13.9 C
Paphos
Sunday, April 2, 2023

PafosPress (ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Ως ειδησεογραφική ιστοσελίδα, όλα αυτά τα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2011 “που είμαστε στον αέρα”, επιδεικνύουμε απόλυτο σεβασμό στην αντίθετη άποψη και προάγουμε τη πολυφωνία, δίχως προαποκλεισμούς και δίχως να έχουμε ποτέ διαγράψει ή μπλοκάρει κανένα έστω και αν τα σχόλια κάποιες φορές ξεπερνούν τα εσκαμμένα. Δεν αρνηθήκαμε και δεν θα το κάνουμε ποτέ να προβάλουμε κάποιον που μας έστειλε ενυπόγραφα την άποψή του, τουναντίον. Το τελευταίο διάστημα όμως παρατηρούμε μια ανευ προηγουμένου απαράδεκτη συμπεριφορά που προκύπτει για διάφορα θέματα με κύριο το θέμα των εμβολιασμών και της πανδημίας.

Άποψή μας είναι πως ο καθένας, για το συγκεκριμένο θέμα, μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί και δεν έχουμε σκοπό ή στόχο να επηρεάσουμε κανένα, άλλωστε δεν έχουμε λάβει ποτέ ούτε και ενα σεντ από κανένα οργανισμό που σχετίζεται με τους εμβολιασμούς για να προωθήσουμε κάτι τέτοιο. Οι ειδήσεις που δημοσιεύουμε, είτε αναδημοσιεύουμε αφορούν επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου και των μελών της επιστημονικής ομάδας ή άλλων σχετικών με το αντικείμενο επαγγελματιών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τώρα, απο πλευράς μας αναφερόμενοι σε απαράδεκτη συμπεριφορά εννούμε σχόλια που έχουν υβριστικό περιεχόμενο, που προσβάλουν ή λοιδορούν, που περιέχουν απειλές ή εκφοβισμό, που αναφέρονται σε χαρακτηρισμούς και πολλά άλλα όσων εκφράζουν άποψη ή ακόμη και όσων σχολιάζουν άποψη.

Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφέρει τη γνώμη του με σεβασμό, όμως δεν μπορεί να συνεχίσουμε να επιτρέψουμε διαδικτυακούς προπηλακισμούς, απειλές, ύβρεις ή χυδαία σχόλια προς οποιονδήποτε έχοντας ως Μέσο την Νομική ευθύνη για το τι ακριβώς δημοσιεύεται κάτω από το όνομα της σελίδας μας.

Την ίδια στιγμή δεν μπορεί κάποιος, ο οποιοσδήποτε ότι και αν εκφράζει ή οτιδήποτε και αν πρεσβεύει, κρυβόμενος πίσω από ένα ψεύτικο λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, να εξαπολύει χυδαιότητες ή/και απειλές ή/και να εύχεται σε όσους εκφράζουν αντίθετη άποψη να πεθάνουν ή/και να αρρωστήσουν ή/και να διαγνωστούν οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα με καρκίνο και διάφορα άλλα απάνθρωπα και απαράδεκτα.

Το PafosPress έχει σχεδόν 55000 ακόλουθους και ειλικρινά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν μας στοιχίζει απολύτως τίποτα να μπλοκάρουμε ή να αναφέρουμε στο Facebook όσους ξεπερνούν τα όρια της ηθικής. Πολύ υπεύθυνα δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς και αδιάφοροι σε σχόλια που δεν προστατεύουν τους αναγνώστες μας ή όσους μας διαβάζουν. Όσοι δε δεν είναι σύμφωνοι με αυτά τα όρια που έστω και τώρα θέτουμε πολύ απλά μπορούν να μας κάνουν unfollow και να συνεχίσουν να βρίζουν κάπου αλλού. Εμείς δεν πρόκειται να παρασυρθούμε για λίγα like σε αυτό τον κατήφορο των hate comments που τείνει να γίνει “μόδα”.

Ως εκ τούτου ενημερώνουμε τους φίλους και μη της σελίδας μας ότι όλοι όσοι δεν τηρούν τα πιο πάνω, δηλαδή προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς, ύβρεις, ρατσιστικά σχόλια, απειλές, σχόλια μισαλλοδοξίας κλπ κλπ θα διαγράφονται πάραυτα δίχως καμία άλλη προειδοποίηση.

Στο όνομα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας της έκφρασης του λόγου δεν μπορεί να υπάρχει, τουλάχιστον υπό τη δική μας ομπρέλα, κανένας διαδικτυακός εκφοβισμός, ούτε να είμαστε εμείς το εκκολαπτήριο ανεπίπτρεπτων και ανήκουστων σχολίων, εκφράσεων και χαρακτηρισμών.

Ευχαριστούμε για τη κατανόηση,

με εκτίμηση

εκ της διευθύνσεως

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ