Πέντε σημεία δειγματοληψίας τη Δευτέρα στην Πάφο

Συνεχίζονται τα προγράμματα δωρεάν ελέγχου με rapid test αντιγόνου του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, σε πέντε σημεία στην Επαρχία Πάφου, σήμερα Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, σήμερα θα λειτουργήσουν κινητές μονάδες δειγματοληψίας στην Πλατεία Δημαρχείου, στην Πάφο από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ., στην Πρώην Οικία Επάρχου, στην Πάφο στην Οδό Γρίβα Διγενή από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. και στον Προαύλιο χώρο στάθμευσης ERA KORIVOS στη Λεωφόρος Δημοκρατίας 2, παρά το Παφιακό Στάδιο, επίσης από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ.
Ακόμη στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ. και στην Πλατεία Γεροσκήπου μπροστά από το Ταχυδρομείο, από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 5.30 μ.μ.

Στο μεταξύ χθες έγιναν στην Πάφο 4.000 τεστ, εκ των οποίων εντοπίστηκαν 18 θετικά κρούσματα, ποσοστό θετικότητας 0,45%.

Εξάλλου σήμερα συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στα κέντρα εμβολιασμού του ΓΝ Πάφου αλλά και στο κέντρο εμβολιασμού στην Παλιά Ηλεκτρική που λειτουργούν επτά σημεία.
Ακόμη, χτες έγιναν εμβολιασμοί στο Αγροτικό Κέντρο Υγείας στην Σαλαμιού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμού στην Πάφο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης οι δύο θάλαμοι στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ορθοπεδικός και ο παθολογικός, που θα διατεθούν για νοσηλεία ασθενών με COVID- 19 είναι έτοιμοι και εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Χαράλαμπο Χαριλάου. Η έναρξη της λειτουργίας τους ωστόσο θα εξεταστεί κατά πόσο θα γίνει σήμερα.
Ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς μεταφέρθηκαν από το ορθοπεδικό και παθολογικό τμήμα σε άλλους θαλάμους του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου εκεί όπου υπάρχουν άδεια κρεβάτια ώστε στις κλινικές αυτές να νοσηλευτούν ασθενείς με κορωνοϊό.

Support Local Business
Translate »