«Πρώτη φορά νοσηλεύεται έγκυος σε ΜΕΘ – Ελπίζουμε να καταλάβει ο κόσμος»

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πάμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου του ΟκΥΠΥ. Αρχικά ο κ.Χαριλάου αναφέρθηκε στο περιστατικό που σόκαρε την κοινή γνώμη, με τη νεαρή έγκυο η οποία νοσηλεύεται στην Εντατική του Νοσοκομείου Λευκωσίας, με σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.

«Δυστυχώς νοσηλεύεται μια έγκυος που διανύει τη 19η βδομάδα στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Εισήχθη στο ΓΝΛ και λόγω σοβαρής αναπνευστικής ανεπάρκειας διακομίσθηκε στη ΜΕΘ», είπε ο κ.Χαριλάου.

«Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από θεράποντες ιατρούς να πάει καλά και η νεαρή αλλά και το παιδί. Ευχόμαστε ότι τις επόμενες μέρες θα βγει από την αναπνευστική υποστήριξη. Είναι η πρώτη φορά που νοσηλεύεται εγκυμονούσα και μάλιστα αυτής της ηλικίας. Ελπίζουμε ο κόσμος να καταλάβει επιτέλους ότι ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο ιός κτυπά ανελέητα εκεί που βρίσκει πρόσφορο έδαφος, ειδικά στους ανεμβολίαστους. Δεν μιλώ για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Η συντριπτική όμως πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι και μιλάμε για σοβαρά περιστατικά. Ο χρόνος παραμονής των ασθενών είναι ο ίδιος με τις προηγούμενες περιόδους», υπογράμμισε ο κ.Χαριλάου.

Support Local Business
Translate »