ΠΑΦΟΣ: Τον Δεκέμβριο η απόφαση για τον 39χρονο που μετέφερε κάνναβη μέσω αεροδρομίου

Για τις 17 Δεκεμβρίου επιφύλαξε το Δικαστήριο την απόφαση του αναφορικά με την υπόθεση μεταφοράς 20 περίπου κιλών κάνναβης μέσω του αεροδρομίου Πάφου, με κατηγορούμενο 39χρονο.

Στη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου εξετάστηκε εκ πρώτης όψεως το θέμα που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης και δικηγόροι Μαρία Σατολιά και Ηλίας Σατολιάς. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι υπεράσπισης έκαναν εισήγηση ότι εκ πρώτης όψεως δεν αποδεικνύονται τα συστατικά στοιχεία του αδικήματος και ότι η μαρτυρία της 35χρονης μάρτυρος κατηγορίας είναι αναξιόπιστη και αντινομική και πρέπει ο κατηγορούμενος να απαλλαχθεί και να αθωωθεί από τις κατηγορίες. Πρόσθεσαν επίσης, ότι κανένα λογικό Δικαστήριο δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει τεκμήριο ενοχής εναντίον του κατηγορούμενου .

Η εισήγηση των συνηγόρων υπεράσπισης δεν έγινε αποδεκτή από το Κακουργιοδικείο Πάφου και κατόπιν τούτου οι δύο πλευρές , ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου και οι συνήγοροι υπεράσπισης προχώρησαν στις τελικές αγορεύσεις για την αξιολόγηση της μαρτυρίας.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Χατζηκύρου αναφέρθηκε στα αδικήματα και στο ότι πέραν πάσης αμφιβολίας το Δικαστήριο μπορεί να καταδικάσει τον κατηγορούμενο με βάση την μαρτυρία που τέθηκε ενώπιον του, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του 39χρονου Ηλίας Σατολιάς αναφέρθηκε στους λόγους που δεν πρέπει το Δικαστήριο να καταδικάσει τον πελάτη του.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε τους λόγους ότι η μόνη μαρτυρία που υπάρχει ενώπιον του Δικαστηρίου είναι από μάρτυρα κατηγορίας η οποία έχει καταδικαστεί στην ίδια υπόθεση για τα εν λόγω αδικήματα. Ανέφερε, πως με βάση την μαρτυρία που δόθηκε ενώπιον του μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί και η αμφιβολία της μη διάπραξης των αδικημάτων.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 39χρονος φέρεται την 25η Οκτωβρίου του 2018 να συμμετείχε στην διάπραξη του ποινικού αδικήματος της παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του αεροδρομίου Πάφου και συγκεκριμένα προήγαγε ή συμβούλεψε την 35χρονη γυναίκα από την Θεσσαλονίκη να εισαγάγει στην Κυπριακή Δημοκρατία κάνναβη συνολικού βάρους 19 κιλών και 997 γραμμαρίων.

Ο 39χρονος τελεί υπό κράτηση μετά από αίτημα της κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου από τον Ιούλιο του 2020, ενώ ένσταση στην κράτησή του δεν έφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του, για τον λόγο ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει δεσμούς με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σημειώνεται πως η 35χρονη έχει καταδικαστεί το 2019 σε ποινή φυλάκιση εννέα ετών και είναι αυτή που εισήγαγε στην Κυπριακή Δημοκρατία την κάνναβη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Support Local Business
Translate »