24.9 C
Paphos
Sunday, June 4, 2023

ΠΑΦΟΣ: Σε χώρους καραντίνας μετατράπηκαν ξενοδοχειακά συγκροτήματα

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση που διανύουμε με το κλείσιμο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού , ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, πως και στην Πάφο ξενοδοχειακά καταλύματα εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να διαθέσουν τα ξενοδοχεία τους για να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που βιώνουν οι ξενοδόχοι λόγω της πανδημίας ο κ. Μιχαηλίδης την χαρακτήρισε πολύ δύσκολη , αφού οι ξενοδόχοι έχουν να σκεφτούν τους εργαζόμενους , την υγεία όλων μας, αλλά και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εξέφρασε δε και την ανησυχία του για την εποχή της επαναλειτουργίας των ξενοδοχείων την 1η Μαΐου και για το πόσο γρήγορα θα μπορέσει το Ηνωμένο Βασίλειο να ανακάμψει για να αρχίσουν τα ταξίδια οι πολίτες του. Επεσήμανε πως η μεγαλύτερη αγορά της Πάφου και δη της Κύπρου είναι η Βρετανική αγορά. Εκτίμησε πως δεν είναι σε θέση να πει κατά πόσο όλα τα ξενοδοχεία της Επαρχίας Πάφου θα ανοίξουν τον Μάιο μήνα.

Έστειλε τέλος προς τους ξενοδόχους της Πάφου το μήνυμα ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν αναλόγως των εξελίξεων , με ψυχραιμία και καλό προγραμματισμό.

Στο μεταξύ, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Πάφο που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του κράτους να διαθέσουν τα ξενοδοχεία τους προκειμένου να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και να τεθούν σε καραντίνα για περίοδο 14 ημερών είναι και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Aliathon.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Θέμης Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος Aliathon, ανέφερε πως πρόσφερε από την πρώτη ημέρα που τέθηκε θέμα για να χρησιμοποιηθούν ξενοδοχεία για σκοπούς καραντίνας, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Aliathon στην Πάφο, με ορισμένο αριθμό κλινών στη διάθεση του Κράτους. Στο ξενοδοχείο, όπως εξήγησε, θα φιλοξενηθούν και σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες αρκετοί επαναπατρισθέντες αλλά και φοιτητές.

Τα ξενοδοχεία συνέχισε, που δέχτηκαν και έχουν επιστρατευθεί από το Κράτος είναι ανοικτά ενώ όλα τα υπόλοιπα μέχρι και τα τέλη Απριλίου έχουν αναστείλει την λειτουργία τους .

Ο κ. Φιλιππίδης είπε πως στους επισκέπτες της καραντίνας θα προσφερθούν full board γεύματα, δηλαδή , πρωινό, μεσημβρινό και βραδυνό καθώς αναψυκτικά νερά και τα λοιπά. Κίνητρο μας είπε, δεν είναι η αποζημίωση που θα τύχουμε από την κυβέρνηση , αλλά η προσφορά και η στήριξη της κυβέρνησης και των συνανθρώπων μας.

Μετά και την απόφαση που πήραμε , είπε ο κ. Φιλιππίδης, ως μέτρο καλής διάθεσης, υπάρχουν και κάποια επιπρόσθετα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να ληφθούν με το προσωπικό .

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη οι ξενοδόχοι που έχουν διαθέσει τα ξενοδοχεία τους για να μετατραπούν σε χώρους καραντίνας θα πρέπει να υποστηριχθούν περαιτέρω στον τομέα της απολύμανσης.

Σημειώνεται πως με σχετική επιστολή που έχει σταλθεί στους ξενοδόχους αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να τους αποζημιώσει με 90 ευρώ την ημέρα το δίκλινο και 60 ευρώ το μονόκλινο και με πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα γεύματα της ημέρας.

Επιπρόσθετα ο κ. Φιλιππίδης και ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, η τουριστική βιομηχανία θα πληγεί πάρα πολύ, λαμβανομένου υπόψη του γεγονός, όπως είπε, ότι η Επαρχία Πάφου , εξαρτάται κατά αποκλειστικότητα από την αγγλική αγορά. Ήδη σημείωσε, έχουν σταλεί επιστολές από τους μεγάλους οργανωτές ταξιδίων , ότι όλα τα συμβόλαια ακυρώνονται και σταματούν όλες οι υποχρεώσεις των εταιρειών.

Ο κ.Φιλιππίδης σημείωσε, πως το 2020 για την ξενοδοχειακή βιομηχανία θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ευχή όλων μας, συνέχισε, “ είναι να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την πανδημία”, εκτιμώντας πως “η δυναμική που διακρίνει τους επιχειρηματίες του τουρισμού θα δώσει την ευκαιρία για ανάκαμψη και για να βρούμε τα πόδια μας να προχωρήσουμε”.

Τα πράγματα, σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης είναι δύσκολα αφού , όπως εξήγησε, υπάρχει περίπτωση να πτωχεύσουν αεροπορικές εταιρείες και οργανωτές ταξιδίων.

Εκτίμησε δε, πως η Αγγλία θα καθυστερήσει πολύ να βρει τους ρυθμούς της με τον τρόπο που εξελίσσεται η κατάσταση.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής στην Πάφο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πολιτείας, εκτός του Αliathon, το Droushia , το King’s Hotel και το Daphne Hotel Appartments .

Σημειώνεται πως παρέχονται σε όλα τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν άτομα σε απομόνωση, αναλώσιμα είδη, όπως γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ