17.9 C
Paphos
Thursday, May 30, 2024

Παρουσίαση δύο βιβλίων της συγγραφέως Ειρήνης Παππά στην Πάφο

Παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία μυθιστορήματα της συγγραφέως Ειρήνης Παππά στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το απόγευμα της Τετάρτης από τις εκδόσεις Τελεία, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και τα βιβλιοπωλεία Πάργα.

Το βιβλίο «Κόκκινος κύκλος και μαύρος φόντος» παρουσίασε ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας Νεόφυτος Αντωνόπουλος και το βιβλίο « Ζωές στα κύματα» παρουσίασε ο δικηγόρος Γιώργος Σιαηλής.

Στην παρουσία του ο εκπαιδευτικός – συγγραφέας Νεόφυτος Αντωνόπουλος ανέφερε πως η συγγραφέας Ειρήνη Παππά στο βιβλίο της βιβλίο «Κόκκινος κύκλος και μαύρος φόντος» καταφέρνει ομολογουμένως πολύ πετυχημένα να συνυφάνει στην μυθιστορηματική εξέλιξη της ιστορίας της, ατμοσφαιρικές αστυνομικές πτυχές γεμάτες σασπένς.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτή η σύζευξη δημιουργεί, όπως είπε, με έξοχο τρόπο ένα υπέροχο πλαίσιο πολυεπίπεδων αποριών που εξωθούν τον αναγνώστη να ανακαλύψει τι στο καλό πρόκειται να συμβεί στο τέλος αυτής της μυστηριώδους ιστορίας.

Με εφάμιλλη μαεστρία η Ειρήνη Παππά σκιαγραφεί τις προσωπικότητες των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του κάθε συνοδοιπόρου-αναγνώστη, υφαίνοντας πρόσωπα και προσωπεία, συμπλήρωσε ο κ. Αντωνόπουλος.

Επεσήμανε επίσης πως το μήνυμα που απορρέει σε κάθε κατεύθυνση είναι ότι ο άνθρωπος ως πλάσμα του Θεού, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση, ως φύσει καλό ον, είναι προορισμένος ιδανικά να είναι ειλικρινής, έντιμος, ανεξίκακος, πράος και ακέραιος, συγκροτώντας ένα και μοναδικό πρόσωπο, κατ’ εικόνα του Δημιουργού του.

Σε αντίθετη περίπτωση συνέχισε, το οποιοδήποτε προσωπείο, εκτός από το γεγονός ότι οικοδομεί ένα προφίλ ανεντιμότητας, ανειλικρίνειας και σύγχισης, που απομακρύνει τον εκφραστή του από κάθε μορφή ταπείνωσης, τον οδηγεί τελικά στην αλαζονεία και τελικά στην ύβρη.

Η συγγραφέας είπε ο κ. Αντωνόπουλος αναφερόμενη στους συμπαντικούς νόμους που εκπορεύονται από τον ένα και μοναδικό Δημιουργό με μια αυστηρή νομοτέλεια, αφήνει να οδηγηθούν οι αλαζονικές συμπεριφορές της Αννίτας και του Πέτρου απαρέγκλιτα και τελειωτικά στην τίση. Με αυτόν τον τρόπο εκπέμπει ένα διαυγέστατο νόημα προς κάθε αποδέκτη ότι « Σ’ αυτήν αλλά και στην άλλη ζωή παίρνει κανείς ότι του αξίζει. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», κατέληξε .

Εξάλλου ο δικηγόρος Γιώργος Σιαηλής στην παρουσία του βιβλίου της Ειρήνης Παππά «Ζωές στα κύματα» ανέφερε πως στο κείμενο υπάρχουν πολύ δυνατές περιγραφές και διάλογοι οι οποίοι ζωντανεύουν την αφήγηση. Χρησιμοποιείται επιτυχώς συνέχισε, η αναδρομική αφήγηση και έτσι τα γεγονότα που εκτυλίσσονται από την αρχή του διηγήματος μέχρι και το τέλος μας συναρπάζουν.

Με την δεξιοτεχνία του λόγου συνέχισε, γίνεται αναπαράσταση προσώπων , τόπων, πραγμάτων και φαινομένων ενώ η περιγραφή εξυπηρετεί την δράση χωρίς να είναι κουραστική αλλά απολαυστική.

Η συγγραφέας είπε ο κ. Σιαηλής « μας αφήνει, διακριτικά θα έλεγα, τους ήρωες να αναπτυχθούν μπροστά στα μάτια του αναγνώστη. Η σύνδεση και η σχέση των ηρώων αποκαλύπτονται σταδιακά, κάποιες φορές με αβίαστο και φυσικό τρόπο και άλλες φορές με φαντασία και μυστήριο» , κατέληξε.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των βιβλίων της κ. Παππά αποσπάσματα διάβασε η φιλόλογος Ειρήνη Συμεωνίδου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ