Πού θα χρειάζεται πλέον το Safe Pass από τις 20 Ιουλίου

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας. 

Τα μέτρα αποφασίστηκαν σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο και ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό το απόγευμα, ο οποίος σημείωσε πως στοχεύουν στο «να σταματήσουμε τον καλπασμό του φονικού ιού που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας».  

Ανάμεσα σε άλλα που ανακοινώθηκαν, είναι και η υποχρεωτική χρήση Safe Pass σε όλους τους χώρους.  

Η ταχύτητα σκοτώνει

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε 

 -SafePass σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου ανά πάσα στιγμή συναθροίζονται πέραν των 20 ατόμων, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων της επιχείρησης, μέχρι τις 31 Ιουλίου.

 -Προσκόμιση SafePass για εξυπηρέτηση πολιτών σε υπηρεσίες του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε τράπεζες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ακτοπλοϊκά επιβατικά σκάφη, κοκ. 

-Απαγόρευση των επισκέψεων σε οίκους ευγηρίας ή/και άλλες δομές φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, με εξαίρεση τα άτομα που έχουν SafePass.

Δεν συστήνεται η έξοδος στους ενοίκους. Με την επιστροφή τους στον χώρο διαμονής τους, θα πρέπει να προσκομίζεται αρνητικό αποτέλεσμα από rapid test.  

Οι αποφάσεις τίθενται σε ισχύ από τις 20 Ιουλίου 2021 και θα ρυθμιστούν με Διάταγμα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Support Local Business
Translate »