Πάμε για άνοιγμα των Γυμνασίων αρχές Απριλίου όπως όλα δείχνουν

Για την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι η Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, Μαρία Κολιού.

Αρχικά, ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι άσχημη. Παρόλο που φαίνεται ότι υπάρχει σταθεροποίηση, τα κρούσματα είναι σταθεροποιημένα σε υψηλά επίπεδα. Οι χώροι νοσηλείας είναι αρκετά γεμάτοι, ανεβοκατεβαίνουν οι αριθμοί, αλλά από τις εντατικές έχουμε ένα μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων, οι οποίοι ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες έχει σταθεροποιηθεί. Η κατάσταση όμως παραμένει πολύ ασταθής, μπορεί ανά πάσα να πάρουμε τον ανήφορο».

Πρόσθεσε ότι «από τη στιγμή που δεν έχουμε πετύχει την εμβολιαστική κάλυψη που υπολογίζαμε, τα πράγματα δεν είναι τόσο ασφαλή που να μπορούμε να πάμε εύκολα σε περεταίρω ανοίγματα».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για το βρετανικό στέλεχος, σημείωσε ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί πιο σοβαρή νόσο ακόμα και σε νεότερους ανθρώπους.»  

Ερωτηθείσα για το άνοιγμα των σχολείων, απάντησε ότι «η επιτροπή μας τοποθετήθηκε στο ζήτημα των γυμνασίων και πιστεύω ότι μετά την 1η Απριλίου θα μπορούσαν να ανοίξουν. Τώρα για τα δημοτικά είναι απόφαση της Κυβέρνησης αλλά και εκείνο θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και ειδικά της Λεμεσού».

Διευκρινιστικά είπε ότι για την απόφαση του κλεισίματος των δημοτικών δεν είχαν τοποθετηθεί και δεν ήταν μέσα στις εισηγήσεις.

Support Local Business
Translate »