ΠΑΣΥΚΙ: Δράση άμεσα σχετικά με την αναστολή διενέργειας εξέτασης SARS-Cov-2 σε Λεμεσό και Πάφο

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον αγώνα κατά του κορωνοϊού Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Λευκωσία, Κύπρος Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. // Medical and healthcare workers in the struggle to tackle coronavirus. Lefkosia General Hospital, Lefkosia, Cyprus Medical and healthcare workers in the struggle to tackle coronavirus.

Η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει τη λύπη της σχετικά με την αναστολή διενέργειας εξέτασης SARS-Cov-2 (COVID-19) στα Νοσηλευτήρια Λεμεσού και Πάφου, λόγο έλλειψη αντιδραστηρίων και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να δράσουν άμεσα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΚΙ εκφράζει την ελπίδα ότι επιτέλους κάποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα πάψουν να απαντούν με φθηνές δικαιολογίες, σημειώνοντας πως είναι πλέον κατανοητό ότι τέτοιες εξελίξεις αφαιρούν από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια τη δυνατότητα ομαλής και ποιοτικής λειτουργίας, καθώς και την δυνατότητα του οποιοδήποτε ανταγωνισμού.

«Δυστυχώς», αναφέρει, «γινόμαστε μάρτυρες μιας σταδιακής απορρύθμισης των απαιτούμενων λειτουργιών και δομών που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν αλλά και να διέπουν τη λειτουργία των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων», αναφέρει.

Προσθέτει ότι δεν θα ασχοληθεί με την οικονομική ανάλυση και τις επιπτώσεις, αφού σίγουρα αυτό θα έπρεπε πρωτίστως να απασχολεί τον ΟΚΥπΥ, καθώς και άλλους αρμόδιους θεσμούς.

Καταληκτικά αναφέρει ότι ως ιατροί προτιμούν να αναφερθούν στις επιπτώσεις που δημιουργούνται σε κλινικό επίπεδο, με προεκτάσεις στους ασθενείς, και που δυστυχώς διαφαίνεται ότι δεν γίνονται αντιληπτές από τους καθ´ ύλη αρμόδιους.