ΠΑΦΟΣ: Το Κακουργιοδικείο εκδικάζει υπόθεση μεταφοράς 20kg κάνναβης

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία της υπόθεσης μεταφοράς 20 περίπου κιλών κάνναβης μέσω στο αεροδρομίου Πάφου με κατηγορούμενο 39χρονο ο οποίος θα τελεί υπό κράτηση μέχρι την 12η Νοεμβρίου, ημερομηνία συνέχισης της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου.

Συγκεκριμένα, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο παρουσιάστηκε σήμερα 39χρονος για την υπόθεση μεταφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του αεροδρομίου Πάφου κάνναβης συνολικού βάρους 19 κιλών και 997 γραμμαρίων χωρίς την άδεια του Υπουργού Υγείας.

Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ο 39χρονος φέρεται την 25η Οκτωβρίου του 2018 να συμμετείχε στη διάπραξη του ποινικού αδικήματος της παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του αεροδρομίου Πάφου και συγκεκριμένα προήγαγε ή συμβούλεψε γυναίκα από την Θεσσαλονίκη να εισαγάγει στην Κυπριακή Δημοκρατία κάνναβη συνολικού βάρους 19 κιλών και 997 γραμμαρίων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η γυναίκα ηλικίας 34 ετών με την άφιξη της στο αεροδρόμιο Πάφου έγινε αντιληπτή και συνελήφθη. Στην σημερινή δικάσιμο κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας ενώ αυτή έχει καταδικαστεί το 2019 σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών .

Ο 39χρονος τελεί υπό κράτηση μετά από αίτημα της κατηγορούσας αρχής η οποία εκπροσωπείται από το Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου από τον Ιούλιο του 2020, ενώ ένσταση στην κράτηση του δεν έφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δικηγόροι Μαρία Σατολιά και Ηλίας Σατολιάς για το λόγω καθότι ο κατηγορούμενος δεν έχει δεσμούς με την Κυπριακή Δημοκρατία.
Στην αντεξέταση τους οι συνήγοροι υπεράσπισης επικαλέστηκαν ότι ο κατηγορούμενος δεν εμπλέκεται ουσιαστικά με το αδίκημα το οποίο κατηγορείται και η μόνη μαρτυρία είναι αυτή της γυναίκας .

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΚΑ προχώρησε την κατάθεση των τεκμηρίων ενώπιον του Δικαστηρίου, των είκοσι κιλών κάνναβης, της βαλίτσας που μετέφερε η 34χρονη τα ναρκωτικά αλλά και διαφόρων εγγράφων.

Η συνέχιση της ακρόασης ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου ορίστηκε για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου του 2020 .
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσουν προς το παρών περίπου είκοσι μάρτυρες κατηγορίας από την ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Πάφου), τελωνειακοί λειτουργοί, μάρτυρες από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, αστυνομικοί από τον κλάδο δακτυλοσκοπίας, αλλά και το Τμήμα Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλάδου Τηλεπικοινωνιών.

Support Local Business
Translate »