Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών το απόγευμα – Δεν αποκλείεται οργανωμένη διαταραχή από την Παρασκευή

Η διαταραχή express που επηρέασε χθες Κυριακή την περιοχή μας έχει απομακρυνθεί ανατολικότερα, με αποτέλεσμα τον βελτιωμένο καιρό σήμερα Δευτέρα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το kitasweather.com, δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης θα επηρεάσει την περιοχή μας, όπου και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, αλλά και πιο μεμονωμένα και σε άλλες περιοχές κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού κατά τις απογευματινές ώρες.

Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός βελτιώνεται περαιτέρω, με τις πιθανότητες βροχής να μειώνονται ενώ από την Πέμπτη το βράδυ προς Παρασκευή, η περιοχή μας φαίνεται να επηρεάζεται από την πρώτη καλά οργανωμένη διαταραχή για φέτος.

Χθες Κυριακή, η θερμοκρασία σημείωσε πτώση σε όλο το νησί, φτάνοντας γύρω στους 22-23 βαθμούς βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, 21-24 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα). Παράλληλα, βροχές/καταιγίδες παρατηρήθηκαν κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, οι οποίες ήταν κατά τόπους έντονες και συνοδεύονταν από χαλάζι (με χαλαζοστρώσεις) και από μεγάλα ύψη βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σήμερα Δευτέρα, δευτερεύουσα και αβαθέστερη σφήνα ύφεσης θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, αλλά και πιο μεμονωμένα και σε άλλες περιοχές κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού κατά τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στις πλείστες περιοχές του νησιού σε σχέση με χθες Κυριακή και θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πλησίον αυτών των περιοχών αλλά όσο απομακρυνόμαστε από αυτές τις περιοχές, οι πιθανότητες μειώνονται σημαντικά.

Αύριο Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη, οι πιθανότητες βροχής μειώνονται περαιτέρω, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με τις τιμές της Δευτέρας, παραμένοντας γύρω στους 23-25 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 23-26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη, σφήνα έξαρσης από την βορειοδυτική Αφρική θα επεκτείνεται προς την κεντρική Ευρώπη και ανατολικότερα ενώ στη νοτιοανατολική Ευρώπη, θα έχει κατηφορίσει κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα.

Την ίδια ώρα, ο Αζορικός Αντικυκλώνας αρχίζει να κινείται προς τη Δυτική Ευρώπη. Εξαιτίας αυτού, η σφήνα ύφεσης που θα βρίσκεται στην βορειοδυτική Ευρώπη θα κινηθεί ανατολικότερα και ακολούθως νοτιοανατολικότερα, με αποτέλεσμα το κλειστό χαμηλό στην νοτιοανατολική Ευρώπη να ενσωματώνεται στη σφήνα ύφεσης και να δημιουργείται μια σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας η οποία θα περικλείει και άλλες δευτερεύουσες και αβαθέστερες υφέσεις. Αυτή η σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας θα επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της κεντροανατολικής Ευρώπης και θα επεκτείνεται νοτιότερα, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί κυκλογένεση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Αυτή η εξέλιξη φαίνεται να ευνοεί την περιοχή μας με τουλάχιστον μία καλά οργανωμένη διαταραχή σταδιακά από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή. Η κατάσταση θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Από τα μέσα προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας φαίνεται να παραμένει ευνοική, με την πιθανότητα να επηρεαστούμε από νέες διαταραχές, ωστόσο, υπάρχει ακόμα αρκετή αβεβαιότητα ως προς τις ημέρες και σε πιο βαθμό θα επηρεαστεί η περιοχή μας.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών είναι υψηλός.

Αναλυτικά το δελτίου καιρού στο kitasweather.com

Support Local Business
Translate »