Σε 6 σημεία παγκύπρια οι δειγματοληψίες για rapid test την Τρίτη στην Πάφο

Σε 6 σημεία θα λειτουργούν μονάδες δειγματοληψίας για rapid test του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων στην Επαρχία Πάφου την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας με στόχο την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σύμφωνα με τα Διατάγματα, οι εργοδότες στις επιχειρήσεις, καθώς και οι Προϊστάμενοι στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα έχουν ευθύνη να συντονίζουν όπως οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε rapid test, ώστε να διασφαλίζεται η υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test αντιγόνου του προσωπικού .

Στην Πάφο θα λειτουργήσουν 6 σημεία σήμερα Τρίτη στην Πλατεία Δημαρχείου, Πάφος 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο στην Οδό Γρίβα Διγενή 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ., και στον Προαύλιο χώρος στάθμευσης ERA KORIVOS στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης στην Αίθουσα εκδηλώσεων Εκκλησίας Χλώρακας 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ., στο Κοινοτικό Ιατρείο Πολεμίου 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ. και στο Κοινοτικό Συμβούλιο Έμπας 8.30 π.μ.-5.30 μ.μ.
Διευκρινίζεται ότι οι πολίτες οφείλουν απαραίτητα να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτότητας (π.χ. ταυτότητα, άδεια οδήγησης, διαβατήριο, κτλ), για σκοπούς ταυτοποίησης.

Στο μεταξύ ξεκίνησε χτες τη λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου των θαλάμων COVID- 19 οι οποίοι φιλοξένησαν χτες τους τέσσερις πρώτους ασθενείς με COVID- 19.
Για την στελέχωση των θαλάμων, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, έχει εξευρεθεί ιατρική και νοσηλευτική ομάδα που στελεχώνει την μονάδα Covid-19 στο ΓΝ Πάφου .
Οι δύο θάλαμοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, που διατίθεται προς τον σκοπό αυτό της νοσηλείας ασθενών με COVID- 19 είναι ο ορθοπεδικός και ο παθολογικός, που διαθέτουν 48 κλίνες, όπως είπε.

Στο μεταξύ 12 κρούσματα εντοπίστηκαν από 1.449 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Ακόμη χτες έγιναν 2.899 εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν 17 θετικά κρούσματα και ποσοστό θετικότητας 0,53%.

Support Local Business
Translate »