29.9 C
Paphos
Monday, June 24, 2024

ΠΟΓΟ ΠΑΦΟΥ: «Οι γυναίκες μπροστά! Ισοτιμία- Επανένωση- Ειρήνη»

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ Πάφου πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου τη 14η Επαρχιακή του Συνέλευση με σύνθημα «Οι γυναίκες μπροστά! Ισοτιμία- Επανένωση- Ειρήνη».

Στη συνέλευση διεξάχθηκε ένας εποικοδομητικός διάλογος και ακούστηκαν απόψεις για το πως θα εργαστεί το κίνημα για να αναδείξει και να βοηθήσει στην επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν την Κυπρία γυναίκα σήμερα. Θέματα που αφορούν την ισότητα και την ισοτιμία των φύλων καθώς και νέους τρόπους μέσω των οποίων η ΠΟΓΟ θα καταφέρει να φτάσει σε ευρύτερα στρώματα γυναικών και να έχει ακόμη πιο ισχυρή παρουσία.

Στην συνέλευση κατάθεσε την εισηγητική της ομιλία η Επαρχιακή γραμματέας του Κινήματος της ΠΟΓΟ Πάφου Ελένη Ευριπίδου Χ΄΄Αντωνά η όποια τόνισε ότι η γυναίκα της Κύπρου ζει και δραστηριοποιείται μέσα σε πολύ δύσκολο και εχθρικό περιβάλλον. Σε μια χώρα που «σκοτώνει» την κοινωνική αλληλεγγύη, και θεοποιεί το χρήμα, και που προσπαθεί να τη μετατρέψει σε υποκατάστατο του κράτους πρόνοιας, χωρίς ουσιαστικά στηρίγματα στους πολλαπλούς της ρόλους, θύμα εκμετάλλευσης, διακρίσεων και σεξισμού, περιθωριοποιημένη, αποστασιοποιημένη από τη συλλογική συμμετοχή και δράση στο κοινωνικοοικονομικό γίγνεσθαι. Επιπλέον οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τους κυβερνώντες και την Ε.Ε, αλλά και με αφορμή την πανδημία και την οικονομική κρίση προκαλούν πισωγύρισμα στη θέση της γυναίκας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τη Συνέλευση χαιρέτισε ο Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Πάφου, Αντρέας Φακοντής ο όποιος αναφέρθηκε στο ότι η γυναίκα δεν υστερεί σε τίποτα από τον άντρα στην εργασία, στης δεξιότητες, στις γνώσεις, στις ικανότητες και στην προσφορά. Υστερεί όμως σε δικαιώματα που έχουν να κάνουν με την αμοιβή, με τις ευκαιρίες ανέλιξης και με τις προοπτικές προώθησης σε δημόσια αξιώματα, και ότι το ΑΚΕΛ θα συνέχιση να εργάζεται και διεκδικεί μαζί με το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ για τη βελτίωση της θέσης της Γυναίκας στην κοινωνία.
Επίσης χαιρέτισε την Συνέλευση η Γενική Γραμματέας ΠΟΓΟ, Σκεύη Κουκουμά, η οποία τόνισε ότι το γυναικείο κίνημα της ΠΟΓΟ μέσα από την εβδομηντάχρονη του πορεία, ήταν και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και να συγκρούεται με όλους τους φραγμούς που συναντά η γυναικά. Θα συνεχίσει να παλεύει για την ικανοποίηση των αιτημάτων που συνδέονται με τις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών, ρίχνοντας φως στις πραγματικές αιτίες της γυναικείας ανισότητας. Έδωσε έμφαση στις σημερινές συνθήκες όπου απαιτούν προγραμματισμένη και στοχοπροσηλωμένη ιδεολογικοπολιτική και μαζική δράση στου τομείς που διευρύνουν τις ανισότητες και τις διακρίσεις και επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των γυναικών.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο βουλευτής ΑΚΕΛ Πάφου Βαλεντίνος Φακοντής, ο Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Πάφου Χάρης Χαρή, οι Επαρχιακοί Γραμματείς ΠΕΟ και ΕΔΟΝ Πάφου, Νεόφυτος Άσσος και Χρίστος Μακρής αντίστοιχα.

Η Συνέλευση προχώρησε στην εκλογή της Επαρχιακής Γραμματέως της ΠΟΓΟ Πάφου, και του νέο Επαρχιακού της συμβουλίου. Τη θέση της Επαρχιακής Γραμματέως επανεκλεγηκε η συναγωνίστρια Ελένη Ευριπίδου Χ’’Αντωνά, και το Νέο Επαρχιακό Συμβούλιο της ΠΟΓΟ Πάφου απαρτίζουν οι ακόλουθες συναγωνίστριες: Αντωνιάδου Βαλάντω, Επαμεινώνδα Γιώτα, Ζούκωφ Νίτσα, Ιωαννίδου Μαρία, Ιωάννου Χ’’Παναγιώτου Μαρία, Κυριακού Μαρία, Κοσμοδρομίου Άντρη, Λάμπρου Άντρη, Μενελάου Σκεύη, Νικολάου Μαρία, Παλιού Βούλα, Παπαπέτρου Κούλα, Πατσιαντά Παπαπέτρου Αλεξάνδρα, Παφίτη Βαλεντίνα, Σολωμού Πόλα, Φαουζί Λίντα, Χαραλάμπους Σωκράτους Έλενα, Χριστοδούλου Νίνα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ