spot_img
spot_img
22.5 C
Paphos
Saturday, September 25, 2021

Παρουσιάστηκε η μελέτη για το έργο για δύο Γραμμικά Πάρκα στην Πάφο [video]

   

Παρουσιάστηκε η μελέτη του έργου για κατασκευή δύο Γραμμικών Πάρκων, (Ανατολικού και Βορειοδυτικού), στην περιοχή του Δήμου Πάφου, του Δήμου Γεροσκήπου και των Κοινοτήτων Κονιών, Χλώρακας, Έμπας και Μεσόγης.

Ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, είπε πως αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία έργα για τους δύο Δήμους και τις κοινότητες και για το αστικό και περιαστικό κέντρο της Πάφου.

   

Ανέφερε πως τα δύο φυσικά ρυάκια που ρέουν ανατολικά και δυτικά της πόλης της Πάφου αποτελούν το φυσικό σύνορο του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου και τις κοινότητες, προσθέτοντας πως 12,5 συνολικά χιλιόμετρα και μαζί με τις διακλαδώσεις 14,5 χιλιόμετρα διαδρομής θα δοθούν στους πολίτες μέσα από ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, καθ’ όλη την διαδρομή των 14,5 χιλιομέτρων θα δημιουργηθούν παιδότοποι, υπαίθρια γυμναστήρια, χώροι ξεκούρασης, πάρκα για σκύλους, παιδικές χάρες και δύο μικρές καφετέριες.

Η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές

Είπε ακόμη πως κάποιος για να διέλθει από το σύνολο αυτών των δύο Γραμμικών Πάρκων και από τον παραλιακό πεζόδρομο θα έχει την δυνατότητα να περπατήσει 20 χιλιόμετρα μπροστά από θάλασσα και μέσα σε φυσικό περιβάλλον.

Ο κ. Φαίδωνος είπε πως σε τριάντα περίπου μέρες από σήμερα, αναμένονται τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια και θα είναι έτοιμοι οι εμπλεκόμενοι με όρους προσφορών να βγουν σε διαγωνισμό. Για το έργο απαιτείται χρηματοδότηση αφού το κόστος, όπως είπε, υπολογίζεται στα 7,5 εκ ευρώ περίπου, ενώ με μια εμπλουτισμένη έκδοση με γήπεδα μπάσκετ, τένις και άλλα, φτάνει τα 10 με 11 εκατομμύρια.

Η παρουσίαση έγινε από τον ανάδοχο – μελετητή Χρυσάνθου & Χρυσάνθου Αρχιτέκτονες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΓΡΑΜΜΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ Ακόμη ένα έργο μείζονος περιβαλλοντικής αλλά και κοινωνικής σημασίας για την πόλη της Πάφου και την ευρύτερη αστική περιοχή εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης. Χθες το βράδυ, στον Πολυχώρο «Αττικόν» παρουσιάστηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου και εκπροσώπων των υπόλοιπων συνεμπλεκόμενων Τοπικών Αρχών, η μελέτη του έργου ‶Κατασκευή δύο Γραμμικών Πάρκων (Ανατολικού και Βορειοδυτικού) στην περιοχή του Δήμου Πάφου και τις περιοχές του Δήμου Γεροσκήπου και των Κοινοτήτων Κονιών, Χλώρακας, Έμπας και Μεσόγης» από τον ανάδοχο – μελετητή του έργου Χρυσάνθου & Χρυσάνθου Αρχιτέκτονες.Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος χαρακτήρισε το έργο ώς ένα από τα σπουδαιότερα που έχουν γίνει ποτέστην επαρχία τόσο για τους δύο Δήμους όσο και για τις κοινότητες που εμπλέκονται σε αυτό, επισημαίνοντας ότι θα καλύπτει τις ανάγκες 70.000 συνολικά κατοίκων. Σημείωσε ότι τα δύο φυσικά ρυάκια που ρέουν ανατολικά και δυτικά της πόλης της Πάφου και αποτελούν το «σύνορο» του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου και τις όμορες κοινότητες αντίστοιχα, θα διαμορφωθούν καιθα δοθούν στους πολίτες, δημιουργώντας ένα σύνολο 14,5 συνολικά χιλιόμετρων, μαζί με τις διακλαδώσεις, το οποίο θα περιλαμβάνει παιδότοπους, πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, υπαίθρια γυμναστήρια, χώρους άθλησης και ξεκούρασης, μικρές γέφυρες, πάρκα για σκύλους, δύο μικρές καφετέριες κ.ά. Τα Πάρκα, είπε ο κ. Φαίδωνος θα ενώνονται και θα συλλειτουργούν με τον παραλιακό πεζόδρομο σε μία ειδυλλιακή διαδρομή 22 χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 20 χιλιόμετρα θα είναι μπροστά από τη θάλασσα. Τα κατασκευαστικά σχέδια, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάφου, αναμένεται να ολοκληρωθούν σε περίπου 30 μέρες από σήμερα και οι εργασίες να ξεκινήσουν εντός του 2020. Το έργο συμπλήρωσε, θα κατασκευαστεί ανά φάσεις με συνολικό κόστος που εκτιμάται γύρω στα 10-12 εκατομμύρια. Στην παρουσίαση της μελέτης παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, οι Πρόεδροι των συνεμπλεκομένων Κοινοτήτων, Μέλη των Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί.

Gepostet von Pafos Municipality – Δημος Παφου am Dienstag, 16. Juni 2020

 

Support Local Business
   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

spot_img