Προειδοποιήσεις Λίνου Τσοκκά για τη λειτουργία θαλαμου Covid στην Πάφο

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας λόγω της αύξησης των αναγκών νοσηλείας ασθενών με Covid-19. Είναι λογικό και αναμενόμενο ότι όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας θα ριχθούν στη μάχη για αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενόψει της απόφασης για λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, θαλάμου για ασθενείς με Covid-19, θα ήθελα να επισημάνω δύο παραμέτρους οι οποίες θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη:

– Πρώτον, η μετάδοση του ιού στην πόλη μας ξεκίνησε από το Νοσοκομείο. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διασφαλιστεί πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς και η υγεία και ασφάλεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και των άλλων ασθενών.

– Δεύτερον, τα δύο νοσοκομεία της επαρχίας μας (Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς), παρουσιάζουν διαχρονικά σημαντικές ελλείψεις και αδυναμίες, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υποδομές και εξοπλισμό. Ελπίζουμε η δημιουργία θαλάμου νοσηλείας για ασθενείς με Covid-19 να μην υποβαθμίσει περαιτέρω την ποιότητα υπηρεσιών υγείας που δικαιούνται όλοι οι συμπολίτες μας.

Support Local Business
Translate »