26.9 C
Paphos
Tuesday, July 23, 2024

Πυρ ομαδόν κατά Θεμιστοκλέους για τους «τρεις μαύρους στην Ατταλίδου»

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους σχετικά με την ανάρτηση της βουλευτή Αλεξάνδρας Ατταλίδου για τη ψήφιση της πρότασης νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής» όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στο εκτενές ρεπορτάζ που ετοίμασε η ιστοσελίδα Sigmalive.com

Συγκεκριμένα η κα. Ατταλίδου έγραψε στο Twitter «Τα καταφέραμε! Ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας. Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σε νέα της ανάρτηση της η κ.Ατταλίδου επεσήμανε ότι «ως Κοινοβούλιο στείλαμε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα.  Εκθεμελιώνουμε το μίσος και τη βία και κρατούμε ότι υγιές απέμεινε σ’ αυτόν τον τόπο: την αποδοχή, την αλληλεγγύη, την αγάπη. Μπράβο στον Γιώργο Κουκουμά».

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερόμενος προς την κα. Ατταλίδου έγραψε στο Facebook «Μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!». Η εν λόγω απάντηση του κ.Θεμιστοκλέους συνοδεύεται από παλαιότερη ανάρτηση θέματος όπου η κ.Ατταλίδου είχε καταγγείλει δημόσια απειλές που δεχόταν για ζητήματα μεταναστευτικού.  

Την αλληλεγγύη του προς την κ. Ατταλίδου εξέφρασε στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. «Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους είναι γνωστός για τις μισαλλόδοξες του απόψεις. Η νέα επίθεση όμως στην Αλεξάνδρα Ατταλίδου ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας. Ως εδώ! Η ανοχή είναι συνενοχή».

Τα προσβλητικά σχόλια του κ. Θεμιστοκλέους σχολίασε και η βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Σε ανάρτηση της στο Twitter έγραψε «Ο Α.Θεμιστοκλεους δεν έχει θέση στην επιτροπή θεσμών ! Διαβρώνεται πλήρως το κύρος του κοινοβουλίου με ανήθικα σχόλια στα οποία προβαίνει δημοσίως! Η Αννίτα Δημητρίου  οφείλει να επιληφθεί άμεσα  του θέματος! Τη συμπαράσταση μου στην Αλεξάνδρα Ατταλίδου».

Ανακοίνωση Γυναίκειας κίνησης Οικολόγων

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και σεξιστική συμπεριφορά του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους εναντίων της Βουλέυτριας μας Αλεξάνδρας Ατταλίδου

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης και άκρως σεξιστικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, μιας κι έχουμε ξαναδεί σεξιστικές, προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές του στο παρελθόν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες εναντίων του, και μάλιστα έχει ήδη καταδικαστεί μια φορά από την Βουλή των Αντιπροσώπων για την αναίτια και απαράδεκτη επίθεση του εναντίον της Έφης Ξάνθου. Παρόλα αυτά, ο εν λόγω κύριος δεν φαίνεται να πτοείται αλλά ούτε και να μετανιώνει για τις πράξεις και τις ενέργειές του. Αντιθέτως, παρατηρώντας την δραστηριότητα του στα κοινωνικά δίκτυα, μάλλον όσο περνά ο χρόνος αποθρασύνεται.

Εμείς στεκόμαστε στο πλάι της Βουλεύτριας μας Αλεξάνδρας Ατταλίδου και θα είμαστε δίπλα της να την στηρίξουμε στα περαιτέρω μέτρα που θα αποφασίζει να λάβει.

Καλούμε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου να πράξει τα δέοντα, προστατεύοντας τον θεσμό της Βουλή και την πολιτική ζωή του τόπου.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση πουθενά, πόσο μάλλον στον ναό της Δημοκρατίας!

Διαβάστε ακόμη: Επιστολή Δημητρίου σε ΠτΒ για απομάκρυνση Θεμιστοκλέους από Επ. Θεσμών

Δημοκρατικός Συναγερμός 

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει το απαράδεκτο και χυδαίο σχόλιο ανεξάρτητου Βουλευτή εις βάρος Bουλεύτριας συναδέλφου του.

Ο κ. Θεμιστοκλέους οφείλει επιτέλους να κατανοήσει ότι με τις συνεχείς σεξιστικές, προσβλητικές και υποτιμητικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέραν της προσωπικής προσβολής υποβιβάζει και το επίπεδο της πολιτικής ζωής.

Πρωτοβουλία “Αμμόχωστος – Για την Κύπρο”

Η ανοχή στον Ανδρέα Θεμιστοκλέους πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Η νέα προσωπική επίθεση στην κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου είναι αισχρή, απαράδεκτη και μας δείχνει ότι όσο ανεχόμαστε τέτοιου είδους συμπεριφορές, τόσο μεγαλώνει το θράσος τους.

Οι καφενειακού τύπου δηλώσεις και τοποθετήσεις, οι ρατσιστικές, ομοφοβικές και μισαλλόδοξες συμπεριφορές δεν μπορούν να αντιπροσωπεύουν τα μέλη αλλά και το Κοινοβούλιο ως σώμα. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία μας και καλούμε τη Βουλή σύσσωμη να αποβάλει αυτού του είδους τα φαινόμενα και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που να διασφαλίζει την μη επανεμφάνιση τους.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες σε συμπόρευση και εγρήγορση απέναντι στο τέρας του μίσους και του φασισμού. Στεκόμαστε δίπλα στην κύρια Ατταλίδου με όλες μας τις δυνάμεις.

Πηγή: Sigmalive.com

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ