Προτάσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πόλεως Χρυσοχούς και της Επαρχίας Πάφου [του Βαγγέλη Στυλιανού]

Ήρθε η ώρα για πιο αποφασιστικές πολιτικές παρεμβάσεις, που μέσω της δημιουργικής συζήτησης, της παρουσίασης νέων προτάσεων και πρωτοβουλιών να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της Πάφου μας.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Όσον αφορά τον τομέα της Παιδείας δεν θα αναφερθώ στις ριζικές αλλαγές που χρήζει το εκπαιδευτικό σύστημα και την άμεση ανάγκη για εκσυγχρονισμό του τρόπου διδασκαλίας. Θα εστιάσω στην ανάπτυξη που μπορούμε να πετύχουμε στην επαρχία μας μέσω της παιδείας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόταση μου είναι η δημιουργία Πανεπιστημιούπολης και άλλων σχολών στην Πάφο. Με τον τρόπο αυτό θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και οι νέοι μας θα έχουν την επιλογή να παραμείνουν στα σπίτια τους χωρίς να επιβαρύνουν τις οικογένειες τους με επιπλέον έξοδα ενοικίου, οδοιπορικών κ.α. Θα μπορούσαν να δημιουργηθούν νέες σχολές κατάρτισης με τμήματα που δεν υπάρχουν σε άλλες επαρχίες όπως π.χ. Γεωργική σχολή , Ξενοδοχειακή σχολή ή και άλλες, ούτως ώστε να τραβήξουν το ενδιαφέρον των νέων Παγκύπρια με ότι αυτό συνεπάγεται.
Εδώ να αναφέρουμε ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματά στην επαρχία μας είναι η έλλειψη θέσεων εργασίας όπου αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα αστυφιλίας .

ΥΓΕΙΑ

Ο τομέας της Υγείας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που χρειάζεται μεγάλη συζήτηση. Επιβάλλεται πλέον τα νοσοκομεία μας να ακολουθήσουν τα πρότυπα των άλλων αναπτυγμένων κρατών.

Οι υποδομές των νοσοκομείων της επαρχίας μας πρέπει να αναβαθμιστούν και να βελτιωθούν. Η υποστελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων της Πάφου τόσο από ανθρώπινο δυναμικό όσο και από μηχανικό εξοπλισμό είναι θέματα που μας απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές.

Επομένως οφείλουμε να θέσουμε επί τάπητος προτάσεις για ριζική αλλαγή των νοσοκομείων Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς. Πρέπει να εξασφαλίσουμε το υψηλό επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας υγείας για όλους. Θα πρέπει να βρεθούν τα κονδύλια ούτως ώστε τα δημόσια νοσοκομεία μας να είναι κατά πρώτο λόγο σύγχρονα, καθαρά, φιλικά προς τον ασθενή αλλά και τον επισκέπτη . Θα πρέπει να διοριστεί περισσότερο προσωπικό για την καλύτερη λειτουργία του υγειονομικού μας συστήματος και να ενταχθούν στο δυναμικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων περισσότεροι καταρτισμένοι επιστήμονες. Τέλος θα πρέπει τα νοσηλευτήρια μας να προμηθευτούν με σύγχρονο εξοπλισμό και μηχανήματα.
Επίσης στηρίζουμε την ένταξη περισσότερων ιατρών και ειδικοτήτων στο ΓΕΣΥ για να μην υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στους ασθενείς.

Αξίζει να σημειώσουμε και να ευχαριστήσουμε εδώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Χώρας μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν για αντιμετώπιση της πανδημίας και ευχόμαστε το κράτος να είναι δίπλα τους και να στηρίξει την προσπάθεια τους .

Βαγγέλης Στυλιανού, Υποψήφιος Βουλευτής
ΑΚΕΛ Αριστεράς Νέες Δυνάμεις
Πάφου

Support Local Business