Πάνε πίσω τα γυμνάσια η όχι; Όλα στο τραπέζι…

Συνεχίζονται οι συζητήσεις αλλά και οι ανησυχίες για το εάν τελικά θα επιστρέψουν οι μαθητές Γυμνασίων με φυσική παρουσία στις σχολικές μονάδες.

Η αναβολή ανακοινώσεων για πιθανές νέες χαλαρώσεις την περασμένη Τετάρτη (10/03) έφερε αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς φορείς, με τους οργανωμένους γονείς να σημειώνουν μέσω ανακοίνωσης τους ότι διαφωνούν κάθετα με την παράταση της παραμονής των παιδιών στα σπίτια τους.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε πως όπως κάθε φορά αποφάσεις εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

«Την Τετάρτη είπαμε να αναμένουμε μέχρι την Παρασκευή. Θα καθίσουμε αύριο και θα δούμε τα δεδομένα. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα πάρει τις τελικές αποφάσεις εάν θα υπάρξουν χαλαρώσεις ή παράταση», είπε.

Πάντως, σε δηλώσεις της η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, είπε πως ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών και παιδιών «απουσιάζουν αναγκαστικά από τα σχολεία μας, είτε γιατί είναι κρούσματα, είτε γιατί είναι επαφή κρούσματος».

Σημειώνεται πως οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο στις 11:30  από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, μετά το τέλος του έκτακτου Υπουργικού Συμβουλίου.

Support Local Business
Translate »