spot_img
spot_img
35.3 C
Paphos
Tuesday, August 3, 2021

Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι γονείς-«Αυξημένα τα περιστατικά λιποθυμιών»

spot_img
   

Στις ανησυχίες των γονιών και των μαθητών για τη χρήση μάσκας στην Μέση Εκπαίδευση απαντούν οι οργανωμένοι γονείς μέσω ανακοίνωσής τους.

 

   

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ενημερώνει μεταξύ άλλων για τις επιστολές που απέστειλαν προς το Υπουργείο Παιδείας και την επιδημιολογική ομάδα  πριν αλλά και μετά την απόφαση για αλλαγές στην χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Σήμερα, ανησυχώντας για τα αυξανόμενα περιστατικά δυσφορίας αλλά και λιποθυμιών στα σχολεία λόγω της χρήσης της μάσκας, καλούμε για ακόμη μια φορά  άμεσα το  Υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη του την υγεία των παιδιών μας και να τους παράσχει το δικαίωμα για λιγόλεπτη αφαίρεση της μάσκας μέσα στην τάξη, όπως έχει κάνει για τους εκπαιδευτικούς, όταν θα απαντούν στο μάθημα. Ζητούμε επίσης όπως δοθούν οδηγίες στους εκπαιδευτικούς να δίνεται άδεια στα παιδιά να βγαίνουν εκτός αίθουσας διδασκαλίας για ελάχιστο χρόνο, όταν παρουσιάσουν συμπτώματα λιποθυμίας», αναφέρουν.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Τέλος, οι οργανωμένοι γονείς προειδοποιούν για δυναμικά μέτρα, όπως αποχές από τα μαθήματα και διαμαρτυρίες.

Αυτούσια οι ανακοίνωση:
Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία, σε απάντηση των ερωτημάτων από τις χιλιάδες γονείς-μέλη μας, αλλά και ερωτήματα από τα ίδια τα παιδιά  επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 στείλαμε επιστολή στον Υπουργό Υγείας με κοινοποίηση στη Διευθύντρια της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης, με την οποία ζητούσαμε όπως η χρήση μάσκας είναι προαιρετική από τους μαθητές/μαθήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης, παραθέτοντας σειρά επιχειρημάτων.

Μέχρι σήμερα δυστυχώς, με μεγάλη μας απογοήτευση ενημερώνουμε ότι δεν έχουμε λάβει απάντηση.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας κατ’ εξαίρεση του κανόνα, να επιτρέψει στους εκπαιδευτικούς να βγάζουν τη μάσκα τους όταν απευθύνονται στα παιδιά, αλλά και με την καταγραφή περιστατικών δυσφορίας και λιποθυμίας των μαθητών/μαθητριών από την πολύωρη χρήση μάσκας να αυξάνονται, εκδώσαμε δελτίο τύπου στο οποίο καυτηριάζαμε την άνιση μεταχείριση και ζητούσαμε να δοθεί το ίδιο δικαίωμα και στα παιδιά.

Δυο από τους λόγους που παραθέσαμε, πέραν της ίσης μεταχείρισης, είναι:

(1) Ο προφορικός λόγος των μαθητών βαθμολογείται και πρέπει να μπορούν να τους κατανοήσει ο εκπαιδευτικός και

(2) Ποιος εκπαιδευτικός αναλαμβάνει την ευθύνη για τη λιποθυμία ενός παιδιού στο σχολείο, είτε να του επιτρέψει να αφαιρέσει την μάσκα η όχι, όπως το περιστατικό στην Πάφο.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από το Υπουργείο Υγείας, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να είναι εκτεθειμένα στους κίνδυνους που έχουν παρουσιαστεί την προηγουμένη βδομάδα. Διερωτόμαστε ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι, αφού ταυτόχρονα παρατηρούμε χαλάρωση των μέτρων σε άλλους χώρους, όπως τα κλαμπ και τα καφέ.

Σήμερα, ανησυχώντας για τα αυξανόμενα περιστατικά δυσφορίας αλλά και λιποθυμιών στα σχολεία λόγω της χρήσης της μάσκας, καλούμε για ακόμη μια φορά  άμεσα το  Υπουργείο Υγείας να λάβει σοβαρά υπόψη του την υγεία των παιδιών μας και να τους παράσχει το δικαίωμα για λιγόλεπτη αφαίρεση της μάσκας μέσα στην τάξη, όπως έχει κάνει για τους εκπαιδευτικούς, όταν θα απαντούν στο μάθημα. Ζητούμε επίσης όπως δοθούν οδηγίες στους εκπαιδευτικούς να δίνεται άδεια στα παιδιά να βγαίνουν εκτός αίθουσας διδασκαλίας για ελάχιστο χρόνο, όταν παρουσιάσουν συμπτώματα λιποθυμίας.

Είμαστε αποφασισμένοι, αν το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας δεν επιδείξουν την ανάλογη κατανόηση να προχωρήσουμε σε δυναμικά μέτρα, όπως αποχές από τα μαθήματα και διαμαρτυρίες, καλώντας τις οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΣΕΜ και την Παιδοβουλή, να συστρατευτούν μαζί με τους γονείς, γιατί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και η υγεία των παιδιών, είναι υπόθεση όλων μας.

Μια τέτοια πιθανή εξέλιξη δεν είναι κάτι που επιθυμούμε, όπως πολλές φορές το έχουμε δηλώσει. αλλά ο σεβασμός και η εκτίμηση κερδίζεται μέσα από αγώνες

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img