Πάνω από €400 χιλ. η μείωση στα έσοδα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας το 2020 λόγω Covid

Σε σύντομο απολογισμό για το 2020 έχει προβεί το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας, στον οποίο διαφαίνεται ότι το απερχόμενο έτος ήταν δύσκολο οικονομικά για το Συμβούλιο αφού σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού τμήματος του Συμβουλίου, η μείωση στα έσοδα, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού , έχει ξεπεράσει τις 400 χιλιάδες ευρώ, ποσό που ξεπερνά το 22% του προϋπολογισμού εσόδων του Κοινοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Στυλιανού ανέφερε, πως παρόλη την σημαντική μείωση στα έσοδα του, και λόγω του οικονομικού νοικοκυρέματος των περασμένων ετών, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας, κατά το 2020, κατάφερε να υλοποιήσει σημαντικά αναπτυξιακά έργα τα οποία ήταν προγραμματισμένα και απαραίτητα για την κοινότητα. Συγκεκριμένα συμπλήρωσε, το 2020 έχει κατασκευαστεί ο Παραλιακός Πεζόδρομος κατά μήκος της ακτογραμμής μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, ο οποίος έχει ενιαίο σχεδιασμό που συνάδει με το περιβάλλον και τις αναπτύξεις που έχουν γίνει στην περιοχή και ενώνει όλα τα ξενοδοχεία της τουριστικής περιοχής της Κισσόνεργας.

Παρόλο, σημείωσε, που αρχικά η κατασκευή του πεζόδρομου, στην τελική του μορφή, προϋπολογιζόταν να στοιχίσει γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ (€3.000.000), το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας έχοντας πάντοτε υπόψη τις οικονομικές του δυνατότητες, αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές στον σχεδιασμό και με συνετή οικονομική διαχείριση το έργο έχει στοιχίσει γύρω στις διακόσιες χιλιάδες (€200.000).

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε δε, πως άλλο σημαντικό και απαραίτητο έργο που έχει γίνει στην Κισσόνεργα είναι η επέκταση του κοινοτικού κοιμητηρίου, xωρητικότητας 65 ταφών, ούτως ώστε να καλύψει της ανάγκες της κοινότητας για τα επόμενα 10 περίπου χρόνια. Επισημαίνει επίσης ότι, όπως κάθε χρόνο, το Συμβούλιο έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση του οδικού δικτύου και ασφαλτόστρωση δρόμων μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρων. Σημαντικό επίτευγμα της Κισσόνεργας είναι επίσης η πρωτιά της στην ανακύκλωση αφού και για το 2020 εξακολουθεί να είναι πρώτη από όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανακύκλωση υλικών, ενώ έχει βραβευτεί με το βραβείο Πράσινη Κοινότητα της Κύπρου`, καταλήγει ο κ Στυλιανού .

Support Local Business
Translate »