Σάρωσαν τα Λύκεια της Πάφου στον Παγκύπριο διαγωνισμό “Virtual sCYence Fair 2021”

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν τα λύκεια της Πάφου στον Παγκύπριο διαγωνισμό “Virtual sCYence Fair 2021” που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Τα σχολεία μας πέτυχαν το απόλυτο εξασφαλίζοντας τις πρώτες θέσεις ανάμεσα σε πολλά σχολεία Παγκύπρια. Κατά τη διάρκεια του τελικού ανακοινώθηκαν οι νικήτριες ομάδες, από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια που διακρίθηκαν για τις καινοτόμες ιδέες και ευφάνταστες προτάσεις τους, οι οποίες παρουσιάστηκαν σε δεκάλεπτα βίντεο με τη χρήση της τεχνολογίας.

Στην κατηγορία Λυκείων η Πάφος εξασφάλισε τις πρώτες τρεις θέσεις με το Λύκειο Κύκκου (1ο), το Ά Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Γ (2ο) και το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου (3ο).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τα τρία σχολεία μας εξασφάλισαν τις επιτυχίες τους στις κατηγορίες που αναγράφονται πιο κάτω στην επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών.

Η διαδικασία ψηφοφορίας έγινε κατά 50% μέσω της σελίδας “sCYence Fair 2021” στο Facebook και σε συνδυασμό με τη ψήφο τη κριτικής επιτροπής του Ινστιτούτου Κύπρου αναδείχθηκαν τα τρία καλύτερα, σε κάθε κατηγορία.

Στο πλαίσιο του “sCYence Fair 2021”, το Ινστιτούτο Κύπρου φιλοξένησε και τις ομάδες του 12ου Παγκύπριου Μαθητικού Συνεδρίου SEMEP UNESCO, με θέμα «Μέθοδοι Έρευνας στην Οικολογία».

Επιπλέον οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Επιστήμης παρακολούθησαν διαδικτυακά το Δέκαθλο Επιστήμης, μια δραστηριότητα με δέκα ενδιαφέροντα πειράματα-αγωνίσματα, τα οποία μικροί και μεγάλοι μπορούσαν να πραγματοποιήσουν από το σπίτι, διευρύνοντας παράλληλα τις γνώσεις τους.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης, τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας, του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, του Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας και πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Αγλαντζιάς.

Χορηγοί: XM.com, CYTA, Medochemie.

Δείτε πιο κάτω τα σχολεία που κέρδισαν σε όλες τις κατηγορίες:

Support Local Business