Σε 7 σημεία δειγματοληψίες για rapid test την Πέμπτη στην Πάφο

Σε 7 σημεία στην Επαρχία Πάφου θα λειτουργούν μονάδες δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων σήμερα την Πέμπτη, ενώ χτες παρατηρήθηκε μεγάλη προσέλευση και σε αρκετές περιπτώσεις οι ουρές των πολιτών στις κινητές μονάδες που λειτούργησαν στην Πάφο, ξεπερνούσαν τα 50 άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, συνεχίζονται τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, με γνώμονα τη διαρκή επιτήρηση της κοινότητας και των χώρων εργασίας.

Στην Πάφο θα λειτουργήσουν επτά σημεία όπως στην πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο στην Οδό Γρίβα Διγενή, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα , στην Πλατεία Δημαρχείου, στην Πάφο από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα και στον προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS,στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο, από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης στην Εκκλησία Χριστού Γεννήσεως, στην Τάλα στην καινούργια Εκκλησία από τις 9 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα, στην Πλατεία Γεροσκήπου μπροστά από το Ταχυδρομείο από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 5.30 μ.μ. το απόγευμα, στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς από τις 8.30 π.μ. το πρωί μέχρι τις 05:00 μ.μ. το απόγευμα και στην Βιομηχανική Περιοχή Μεσόγης στον χώρο εργοστασίου ΓΕΩΜΗΧΑΝ, απέναντι από Τσιντίδης, από τις 8 π.μ. το πρωί μέχρι τις 4.30 μ.μ. το απόγευμα.

Οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης.

Χτες εντοπίστηκαν 2 κρούσματα από 219 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.Επίσης χτες διενεργήθηκαν στην Πάφο 2.994 τεστ, με αριθμό θετικών 7, και ποσοστό θετικότητας 0,23%.

Η νεοσύστατη κλινική στο Νοσοκομείο Πάφου αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους ασθενείς την ερχόμενη Παρασκευή ή το αργότερο μέχρι και το Σάββατο, αν παραστεί ανάγκη, σύμφωνα με πληροφορίες από το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου . Αυτό κρίθηκε αναγκαίο ώστε να δοθεί χρόνος για να μεταφερθούν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς του παθολογικού και ορθοπεδικού θαλάμου σε άλλους θαλάμους του Νοσοκομείου Πάφου, εκεί όπου υπάρχουν άδειες κλίνες.

Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου λόγω της πληρότητας που παρατηρείται, είναι σε συνεχή επικοινωνία με ιδιωτικές κλινικές στην Πάφο για να διαπιστωθεί κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα να δεχθούν νοσηλευόμενους ασθενείς από το Νοσοκομείο Πάφου.

Πηγή ΚΥΠΕ

Support Local Business
Translate »