20.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

«Πράσινα» Βιωματικά-Διαδραστικά Εργαστήρια για παιδιά Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε  Λευκωσία και Πάφο στο πλαίσιο του Έργου AUGE του Προγράμματος Erasmus+

H Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου (Θ.Σ.Ε.Κ.) ανακοινώνει τη διεξαγωγή σειράς Βιωματικών-Διαδραστικών Εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στις Επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου.

Τα Εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, είναι δωρεάν και στόχο έχουν, αφενός να καλλιεργήσουν την οικολογική συνείδηση των μαθητών, αφετέρου να τους παράσχουν κίνητρα, ώστε να εκφραστούν γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα από μια πιο πολυτροπική προσέγγιση. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλη τη διαδικασία ανακύκλωσης χαρτιού και να φτιάξουν το δικό τους χαρτί, να ενημερωθούν γύρω από ζητήματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή και τις ήπιες μορφές ενέργειας, να μυηθούν στην τέχνη του animation και να φτιάξουν τις δικές τους μικρές «πράσινες» ταινίες για την Ανταρκτική, να δημιουργήσουν τα δικά τους χαρακτικά και να φτιάξουν με φυσικά υλικά «δώρα» εμπνευσμένα από την παράδοση της Κύπρου για άτομα τρίτης ηλικίας που διαμένουν σε Στέγες Ηλικιωμένων, να «αφουγκραστούν» τη φύση και να δημιουργήσουν με τη βοήθεια της μουσικής ηχοϊστορίες και πολλά άλλα.

Θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η διοργάνωση των εργαστηρίων εντάσσεται στο πλαίσιο του Έργου AUGE (Αdvancing Utterly Green Environments), το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+. Συντονιστής του του Έργου είναι η Θεολογική Σχολή Εκκλησίας Κύπρου και Εταίρος η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο, τους στόχους, τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα και τους διδάσκοντες/εμψυχωτές εκάστου Eργαστηρίου, μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τετράδιο Εργαστηρίων

 Αίτηση Δήλωσης Ενδιαφέροντος

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων σε κάθε εργαστήριο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Αιτήσεων είναι η 23η Ιουνίου 2022.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Συντονίστρια του Έργου Δρα Μαρία Παύλου στο [email protected] ή με την κ. Στέλλα Παναγιώτου στο τηλ. 22443055.

Γενικότερες πληροφορίες για το Έργο AUGE μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Θ.Σ.Ε.Κ.

https://www.theo.ac.cy/επίσημη-έναρξη-του-έργου-auge-advancing-utterly-green-environments/

https://www.theo.ac.cy/πράσινα-βιωματικά-διαδραστικά-εργασ/

Πιο κάτω παρατίθενται συνοπτικά τα θέματα των Εργαστηρίων που θα προσφερθούν. 

  1. Aς μάθουμε για τα βότανα της Βίβλου κι ας φτιάξουμε έναν βοτανόκηπο (2 ώρες)

Μαθητές Δημοτικού- Α΄ Γυμνασίου

Διδάσκων: Αντώνης Καλογεράκης (Υπεύθυνος Ινστιτούτου Οικολογίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης)

4 Ιουλίου, 17:00-19:00 – Θ.Σ.Ε.Κ., Λευκωσία

  1. Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού με εισαγωγή στις Ήπιες Μορφές Ενέργειας και Έμφαση στην Αειφόρο Ορθολογική Διαχείριση Πόρων (3 ώρες)

Μαθητές Δημοτικού- Α΄ Γυμνασίου

Διδάσκων: Αντώνης Καλογεράκης (Υπεύθυνος Ινστιτούτου Οικολογίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης)

5 Ιουλίου, 16:00-19:00 – Θ.Σ.Ε.Κ., Λευκωσία ή 7 Ιουλίου, 15:30-18:30  – Πάφος

  1. Διαδραστικό-Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και Ήπιες Μορφές Ενέργειας με έμφαση στην Αειφόρο Ορθολογική Διαχείριση Πόρων (3 ώρες)

Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Διδάσκων: Αντώνης Καλογεράκης (Υπεύθυνος Ινστιτούτου Οικολογίας της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης)

5 Ιουλίου, 10:00-13:00 – Θ.Σ.Ε.Κ., Λευκωσία  ή 7 Ιουλίου, 10:00-13:00, Πάφος

  1. Εικαστικό Εργαστήριο: Γνωρίζοντας τις «ρίζες» μας: Η αθηενίτικη ολόπλουμη δαντέλά ως μέσο γνώσης και ανάπτυξης διαγενεακών και περιβαλλοντικών σχέσεων (3 ώρες)

Μαθητές Δημοτικού-Α΄ Γυμνασίου

Διδάσκουσα/Εμψυχώτρια: Δρ Τερέζα Μαρκίδου (Εκπαιδευτικός και Ειδική Παιδαγωγός Εικαστικών Τεχνών σε Δημόσια Σχολεία της Κύπρου)

14 Ιουλίου – Θ.Σ.Ε.Κ., Λευκωσία

Σημείωση: Μολονότι το Εργαστήριο είναι ανοικτό για όλους, θα δοθεί προτεραιότητα σε παιδιά που θα παρακολουθήσουν και το Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού

 Μουσικό Εργαστήριο: Αφουγκράσου τη φύση (3 ώρες)

Μαθητές Δημοτικού- A΄Γυμνασίου

Διδάσκων /Εμψυχωτής: Γιώργος Καλλονάς (Μουσικός)

Συντονισμός δράσης: Δρ Μαρία Παύλου

13 Ιούλιου, 10:00-13:00 – Θ.Σ.Ε.Κ., Λευκωσία

Σημείωση: Μολονότι το Εργαστήριο είναι ανοικτό για όλους, θα δοθεί προτεραιότητα σε παιδιά που θα παρακολουθήσουν και το Εργαστήριο Ανακύκλωσης Χαρτιού

  1. Εργαστήριο Αnimation: Ταξίδι στην Ανταρκτική (16 ώρες)

Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου

Διδάσκοντες /Εμψυχωτές: Χαράλαμπος Μαργαρίτης (Εικαστικός / Αnimator) & Alexandre Gautier (Εικαστικός / Αnimator)

Εντός Ιουλίου (οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν εντός της επόμενης εβδομάδος) – Κimonos Art Centre, Πάφος

Σημείωση: Μολονότι το Εργαστήριο είναι ανοικτό για όλους, θα δοθεί προτεραιότητα σε παιδιά που θα παρακολουθήσουν και το Εργαστήριο με θέμα την Κλιματική Αλλαγή και Ήπιες Μορφές Ενέργειας

 

 

 

 

 

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ