Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρούν ο Δήμος Πάφου και το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, με αφορμή την παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2026, από τις 09:00 το πρωί και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης, αριθμός δρόμων στο κέντρο της Πάφου θα παραμείνει κλειστός για την κυκλοφορία οχημάτων.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν:
- Τη Λεωφόρο Αθηνών, από το Μνημείο Μακαρίου και Αντίστασης
- Τη συμβολή της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με την οδό Αθανασίου Διάκου
- Τη συμβολή της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με την οδό Χρίστου Κέλη
- Τη συμβολή της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή με την οδό Λόρδου Βύρωνος
- Τη συμβολή των οδών Παλαιών Πατρών Γερμανού και Ρήγα Φεραίου
- Τη συμβολή των οδών Υπολοχαγού Παπαγεωργίου και Αλκιβιάδου
- Τη συμβολή των οδών Υπολοχαγού Παπαγεωργίου και 1ης Απριλίου
- Την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου
- Την οδό 25ης Μαρτίου
- Την οδό Ανθυπολοχαγού Μ. Σάββα
- Την οδό Πανίκου Παστίδη
- Τις οδούς Γλάδστωνος και Νίκου Αντωνιάδη
- Τη συμβολή της Λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη με την οδό Χαράλαμπου Μούσκου.
Πού μπορεί να σταθμεύσει το κοινό
Για την εξυπηρέτηση όσων θα μεταβούν στο κέντρο της Πάφου για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, το κοινό καλείται να χρησιμοποιήσει τους χώρους στάθμευσης της Παλιάς Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Γηπέδου Β’ Δημοτικού Σχολείου (Γ.Σ. Κόροιβος), τον χώρο στάθμευσης παρά το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς και τους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Καραβέλας.
Ο Δήμος Πάφου καλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των μελών της Τροχαίας και της Τροχονομίας, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα και περιττή ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.




