ΠΡΟΣΟΧΗ! Θυελλώδεις άνεμοι απόψε μέχρι 8 μποφόρ στα δυτικά – Κίτρινη προειδοποίηση


Κίτρινη προειδοποίηση για θυελλώδεις ανέμους εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση τέθηκε σε ισχύ από τις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης (24/03)  μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης(25/03).

Οι άνεμοι αναμένεται να επηρεάσουν τα δυτικά και βόρεια παράλια εντάεως 8 μποφόρ, ενώ παροδικά σφοδροί άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ της ίδια διεύθυνσης θα επηρεάσουν τοπικά τα προσήνεμα ορεινά.
 

Η ταχύτητα σκοτώνει

Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Απόψε, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, στο εσωτερικό και στα ορεινά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Παροδικά, στα προσήνεμα ορεινά, θα πνέουν μέχρι σφοδροί, 7 μποφόρ. Στα νότια και στα ανατολικά παράλια θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα πνέουν σφοδροί και παροδικά θυελλώδης, 7 με 8 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης στα ανατολικά, μέχρι πολύ κυματώδης στα νότια και μέχρι τρικυμιώδης στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον μείον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγμένη και τοπικά μέχρι κυματώδης, στα νότια και στα ανατολικά και μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια, αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη στα νότια και ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται τοπικά χιονόπτωση. Το Σάββατο και την Κυριακή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Παρασκευή, για να κυμανθεί μέχρι αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Κυριακή θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος των χιονιών στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 7 εκατοστά.

Support Local Business
Translate »