16.9 C
Paphos
Thursday, December 7, 2023

Tο School of Fine Arts είναι κάτι παραπάνω απο Σχολή – Προσφέρει τα πάντα (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)


Περνώντας απ’ έξω σου κάνει αμέσως εντύπωση το διατηρητέο κτίριο στο οποίο στεγάζεται αλλά και η επινόηση των εμπνευστών του να δημιουργήσουν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην καρδιά της Πάφου, μια σχολή που προσφέρει τα πάντα.

Το School of Fine Arts συστήθηκε στο κοινό της Πάφου πριν 15 χρόνια και κάθε νέα ακαδημαϊκή σεζόν ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη με αποκορύφωμα τη φετινή που επεκτάθηκε και προσφέρει σειρά μαθημάτων και προγραμμάτων που αναμφίβολα το κατατάσσουν στα κορυφαία τους είδους του σε όλη την Κύπρο.

Βγαλμένο μέσα από μια ιστορία αγάπης για την τέχνη του χορού και της μουσικής!
Το School of Fine Arts γράφει τη δική του ιστορία προσφοράς στο χώρο της μουσικής, του χορού και της τέχνης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επισκεφθείτε τη σελίδα του School of Fine Arts στο FACEBOOK 

Μια σχολη που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια σε μια γειτονιά του κέντρου της Παφου με την ονομασία “Ballet & Music Studio”. Ιδρύθηκε από τις αδελφές Λινά & Δόξα Κωνσταντινιδου με στόχο και σκοπό όχι μόνο την επαγγελματική εξέλιξη τους αλλά την προσφορά στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας και την “εκπαίδευση” των πολιτών της.

Το School of Fine Arts από φέτος είναι ένα ολοκληρωμένο κέντρο καλών τεχνών και fitness.

Καινούργιοι συνεργάτες, επαγγελματίες στο είδος τους συνεργάζονται όλοι μαζί για να προσφέρουν στο κοινό της Παφου εξειδικευμένη μαθήση στο κάθε είδος ενασχόλησης.

1. Τμήμα μπαλέτου & χορού: Υπεύθυνες Λινα& Δόξα Κωνσταντινιδου 

Το τμήμα του χορού περιλαμβάνει μαθήματα σε όλα τα είδη έντεχνου χορού όπως •μπαλέτο, •μοντέρνο, •σύγχρονο, •hip hop, •break dance, •stretching & body conditioning, •Progressing Ballet Technique. Το τμήμα του χορού προσφέρει επίσης τα τελευταία χρόνια το προγραμμα •Selected dancers program, με στόχο την αναδείξη ταλέντων μέσω διεθνή και πανελλαδικών διαγωνισμών χορού.

Η σχολη έχει πετύχει μέχρι τώρα πολλες πρωτιές και διακρίσεις με πολλά νεαρά ταλαντουχα κορίτσια που δουλεύουν πολυ σκληρά και εντατικά. Στοχος είναι η ανέλιξη των χορευτριών σε επαγγελματικο επίπεδο παγκόσμιας εμβέλειας και η ευκαιρία να μπουν στις καλύτερες σχολές παγκοσμίως για τις επαγγελματικές τους σπουδές.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του School of Fine Arts στο FACEBOOK 

Ταυτόχρονα όλα τα παιδιά μπορούν να παρακαθίσουν στις εξετάσεις του Royal academy of Dance, και του Imperial Society of Teachers of Dance για τα μαθήματα του Μπαλέτου και του Μοντέρνου χορου με άριστα αποτελέσματα.

Από φέτος εντασσσεται στη σχολη προγραμμα εξετάσεων και για το hip hop/street dance αναγνωρισμένο από τα “Pineapple Studios”.

Μουσίκη σχολή Νικόλα και Κάλιας Μαυρέση  

Η σχολή του Νικόλα και της Κάλιας Μαυρέση στεγάζεται στο κτίριο School of Fine Arts, διαθέτει άνετες αίθουσες διδασκαλίας όπου διδάσκονται τα ατομικά αλλά και ομαδικά μαθήματα. Πτυχιούχοι καθηγητές της σχολής μας μέσα από την πολύχρονη εμπειρία και αφοσίωση στην μουσική,  έχουν ως στόχο να καθοδηγήσουν μικρούς και μεγάλους στην ολοκληρωμένη εκμάθηση μουσικών οργάνων αλλά και να ζήσουν την εμπειρία των μουσικών συνολων (Music ensemble -groups). Με συστηματική μελέτη, συγκέντρωση, καθημερινή εξάσκηση και προσεκτική παρακολούθηση στα μαθήματα, ο κάθε μαθητής θα μπορεί να παίζει μουσικό όργανο ήδη από τον πρώτο χρόνο της διδασκαλίας του.

Η εκμάθηση μουσικής αρχίζει με το μάθημα της Μουσικής Προπαιδειας όπου παιδιά 3-5 ετών,  μέσα από μουσικά παιχνίδια και δραστηριότητες λαμβάνουν ποικίλα ερεθίσματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη των βασικών μουσικών δεξιοτήτων (ρυθμός, κίνηση, τραγούδι, ακουστική αντίληψη)

Στη σχολή διδάσκονται τα πιο κάτω μουσικά όργανα :

  • Κλασσικό – Σύγχρονο πιάνο
  • Ακουστική – Ηλεκτρική – Κλασσική  Κιθάρα
  • Κλασσικό – Σύγχρονο – Παραδοσιακό βιολί
  • Μπουζούκι
  • Ντραμς
  • Φωνητική
  • Ορθοφωνία – Dictee
  • Θεωρητικά – Αρμονία

Στη Σχολή μας εκτός από τα ατομικά μαθήματα μουσικών οργάνων, έχουν δημιουργηθεί μουσικές ομάδες (ensembles) που στοχεύουν στην ολοκληρωμένη μουσική κατάρτιση των μαθητών, εκπαιδεύοντας τους να παρουσιάζονται  με άλλους μουσικούς. Οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν δεξιότητες όπως ομαδικότητα, συντονισμό και συγχρονισμό – υπό την καθοδήγηση μαέστρου.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του School of Fine Arts στο FACEBOOK 

Οι μαθητές που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το μουσικό όργανο της αρεσκείας τους και επιθυμούν σε μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά μπορούν να παρακαθίσουν σε εξετάσεις του Royal College of England, Trinity College of Music  και Rock School.

Souloution Pilates 

Τo pilates γεννημένο μέσα από τον κόσμο του χορού, από τον Joseph Pilates που ο George Balanchine χαρακτήρισε “ευφυΐα του σώματος”, έρχεται να ολοκληρώσει τον κόσμο της τέχνης που θέλει να περικλεισει το School of fine Arts. Το Soulution Pilates by Marina στεγάζεται στον δεύτερο όροφο του School of fine Arts προσφέροντας μαθήματα pilates για όλους. Παρέχονται ομαδικά (μέχρι 8 άτομα), ημι-ατομικα(2-3 άτομα) και ατομικά μαθήματα,συμπεριλαμβάνοντας:

-Mat Pilates
-Prenatal Pilates
-Clinical Pilates /Θεραπευτικό
-Pilates for dancers /για χορευτές
-Pilates for elderly people /Για άτομα τρίτης ηλικίας
-Pilates for musculoskeletal problems /για μυοσκελετικα προβλήματα
-Props Pilates/με αξεσουάρ (ring, foam roller, clinical ball, balls, weights, sticks, elastic bands, balancing boards, bosu, rotators)
Αλλά και πιο δυναμικά μαθήματα όπως:
-Legs&Abs(Reformer)
-Reformer Stretchings
Υπάρχει επίσης, ολοκληρωμένο studio Pilates Equipment στο οποίο πραγματοποιούνται καθημερινά μαθήματα σε γκρουπ 3-5 ατόμων, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ (Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Ladder Barrel, Pilates Stick).
Η αγάπη της Μαρίνας για το χορό, τη μουσική και την κίνηση,την οδήγησε στο να εξερευνήσει τις άπειρες δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος και να προάγει ένα υγιεί τρόπο κινητικής σκέψης και δράσης.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του School of Fine Arts στο FACEBOOK 

Aerial Flow Yoga/Fitness / Dance Technique by Mikaela Michael. (Πτυχιούχος δασκάλα χορου, Qualified Aerial Yoga & Zumba instructor).

Στο School of Fine Arts θα βρείτε το σύστημα του Aerial Flow Yoga/ Fitness / Dance Technique. Το Aerial flow Technique είναι ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενδυνάμωσης, στο οποίο γυμνάζεται κανείς με το ίδιο του το βάρος, αποκτά ευλυγισία, δύναμη και εξασκεί τα αντανακλαστικά του. Επίσης βοηθά στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και στην έκκριση ορμονών όπως ενδορφίνες!

Zumba Fitness

Η zumba αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από: χιπ χοπ, σάμπα, σάλσα, μάμπο, πολεμικές τέχνες και λάτιν. Στο μάθημα χάνονται περίπου 400 με 800 θερμίδες ανά ώρα, επιπρόσθετα ο ασκούμενος αποκτά μια βασική γνώση ρυθμών και χορών, αποκτώντας μια σχετική χορευτική δεινότητα!

Taekwon-do ITF

Το School of Fine Arts ανακοινώνει έναρξη τμημάτων Taekwon-do ITF στο οίκημα της σχολής μας σε συνεργασία με τον κύριο Μαρίνο Στέφανου της σχολης Taekwon-do ITF Hwa -Rang.
Η σχολη θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του κ. Στεφανου (Μαύρη ζωνη ,5 Νταν ) προπονητή της εθνικής ομάδας Taekwon-do ITF και γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας.
Τα μαθήματα στην σχολη μας θα διδάσκει η κυρία Παολα Σαββίδου (μαύρη ζωνη 1 νταν).

Οι μαθητές της σχολής μας , θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε σεμινάρια ,αγωνες και κυρίως στο hwa-rang open που γίνεται κάθε χρόνο και όλοι οι μαθητές των σχολών που είναι κάτω από την συνεργασία του κυρίου Στεφανου έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν.Επιλογή ταλέντων θα γίνονται για να εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε διεθνείς αγωνες καθώς και να συμμετεχουν στην εθνική ομάδα.Έναρξη μαθημάτων 11 Σεπτεμβρίου .
Οι εγγραφές άρχισαν και συνεχίζονται!

Για εγγραφές και πληροφορίες μπορείτε να αποταθείτε στα τηλέφωνα:
99-784154 Παολα Σαββίδου
26-948581 School of Fine Arts

Επισκεφθείτε τη σελίδα του School of Fine Arts στο FACEBOOK 

DRAMA DEPARTMENT – ΘEATPIKO EPΓAΣTHPI/Διδάσκει η Στέφανη Μαυροκορδάτου (HΘOΠOIOΣ  KAI ΔAΣKAΛA ΘEATPOY- B.A Performing Arts, Bedford & M.A Theatre Lab, RADA.
MAΘHMATA ΘEATPOY ΓIA ΠAIΔIA AΠO 4+ XPONΩN KAI ΓIA MEΓAΛOYΣ.
Tο θέατρο βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να μάθουν να δουλεύουν ομαδικά και να αναπτύξουν το δικό τους θεατρικό ταλέντο μέσω του αυτοσχεδιασμού και του θεατρικού παιχνιδιού. τα μαθήματα περιλαμβάνουν επίσης: θεατρική γραφή, σωματικό θέατρο, ορθοφωνία, παντομίμα και κίνηση.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του School of Fine Arts στο FACEBOOK 

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αγγλικές εξετάσεις Θεάτρου στην αναγνωρισμένη Ακαδημία του Λονδίνου L.A.M.D.A (London Academy of Music and Dramatic Art).

Eλάτε και εσείς να γνωρίσετε τη μαγεία του Θεάτρου! ΣAΣ ΠEPIMENOYME 9 ΣEΠTEMBPIOY!
ΓIA ΠΛHPOΦOPIEΣ EΠIKOINΩNHΣTE ΣTO THΛ. 99120263 (ΣTEΦANH).
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ