25.9 C
Paphos
Thursday, May 30, 2024

ΠΑΦΟΣ: Υπό εξαήμερη κράτηση 34χρονος για φόνο εκ προμελέτης με θύμα 60χρονο

Διάταγμα κράτησης έξι ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 34χρονου για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης με θύμα 60χρονο που διαπράχθηκε στις 15/7/21 στην επαρχία Πάφου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ για την ίδια υπόθεση έχει συλληφθεί 41χρονος, που μετά την αδιαθεσία που αισθάνθηκε, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΓΝ Λεμεσού. Για την ίδια υπόθεση εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και για τρίτο πρόσωπο, που είναι υπόδικος στις κεντρικές φυλακές.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, ο 41χρονος συνελήφθη στη Λεμεσό και ακολούθως κατόπιν μαρτυρίας, συνελήφθη την Τετάρτη στις 06:00 το πρωί δεύτερο πρόσωπο. Πρόκειται για 34χρονο, μόνιμο κάτοικο Πάφου.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει ο 34χρονος είναι της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας για φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, παράνομης κατοχή εκρηκτικών υλών και εμπρησμού οχήματος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, την 1.5.22 λήφθηκε γραπτή κατάθεση από συγκεκριμένο πρόσωπο στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το καλοκαίρι του 2021 – χωρίς να θυμόταν ακριβή ημερομηνία- πήγε στο ξυλόσπιτο του υπόπτου, το οποίο βρίσκεται μέσα στον ποταμό, πάνω από το χωριό Κονιά, για να τον δει, αφού ήταν φίλοι. Εκεί συνάντησε δύο γνωστά του πρόσωπα από την Επαρχία Λεμεσού. Ο ύποπτος φέρεται να τον ρώτησε στην παρουσία των άλλων δύο προσώπων αν γνώριζε κανέναν που έχει «σίδερο» για πούλημα. Αυτός αφού κατάλαβε ότι εννοούσε πιστόλι του απάντησε αρνητικά. Ακολούθως ο ένας των εκ των δύο που συνάντησε του είπε ότι “έχει κάποια δουλειά και πως εάν ενδιαφερόταν θα έπαιρνε 20 χιλ. ευρώ και ότι τη δουλειά θα την έκαναν οι τρεις τους”.

Σε ερώτηση τι είδους δουλειά θα έκαναν οι τρεις τους, αυτός φέρεται να του απάντησε ότι “θα έπαιρναν την ψυχή κάποιου”.

Στην συνέχεια αφού ο μάρτυρας είπε στον ύποπτο ότι δεν ενδιαφερόταν για τη δουλειά που του πρότεινε, είπε ότι θα πήγαινε να ταΐσει τα σκυλιά του και βγήκε από το ξυλόσπιτο.

Βγαίνοντας άκουσε, όπως είπε, τους τρεις να μιλούν και συγκεκριμένα ο μάρτυρας ανέφερε ότι άκουσε τον έναν ύποπτο να ρωτά το άλλο πρόσωπο γιατί να κάνουν αυτή τη δουλειά και ο ύποπτος φέρεται να απάντησε ότι “πρέπει να μείνει κλειστό το στόμα του Λεόντιου”, δηλαδή του θύματος.

Ακόμα είπε πως τους άκουσε να λένε ότι θα ανέκοπταν τον στόχο τους στο δρόμο της Νατάς προς Αναρίτα και πως μετά θα τον έπαιρναν αλλού για να τον εξαφανίσουν μαζί με το αυτοκίνητο του.

Η Αστυνομία, αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, εξέδωσε ακόμη ένα ένταλμα σύλληψης εναντίον υπόδικου στις κεντρικές φυλακές από τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να συλληφθεί.

Ο εξεταστής της υπόθεσης Αναπληρωτής Λοχίας στο ΤΑΕ Πάφου, ανέφερε πως αναμένεται να ληφθούν 44 καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου.

Είπε, ακόμη, πως κατάθεση θα ληφθεί καθώς και έρευνα θα διενεργηθεί στην κατοικία του υπόπτου, όπου σύμφωνα με την κατάθεση που λήφθηκε, ο ύποπτος και τα άλλα δύο πρόσωπα θα πήγαιναν μετά τη διάπραξη του φόνου.

Αναφέρθηκε ακόμη πως ο ύποπτος χρησιμοποιεί συγκεκριμένο διπλοκάμπινο όχημα το οποίο είναι εγγεγραμμένο σε ομοεθνή του. Το εν λόγω όχημα αναμένεται να αναζητηθεί με σκοπό να τύχει εξέτασης και να διερευνηθεί η πληροφορία που δόθηκε. Επίσης από την αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του θύματος, προκύπτει αριθμός αγνώστων τηλεφώνων που είχαν επικοινωνία μαζί του, και προς τούτο αναμένεται να διερευνηθούν κατά πόσο κάποιοι από τους εν λόγω αριθμούς ανήκουν στον ύποπτο. Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως ο ύποπτος μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να ανακριθεί, πράγμα το οποίο αναμένεται να γίνει και να διερευνηθούν τυχόν ισχυρισμοί που θα δώσει.

Ακόμη, από τον ύποπτο αναμένεται η λήψη του γενετικού υλικού με σκοπό αυτό να συγκριθεί με τα τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή. Επίσης τα κινητά τηλέφωνα που παραλήφθηκαν από τον ύποπτο αναμένεται να σταλούν για εξέταση.

Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας η συνήγορος υπεράσπισης του 34χρονου, δικηγόρος Παναγιώτα Σιαηλή, ζήτησε τον κατάλογο καταθέσεων από τον εξεταστή της υπόθεσης και αμφισβήτησε την αναγκαιότητα της 8ήμερης προσωποκράτησης που αιτήθηκε η Αστυνομία εναντίον του πελάτη της. Είπε πως ο χρόνος κράτησης του 34χρονου που ζητείται είναι υπερβολικός και ότι δεν υπάρχει αναγκαιότητα κράτησης του κατηγορούμενου για 8 ημέρες, αλλά και ότι ο χρόνος κράτησης του των 5 ημερών είναι αρκετός.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Σωτηρούλα Παπαλαζάρου ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος φόνος του 60χρονου συγκλόνισε το παγκύπριο. Είπε ότι η Αστυνομία θέλει χρόνο και να πράττει με φειδώ για να φέρνει τα σωστά αποτελέσματα. Η Αστυνομία, σημείωσε η κ. Παπαλαζάρου, πρέπει να δώσει έμφαση στη σοβαρότητα της υπόθεσης. Σχετικά με τον αριθμό των καταθέσεων είπε ότι αυτές θα πρέπει να ληφθούν προσεκτικά, αλλά και να γίνει επίσης προσεκτική έρευνα των υποστατικών. Αιτήθηκε ακόμη την 8ήμερη προσωποκράτηση του υπόπτου.

Ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Σίμος Συμεού, διέταξε την εξαήμερη προσωποκράτηση του 34χρονου. Επεσήμανε πως η έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης επηρεάζει την ελευθερία του ατόμου. Ωστόσο, σημείωσε, ο ύποπτος συνδέεται με εύλογες υποψίες για τη διάπραξη των αδικημάτων. Πρόσθεσε πως το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και έκρινε την κράτηση του υπόπτου αναγκαία για την διεκπεραίωση του ανακριτικού έργου.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 7.00 το πρωί της 15ης Ιουλίου του 2021 λήφθηκε πληροφορία ότι στην τοποθεσία Δασούδι της Αναρίτας, πλησίον του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, εκδηλώθηκε φωτιά.

Από την επίσκεψη στη σκηνή είχε διαπιστωθεί ότι ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς και στο πίσω μέρος εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα. Το πτώμα ανήκε σε 60χρονο που εργάζονταν στη Λεμεσό και διατηρούσε κατοικία στη Νατά.

Η διαδικασία έκδοσης διατάγματος προσωποκράτησης του δεύτερου υπόπτου ηλικίας 41 ετών αναμένεται να γίνει στη Λεμεσό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ