ΠΑΦΟΣ: Μεγάλη αναστάτωση γονέων σε μονάδα ειδικής εκπαίδευσης  

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί εδώ και μερικές ημέρες σε σχολείο της Πάφου όπου λειτουργεί μονάδα ειδικής εκπαίδευσης. 

0
214

Ο λόγος της αναστάτωσης σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο PafosPress από γονείς έχει να κάνει με τον τρόπο που επιχειρείται, αντικαταστατικά, όπως ισχυρίζονται η αναστολή λειτουργίας της μονάδας.

Στο συμπέρασμα αυτό οι παραπονούμενοι έφτασαν μετά από πρόσκληση που είχαν κάποιοι γονείς στο σχολείο για να συζητήσουν το μέλλον φοίτησης των παιδιών τους στην ειδική μονάδα. Όπως αναφέρουν η προσέγγιση της οποίας έτυχαν οι ίδιοι και τα παιδιά τους θεωρήθηκε και αντιεπαγγελματική και πολύ προσβλητική.

Προσπάθησαν, μας εκμυστηρεύτηκαν, να μας πείσουν ότι τα παιδιά μας τα οποία αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα και κοινωνικούς αποκλεισμούς δεν είναι καλά εκεί που βρίσκονται σήμερα και πρέπει να μετακινηθούν. Όταν η ίδιοι οι καθηγητές που έπρεπε να διασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες και την ομαλή λειτουργία της μονάδας με “έντεχνο τρόπο” μας “υποδεικνύουν” ότι ίσως να είναι καλύτερα για τα παιδιά μας να πάνε στην Τεχνική Σχολή ως μηχανικοί ή ως μάγειρες ή να πάνε σε ειδικό σχολείο ή στο Ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου, αλήθεια πως πρέπει να νιώθουμε;

Στην μονάδα γίνεται μια εξαιρετική δουλειά και τα παιδιά μας, συμπληρώνουν, μαθαίνουν διαρκώς και αναπτύσσονται. Μάλιστα τα παραδείγματα του πρόσφατου παρελθόντος αποδεικνύουν ότι με τη σωστή φροντίδα, την αγάπη και τον επαγγελματισμό κάποια απο αυτά τα παιδιά μπορούν να πετύχουν και υψηλούς στόχους και διακρίσεις εξασφαλίζοντας θέσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αναρωτούμαστε, συμπληρώνουν οι αναστατωμένοι γονείς, αν το Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας ή το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας είναι ενήμερο για τους πιο πάνω χειρισμούς και μάλιστα αν τους εγκρίνει; Με ποιανού τις οδηγίες έγιναν αυτές οι επαφές, ποιος αποφάσισε να κάνει εισηγήσεις για το πιο ειναι το καλύτερο για τα παιδιά, στη βάση ποιων αξιολογήσεων και στα πλαίσια ποιας στρατηγικής, ποιας οργάνωσης και με πιο σκεπτικό;

Σημείωση: Το σχολείο και τα ονόματα προς το παρόν δεν τα αναφέρουμε για ευνόητους λόγους και κυρίως για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά.