9.9 C
Paphos
Thursday, February 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ο Δημήτρης κινδύνευσε να πεθάνει από covid-19- Πως περιγράφει τα όσα έζησε;

Ο αστυνομικός Δημήτρης Ταπακούδης εξιστορεί την δύσκολη περιπέτεια της υγείας του μετά την διάγνωση του με covid- 19.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Ταπακούδης απευθύνει δραματική έκκληση στο κοινό να τηρεί τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως ο ιός κτυπά αδιάκριτα και ύπουλα.

Όπως ο ίδιος αναφέρει, διαγνώστηκε στις 29.11.2020 σε rapid test θετικός στο Covid-19, ενώ από την αρχή της πανδημίας, όπως σημειώνει, τηρούσε αυστηρά μέτρα προστασίας. Ως εκ τούτου τέθηκε σε περιορισμό, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τις επαφές του των προηγούμενων 9 ημερών, αντί 2 που προνοούν τα πρωτόκολλα. Την επόμενη μέρα το πιο πάνω αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε μετά τη διενέργεια PCR test.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Όλες οι επαφές του υποβλήθηκαν κατ’ επανάληψη σε PCR test με αρνητικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

Οι πρώτες μέρες ήταν συνήθεις αφού δεν είχε οποιαδήποτε συμπτώματα, αναφέροντας ωστόσο πως στις 06/12/20 ξύπνησε με αδυναμία, ζαλάδα και δύσπνοια, ενώ το επίπεδο οξυγόνου του κυμαινόταν μεταξύ 78-80%. Όπως επεσήμανε ουδέποτε είχε αρρωστήσει προηγουμένως.

Εν όψει της πιο πάνω εξέλιξης, αναφέρει ο κ. Ταπακούδης, “η προσωπική του ιατρός προέβη σε άμεσες ενέργειες και διευθετήσεις για μεταφορά μου με ασθενοφόρο και περαιτέρω εξετάσεις στο Γεν. Νοσοκομείο Πάφου. Η επί καθήκοντι ιατρός του ΤΑΕΠ εκεί κατόπιν εξετάσεων, αναλύσεων και ακτινογραφιών έκρινε ότι η κατάσταση εξελισσόταν άσχημα και ως εκ τούτου επιβαλλόταν η νοσηλεία μου σε εξειδικευμένη μονάδα”.

Ακολούθως την ίδια μέρα και χωρίς χρονοτριβή, μεταφέρθηκε αρχικά στο καρδιολογικό τμήμα του Γεν. Νοσοκομείου Λεμεσού και στη συνέχεια στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Η διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής Γεν. Νοσοκομείου Λεμεσού, μαζί με συναδέλφους της και νοσηλευτές ξεκίνησαν ένα αγώνα για να τον κρατήσουν ζωντανό και ακολούθως να τον σταθεροποιήσουν, όπως ανέφερε.

Επεσήμανε δε, πως χάριν στις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων μετά από 48 ώρες περίπου είχε σταθεροποιηθεί η κατάσταση του. Ένας ιός που κτυπά ύπουλα και αδιάκριτα είπε, “μου προκάλεσε οξεία πνευμονία και ανεπάρκεια ”.

Σήμερα o Δημήτρης Ταπακούδης αναφέρει πως βρίσκεται στο σπίτι του, σαφώς σε καλύτερη κατάσταση με συσκευές οξυγόνου και άλλο ιατρικό εξοπλισμό όπου συνεχίζει τη θεραπεία του με την ίδια ιατρική φροντίδα και υποστήριξη επί καθημερινής βάσεως.

Αν και εξ’ αρχής, όπως τονίζει, δίσταζε να δεχτεί την οποιαδήποτε περίθαλψη ή και νοσηλεία σε δημόσιο νοσηλευτήριο καθ’ ότι είχε κακή εντύπωση γι’ αυτά, αυτό ωστόσο σημείωσε, ανατράπηκε κυριολεκτικά καθ’ ότι όλοι οι επαγγελματίες υγείας που τον χειρίστηκαν, ιατροί, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων και άλλο προσωπικό ήταν εξαιρετικοί.

Ένοιωσα και νοιώθω ακόμη, σημείωσε, “ ότι με αντιμετώπισαν ωσάν να ήμουν στενός συγγενής τους εξ αίματος. Πέραν του υψηλού επιπέδου επαγγελματισμού, ευγένειας και υπομονής που επέδειξαν, μου συμπαραστέκονταν ηθικά επί μονίμου βάσεως, γεγονός που βελτίωνε την ψυχολογία μου αφού ήμουν απομονωμένος για τόσες μέρες σε ένα δωμάτιο χωρίς να μπορεί οποιοσδήποτε συγγενής ή φίλος μου να με επισκεφθεί”.

Ο κ. Ταπακούδης ευχαρίστησε εκ βαθέων ψυχής την προσωπική του ιατρό, τους ιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, πληρώματα ασθενοφόρων, και άλλο προσωπικό των Γεν. Νοσοκομείων Πάφου και Λεμεσού για όσα του έχουν προσφέρει και τους διαβεβαίωσε ότι θα τον έχουν συμπαραστάτη όποτε παραστεί ανάγκη.

“Αναγνωρίζω ότι τα μέτρα είναι αυστηρά και έχουν «εξοντώσει» οικονομικά και άλλως πως την κοινωνία, πλην όμως, εάν τα τηρούσαμε όλοι δεν θα θρηνούσαμε τόσα θύματα, ίσως και να είχαμε περιορίσει την εξάπλωση του ιού στο ελάχιστο”, κατέληξε.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ