spot_img
spot_img
20.9 C
Paphos
Friday, October 15, 2021

Προτάσεις Αναβάθμισης της παραλίας Κόλπου Κοραλλιών από την Πρωτοβουλία Νέων Πέγειας

   

Προτάσεις αναβάθμισης του Κόλπου των Κοραλλίων προτείνει η Πρωτοβουλία Νέων Πέγειας , σημειώνοντας πως αδιαμφισβήτητα ο Δήμος δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα την φετινή τουριστική περίοδο αφού οι δυσοίωνες συνέπειες του κορωνοϊου έχουν ασυζητητί στιγματίσει την ολότητα του επιχειρηματικού κύκλου του Δήμου μας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Νέων Πέγειας ο Αντρέας Χριστοδούλου (Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πέγειας) αναφέρει πως φυσικά τα προβλήματα της περιοχής δεν εμφανίστηκαν επουράνης από την μια μέρα στην άλλην.

   

Οι συνέπειες του κορωνοϊου, προστίθεται στην ανακοίνωση, ήρθαν να προστεθούν στα ατέρμονα πολυετείς προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πέγειας, τα όποια δεν είναι άλλα από την μη εκπόνηση τοπικού σχεδίου και η εγκληματική μη ανάπτυξη του τουριστικού μετώπου του Δήμου μας που κατά συνέπεια ώθησε τις ιδιωτικές επενδύσεις να εκλείψουν από τον Δήμο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης συνεχίζει στην ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία Νέων Πέγειας, η έλλειψη νέων σύγχρονων ευρωπαϊκών υποδομών, η απουσία οδικού δικτύου και η έλλειψη μακροπρόθεσμου στρατηγικού πλάνου για το που θέλουμε να οδηγήσουν τον Δήμο τους τα επόμενα 30 – 50 χρόνια.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια η Πρωτοβουλία Νέων Πέγειας προτείνει τα πιο κάτω μέτρα τα οποία θα μπορούσαν να μελετηθούν και να προωθηθούν από τον Δήμο μέχρι την ερχόμενη τουριστική περίοδο του Μαρτίου 2021, όπως αναφέρει.

Όπως την επίσπευση των σχεδιασμών για ανάπλαση της κεντρικής αρτηρίας του κόλπου των κοραλλιών και των καθέτων προς αυτόν δρόμων.
Την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου του Κόλπου Κοραλλίων κατά τις μεσημβρινές ώρες 18:00 – 24:00.

Την τοπιοτέχνηση και καλλωπισμό των δημοσίων χώρων πρασίνου, έτσι ώστε να μετατραπούν σε σύγχρονα πάρκα, αλλά και την αναδιαμόρφωση των δυο παραλιακών περιπτέρων του Κόλπου των Κοραλλιών και τοπιοτέχνηση των χώρων γύρω από αυτά και μετατροπή τους σε σύγχρονα Beach Bar.

Με την σημερινή τους απαράδεκτη κατάσταση, σημειώνει η Πρωτοβουλία Νέων Πέγειας , λειτουργούν ως αναψυκτήρια, και ως συνέπεια είναι ο Δήμος Πέγειας να απολύει τεραστία έσοδα καθώς μετά βίας κάνουν τζίρους τα Σαββατοκύριακα κοντά στα χίλια ευρώ και τις καθημερινές γύρω στα 500 ευρώ.

Προσθέτει δε, πως δεν αποτελεί δικαιολογία ο κορωνοϊός καθώς άλλα παρόμοια Bar κάνουν τζίρους μέχρι και 5000 την ήμερα.

Επίσης συστήνουν όπως μελετηθεί χώρος για την δημιουργία αποβάθρας για τους κολυμβητές μας, δημιουργία παιδότοπου, beach volley και εξοπλισμός όλων των δημόσιων παραλιών με σύστημα αναπήρων τύπου SEATRAC.

Ακόμη να διαμορφωθεί ειδικός χώρος σε περιορισμένο μέρος της παραλίας με VIP ξαπλώστρες οι όποιες θα χρησιμοποιούνται από θαμώνες των Beach Bar.

Επιπρόσθετα να γίνεται, συχνότερος καθαρισμός των δρόμων και εισαγωγή αυστηρότερων μέτρων και ποινών για την καταπολέμηση του φαινομένου που διάφορες ιδιωτικές εταιρείες και ιδιώτες πετάνε δεξιά και αριστερά τα κλαδέματα τους.

Να δημιουργηθούν νέες παραλίες που θα εμπλουτίσουν τον τουριστικό προϊόν μας ως Δήμος.

Τα πιο πάνω αποτελούν εισηγήσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση, που θα μπορούσε ο Δ. Πέγειας να τροχιοδρομήσει έτσι ώστε να αποτελέσουν αντισταθμιστικά μέτρα της σημερινής κατάστασης.

Επισημαίνουν ακόμη, πως η παρακμή της παραλίας οδηγεί σιγά σιγά στον μαρασμό ολόκληρης της περιοχής και όχι μονό του Κόλπου των Κοραλλιών.

Η παραλία του Κόλπου των Κοραλλιών είναι υπόθεση όλων μας, και θα πρέπει να δράσουμε άμεσα έτσι ώστε να την αναβαθμίσουμε και να την καταστήσουμε ανταγωνιστική των άλλων παραλιών που δημιουργούνται γύρω μας, συμπληρώνουν.

Τέλος η Πρωτοβουλία Νέων Πέγειας αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση τα όποια θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα τον Δήμο σε ανάπτυξη . Η προώθηση του Τοπικού σχεδίου Πέγειας και σχεδίων περιοχής θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο μιας αυριανής βιώσιμης και ορθολογιστικής ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο άλλα και το περιβάλλον. Η προώθηση και υλοποίηση του παραλιακού πεζόδρομου θα είναι καταλυτικής σημασίας για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος όπως επίσης και η προώθηση και υλοποίηση της Λεωφ. Μιχαλάκη Κυπριανού που θεωρείτε ζωτικής σημασίας αφού είναι ένα έργο το όποιο θα ενώσει το κέντρο του Δήμου μας με την τουριστική περιοχή του Κόλπου των Κοραλλιών, συμπληρώνουν .

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρονιά παρατηρείται ότι ο Κόλπος των Κοραλλίων έχει δεχθεί ένα τεράστιο πλήγμα από των εγχώριο τουρισμό και γενικότερα από τον ντόπιο παραθεριστή, οι οποίοι πλέων προτιμούν διαφορετικούς προορισμούς εντός της Επαρχίας μας οι οποίοι έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρονιά, καταλήγει η ανακοίνωση.

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img