Παραδόθηκε το 75% των μονοθέσιων θρανίων, σύμφωνα με τη Σχολική Εφορεία Πάφου


Άριστη, είναι η κτηριολογική κατάσταση των σχολείων της Πάφου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Πάφου Μιχάλη Χαραλάμπους, ενώ έχουν παραδοθεί τα τρία τέταρτα του αριθμού των μονοθέσιων θρανίων, που χρειάζονται. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ Χαραλάμπους ανέφερε πως η Σχολική Εφορεία Πάφου έχει επιφορτιστεί αυτό το διάστημα, που τα σχολεία είναι κλειστά λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, με τα κλαδέματα, τα μπογιαντίσματα, αλλά και με τη μετατροπή των θρανίων σε μονά, που αναμένεται να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όπως είπε .

Ήδη, πρόσθεσε, τα ¾ των θρανίων τους έχουν παραδοθεί. Το μέτρο με τα μονοθέσια θρανία εφαρμόστηκε, όπως εξήγησε, λόγω της πανδημίας και κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Παιδείας. Η μετατροπή τους ξεκίνησε εδώ και ενάμιση μήνα, με το κλείσιμο των σχολείων ώστε μέχρι τα τέλη Αυγούστου όλα να είναι έτοιμα. Επεσήμανε ακόμη πως ήδη τους έχουν παραδοθεί τα 3/ 4 των μονοθέσιων θρανίων, δηλαδή το 75% των θρανίων που έχουν μετατραπεί.

Ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε ακόμη, πως γίνεται η μετακόμιση των Γραφείων της Σχολικής Εφορείας στα νέα γραφεία ώστε να ελευθερωθούν οι αίθουσες που στεγάζουν μέχρι σήμερα τη Σχολική Εφορεία Πάφου στο Γυμνάσιο του Αγίου Θεοδώρου και να αρχίσει η μετατροπή τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε πως στα δημοτικά όρια της Πάφου λειτουργούν 13 σχολεία στη δημοτική εκπαίδευση , 12 νηπιαγωγεία, και 7 γυμνάσια και Λύκεια. Όσον αφορά την απερχόμενη σχολική χρονιά ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου ανέφερε πως αυτό που την στιγμάτισε ήταν η πανδημία.

Εμείς, τόνισε, με πάρα πολύ δουλειά αντιμετωπίσαμε τα όποια προβλήματα προέκυψαν ώστε όλοι οι μαθητές να μεταβαίνουν στα σχολεία ασφαλείς από πλευράς πανδημίας. Σε σχέση με τη νέα σχολική χρονιά, ο κ. Χαραλάμπους είπε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι όπως μέσω των κτιριολογικών εγκαταστάσεων, τις σχολικές αίθουσες και τα σχολικά κτίρια διαφυλαχτεί η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών.

Πρόσθεσε, επίσης, πως από τον Σεπτέμβριο μήνα θα λειτουργήσει και το Γ’ Νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στον χώρο του Γ’ Δημοτικού. Οι εργασίες, συνέχισε, έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται το Γ’ Νηπιαγωγείο να υποδεχτεί τους μαθητές του τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Είπε ακόμη πως οι εργασίες προχωρούν και για το 1ο Δημόσιο Νηπιαγωγείο με μια μικρή καθυστέρηση, και όπως εκτιμάται μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Αναφορικά με το πρόβλημα, που έχει προκύψει με το Γυμνάσιο Σχολείο της Παναγίας Θεοσκέπαστης που χαρακτηρίζεται και ιδιόρρυθμη περιοχή ο κ. Χαραλάμπους τόνισε πως αυτό που κέρδισαν ως Σχολική Εφορεία Πάφου μέσω του Υπουργείου Παιδείας είναι η τοποθέτηση πρωινού φύλακα από την νέα σχολική χρονιά.

Τα προβλήματα προέκυψαν με τους περίοικους του Γυμνασίου Παναγίας Θεοσκέπαστης όταν κατά διαστήματα έφευγαν, όπως εξήγησε, οι μαθητές από το εκπαιδευτήριο και διέσχιζαν τις περιουσίες των περιοίκων. Τώρα, πρόσθεσε, με την παρουσία φύλακα θα επιβληθεί η τάξη και θα γίνεται ο σχετικός έλεγχος.

Τέλος ο κ. Χαραλάμπους έστειλε το μήνυμα ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς «να διατηρήσουμε την ασφάλεια και την υγεία μας» εν μέσω πανδημίας.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)

Support Local Business