Πότε θα έχουμε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων (Video)

Δηλώσεις με το πέρας σύσκεψης με την  διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ  έκανε ο Υπουργός Υγείας, αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Παράλληλα σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας παραδόθηκε μαγνητικός τομογράφος, δωρεά της ΟΠΑΠ Κύπρου, για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ξεκαθαρίζει ο Ιωάννου: Καμιά απόφαση ούτε για αποκλιμάκωση,ούτε για νέα μέτρα

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν άλλαξε κάτι από χθες μέχρι σήμερα. «Οι συντονισμένες προσπάθειες αύξησαν τη δυνατότητα περίθαλψης ασθενών με COVID19.

Ο λόγος που δεν αυξάνονται οι κλίνες, είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό είναι ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

Είναι περιορισμένος ο αριθμός και γιατρών και νοσηλευτών», διευκρίνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι δεν έγιναν εισηγήσεις ούτε για περαιτέρω μέτρα αλλά ούτε και για περαιτέρω χαλαρώσεις. Υπογράμμισε επίσης ότι είμαστε μεν προς το τέλος της πανδημίας, ωστόσο τα κρούσματα είπε δεν μειώνονται και γι’ αυτό ζητείται συνεργασία και συμμόρφωση του κόσμου. 

Είπε επίσης ότι καθορίστηκαν οι δυνατότητες που έχει το σύστημα Υγείας.

«Aν δούμε ότι οδεύει το σύστημα με τις εισαγωγές στα όριά του, τότε θα ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα. Ζητούμε τη συνεργασία του κόσμου, δεν τελειώσαμε, αντιλαμβάνομαι την κόπωση αλλά απευχόμαστε να φθάσει στα όριά του το σύστημα Υγείας», επανέλαβε ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα επιβολής ενός lockdown. 

Ο οδικός χάρτης της αποκλιμάκωσης

Υπάρχει οδικός χάρτης για πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την εμβολιαστική κάλυψη. Αυτό ανέφερε σε ερώτηση του ΣΙΓΜΑ ο Υπουργός Υγείας. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι όταν καταγραφεί ένα ποσοστό της τάξης του 60% με 70%. Ακόμη και σ’ αυτό το ενδεχόμενο υπάρχει περίπτωση να ισχύουν κάποια μέτρα διευκρίνισε ο Υπουργός Υγείας. 

Support Local Business
Translate »