7.9 C
Paphos
Tuesday, February 7, 2023

Save the Dates! Μοναδικές βραδιές στο Τεχνόπολις 20 και τον Αύγουστο!

Jazz the 3 of us’
Παρασκευή, 10 Αυγούστου, 20:30
Είσοδος: €10

Οι ‘Jazz the 3 of us’ αποτελούν ένα νεοσύστατο τζαζ τρίο, το οποίο χαρακτηρίζει η βαθιά φιλία μεταξύ των τριών μουσικών, τον Λούκα Λουκά στα πλήκτρα, τον Στέφανο Πόντο στο μπάσο και την κιθάρα και τον Φίλιπ Ψυλλίδη στα τύμπανα. Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει γνωστά τζαζ στάνταρντς, κυρίως σε swing και bossa, αλλά και λιγότερο γνωστά κομμάτια σε πιο Jazz Rock, Latin και Funk ύφος.
Χορηγός: ΚΟΤ.
Είσοδος: €10. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Rhythm Exchange Vol2: Ένα project χορού και live μουσικής
Κυριακή, 19 Αυγούστου, 20:30
Είσοδος: €10

Μια εκδήλωση όπου ο ρυθμός και η κίνηση συναντιούνται, μέσα από τον χορό και τη ζωντανή μουσική. Απολαύστε jazz latin και afro ρυθμούς από live μπάντα και τους χορευτές Γιώργο Πιλλά και Ann-Sylvia Clark. Οι δύο χορευτές από την Νέα Υόρκη, θα εμφανιστούν σε ρυθμούς rock’n’roll, tango, pop, waltz και αφρικανικών διασκευών. Το δυναμικό χορευτικό ντουέτο θα σας παρασύρει σε μια διασκεδαστική βραδιά γεμάτη χορό και μουσική (Μαρία Πιλλά/ πλήκτρα, Στέφανη Νεοφύτου/ φωνή, Εύρος Δίκαιος/ κρουστά και Σπύρος Σωκράτους/ κοντραμπάσο). Είσοδος: €10. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420

Φιλανθρωπική Ρεμπέτικη Βραδιά «Καρκασιαλλίκκι»
Δευτέρα, 20 Αυγούστου, 20:30
Είσοδος: €10

Ο Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20 σε συνεργασία με τέσσερις νέους και ταλαντούχους μουσικούς, μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα στην Ελλάδα, διοργανώνουν φιλανθρωπική εκδήλωση για στήριξη των πυρόπληκτων. Ο Σάββας Χρυσοστόμου και ο Πόλυς Ιωαννίδης με τις κιθάρες τους και τις φωνές τους, ο Ανδρέας Κραμπιάς με τις λεβέντικες του πενιές στο μπουζούκι και ο Ανδρέας Νικολάου με τον σέρτικο μπαγλαμά του, υπόσχονται μια βραδιά με τον μουσικό πλούτο που ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης και οι άλλοι δάσκαλοι του είδους άφησαν κληρονομιά. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).
Όλα τα έσοδα από την είσοδο θα δοθούν για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ελλάδα, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε η Κυπριακή Κυβέρνηση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

 

Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο : Πρωτότυπες συνθέσεις επηρεασμένες από κλασική, τζαζ, κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική
Πέμπτη, 23 Αυγούστου, 20:30
Είσοδος: €10

Το ‘Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο’ είναι ένα νέο project αφοσιωμένο στη παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων. Πρόκειται για μια παρουσίαση νέων συνθέσεων οι οποίες είναι γραμμένες από τον Οδυσσέα Τουμάζου και είναι επηρεασμένες από κλασική, τζαζ, κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική, συνδυάζοντας ανατολίτικους ρυθμούς με πλούσιες αρμονίες και λυρικές μελωδίες. Παίζουν Οδυσσέας Τουμάζου στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Κούλας στα ντραμς και ο Ανδρέας Ροδοσθένους στο μπάσο. Χορηγός: ΚΟΤ. Είσοδος: €10. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

‘Καλοκαιρινό Νυχτερινό’: Συναυλία Πιάνου με την Σταυρούλα Θωμά
Παρασκευή, 24 Αυγούστου, 20:30
Είσοδος: €10

Καλοκαιρινή συναυλία πιάνου με τη Σταυρούλα Θωμά, με έργα αφιερωμένα στη νύχτα, γραμμένα από τους Debussy, Chopin και Χατζιδάκι που όλοι έγραψαν κομμάτια με τίτλο “Νυχτερινό”, κάθε ένας με το δικό του μοναδικό ύφος. Ο Clementi συνέθεσε μια φαντασία και παραλλαγές βασισμένες στο λαϊκό γαλλικό τραγούδι ‘Au Clair de la Lune’. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης το έργο του Liszt ‘Benedection de Dieu dans la Solitutute’, προσθέτοντας ένα κατανυχτικό κλίμα στη συναυλία. Η συναυλία θα κλείσει με την σουίτα του Μάνου Χατζιδάκι ‘Για μια Λευκή Αχιβάδα’. Είσοδος: €10. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Ρεσιτάλ για Πιάνο και Σαξόφωνο
Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 20:30
Είσοδος: €7

Δύο ταλαντούχες φοιτήτριες της μουσικής, σας προσκαλούν σε ένα ρεσιτάλ για πιάνο και σαξόφωνο. Η Κατερίνα Παρπούνα σπουδάζει κλασικό σαξόφωνο στο κονσερβατόριο ΗΚU στην Ουτρέχτη, στην Ολλανδία, ενώ η Μαρία Δημοσθένους πιάνο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα των Μουσικών Σπουδών. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των P. Creston, W.A. Mozart, A. Desenclos, Ryo Noda, G. Shapiro and Eugene. Είσοδος: €7. Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Μεσαιωνικά Παραμύθια της Κύπρου: «Που δράκους εις την Κύπρον άλλον τίποτε»
Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 19:30
Είσοδος: €10/ €8

Η αφηγήτρια Μαρίνα Κατσαρή και ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος τα βάζουν με τα στοιχειά, τους ρηγάδες και τους σιδερόφραχτους ιππότες της μεσαιωνικής Κύπρου και τραγουδούν τα παθήματα και τα κατορθώματά τους. Οι θρύλοι και τα παραμύθια αποδίδονται στην φυσική τους γλώσσα, την κυπριακή διάλεκτο που έφτασε στα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια στην ακμή της. Οι μουσικές επιλογές ακολουθούν τα χνάρια των μεσαιωνικών αρμονιών που μπόλιασαν δημιουργικά την κυπριακή παραδοσιακή μουσική. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια. Είσοδος: €10 (ενήλικες)/ €8 (έφηβοι και παιδιά). Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ