Η ζωή με έμαθε να δίνω χρόνο πριν αποφασίσω για κάτι!

Αν πάμε λίγο πίσω στο παρελθόν, θα έλεγες ότι ο τίτλος της Miss Galsberg στα καλλιστεία επηρέασε την πορεία της ζωής σου;

Όχι καθόλου. Αντίθετα ο τίτλος της Miss Galsberg με βοήθησε να γίνω γνωστή και αυτό είχε ώφελος προς την επαγγελματική μου πορεία. Άλλωστε τα παιδιά μου συχνά με καμαρώνουν για τις διάφορες επιδείξεις μόδας που μέχρι σήμερα συνεισφέρω σε διάφορα φιλανθρωπικά show.

Θα συμβούλευες τα παιδιά σου, ιδίως τα κοριτσάκια να ασχοληθούν με το μόντελινγκ;

Έτυχε σε αρκετές περιπτώσεις να ανεβούμε μαζί και με τα έξι μου παιδιά στην ίδια πασαρέλα για φιλανθρωπικό σκοπό και είναι η στιγμή που εγώ καμαρώνω γι΄αυτούς. Πέρασαν από φωτογραφήσεις και φιλμάκια οπόταν ήδη έχουν γνωρίσει κάπως το δρόμο του μόντελινγκ. Τώρα όσο αφορά τα κοριτσάκια δεν θα είχα κανένα προβλημα να ασχοληθούν μ΄αυτό αρκεί πάντα ότι κάνουν να το κάνουν με ταπεινότητα και περηφάνια.

Εσύ σήμερα με τι ασχολήσε;

Εδώ και 22 χρόνια διατηρώ τον δικό μου χώρο αισθητικής. Στην δουλειά μου μπορώ να δημιουργήσω , να ασχοληθώ με τη γυναικεία ομορφιά και μέσα από τις γνώσεις μου και την αγάπη μου για το επάγγελμα μου να προσφέρω το καλύτερο αποτέλεσμα για την κάθε γυναίκα. Διαρκώς φροντίζω να ενημερώνομαι μέσα από διάφορα σεμινάρια  σ΄ότι αφορά τις καινούργιες και σύγχρονες μεθόδους.

Συνέντευξη στο PafosPress

 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img