23.9 C
Paphos
Sunday, June 4, 2023

PAFOS FC: Αναλυτική ανακοίνωση από τους επενδυτές για τα πάντα

Οι ιδιοκτήτες της Πάφος Fc Sergey Lomakin και Roman Doubov εξέδωσαν ανακοίνωση για τη φετινή χρονιά και τις εξελίξεις στο σωματείο.

Η ανακοίνωση:

“Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΠΑΦΟΣ FC!
Άλλη μια αγωνιστική περίοδος έχει τελειώσει και πιστεύουμε ότι μπορούμε να δηλώσουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα αν και δεν ήταν η πιο εύκολη περίοδος για την ομάδα, τα μέλη και για εμάς προσωπικά.
Είχαμε το μερίδιό μας στις όποιες επιτυχίες, αλλά είχαμε επίσης το μερίδιό μας στα όποια προβλήματα είχαν προκύψει κατά την διάρκεια της φετινής χρονιάς. Τα ασταθή αποτελέσματα του ποδοσφαιρικού τμήματος οδήγησαν στην αντικατάσταση του προπονητή τον Ιανουάριο του 2018, καθώς και η αποτυχία ορθολογιστικής αντιμετώπισης των θεμάτων οργάνωσης και διοίκησης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, είχαν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην ομάδα όσο και στην εταιρεία.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αυτό δεν ήταν μόνο ένα σοβαρό κριτήριο για τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε το Σωματείο, αλλά και ένας επιπλέον λόγος για να αναλύσουμε προσεκτικά την αναπτυξιακή στρατηγική προόδου της ΠΑΦΟΣ FC.
Να υπογραμμίσουμε ότι περάσαμε μέσα από τη θύελλα και τώρα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τη δουλειά μας για την αειφόρο ανάπτυξη του Σωματείου και την περεταίρω ενίσχυση της ομάδας.

Επιπλέον, ως αποτέλεσμα των έγκαιρων αποφάσεων που πάρθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, η ομάδα πρόσθεσε σημαντικά στοιχεία στην ποιότητα του παιχνιδιού. Όσο για τις στιγμές που ο αγώνας απαιτούσε αποφασιστικές προσπάθειες από τους παίκτες, πολλοί από αυτούς επέδειξαν ισχυρό χαρακτήρα και αγωνιστικό πνεύμα. Ειδικά, θέλουμε να αναφέρουμε την παρουσία μας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου, ένα τεράστιο επίτευγμα, που έφερε εμπιστοσύνη στους παίκτες και φυσικά ευχαρίστησε τους οπαδούς μας.

Χάρη στη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία του προπονητικού επιτελείου και των παικτών μπορέσαμε να επιτύχουμε τον κύριο στόχο για αυτή τη σεζόν που δεν ήταν άλλος από την διατηρήση της θέσης μας στην πρώτη κατηγορία του Κυπριακού πρωταθλήματος!
Σημαντικό επίτευγμα για αυτήν την αγωνιστική περίοδο, κατά τη γνώμη μας, ήταν η όσον το δυνατό καλύτερη συμπλήρωση του ρόστερ. Ήταν η μεγαλύτερη ‘’εκστρατεία’’ μεταγραφών στην ιστορία της ομάδας. Δημιουργήσαμε μία ανταγωνιστική ομάδα σε χρόνο ρεκόρ και παρά τις πολλές άστοχες αποφάσεις στη διαδικασία επιλογής, το συνολικό επίπεδο των παικτών αρκούσε για να μπορεί να ανταγωνιστεί η ομάδα μας επί ίσοις όροις με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.
Είμαστε βέβαιοι και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός μας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με την απόκτηση νέων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα μας να πλησιάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στις 6 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος.

Το κλειδί για την επιτυχημένη απόδοση της ομάδας είναι μια ισχυρή στρατηγική στις μεταγραφές, ιδανική για μια πενταετή περίοδο και με ιδιαίτερη προσοχή στο έργο της Ακαδημίας του Σωματείου. Για το σκοπό αυτό, καλέσαμε έναν από τους καλύτερους scouter στην Ευρώπη, τον κύριο Lars Hallengren, που τα επιτεύγματα του με τις προηγούμενες του ομάδες μιλούν από μόνα τους.
Παρά την προσεκτική προσέγγιση μας στα θέματα εξόδων μεταγραφών, σχεδιάζουμε να προσκαλέσουμε νέους υποσχόμενους παίκτες όχι μόνο από την Κύπρο, αλλά και από τα Βαλκάνια, την Αφρική και τη Νότια Αμερική. Αυτός ο διεθνής κατάλογος των ποδοσφαιριστών της Πάφου θα επιτρέψει να δοθεί μια Ευρωπαϊκή προοπτική, με σκοπό οι παίκτες αυτοί να αυξήσουν την προσωπική τους κεφαλαιοποίηση και ασφαλώς να βελτιώσουν την οπτική της ΠΑΦΟΣ FC και να την καταστήσουν ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη της ποδοσφαιρικής τους σταδιοδρομίας στην Ευρώπη.

Η επίτευξη των δηλωθέντων στόχων είναι δυνατή μόνο με προσοχή στην υποδομή του συλλόγου μας. Στον σχεδιασμό μας είναι η πλήρης ανακατασκευή του Προπονητικού Κέντρου ‘’Νάσος Κωνσταντίνου’’, η οποία θα περιλαμβάνει σημαντικές εργασίες ανακαίνισης και επισκευής σε όλους τους χώρους, τοποθετώντας σύγχρονο εξοπλισμό για την κατάρτιση και την αποκατάσταση ποδοσφαιριστών και φυσικά νέους αγωνιστικούς χώρους.
Αλλά ακόμη και στην παρούσα κατάσταση, η ποδοσφαιρική υποδομή της Πάφου είναι σε ζήτηση. Τα γήπεδα του προπονητικού μας κέντρου χρησιμοποιήθηκαν από αρκετούς ρωσικούς συλλόγους για την προετοιμασία τους μέχρι την έναρξη της σεζόν. Η FC Ural, που αγωνίζεται στη Α’ Κατηγορία Ρωσίας, ήταν ένας από αυτούς. Η ΠΑΦΟΣ FC έχει επίσης καταστεί αξιόπιστος συνεργάτης για το Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (το δεύτερο πιο περίφημο τουρνουά στη Ρωσία), το Κυπέλλου FNL, που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο τον Φεβρουάριο του 2018.

Η οικονομική ‘’πειθαρχία’’ και η έγκαιρη εκπλήρωση των υποχρεώσεων έναντι των ποδοσφαιριστών μας, αποτέλεσε θετικό πρόσημο μεταξύ των παικτών στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό. Σκοπεύουμε να μετατρέψουμε αυτό το κεφάλαιο σε συμβόλαια με καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Η αγωνιστική απόδοση και το τελικό αποτέλεσμα αποτελούν τη βάση. Θεωρούνται ως πλατφόρμα για επιτυχημένες εμπορικές δραστηριότητες, για την αύξηση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις συμφωνίες χορηγίας και τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων και εισιτηρίων διαρκείας. Αυτή η πλατφόρμα είναι απαραίτητη στα μάτια των ιδιοκτητών.
Είναι στρατηγικά σημαντικό ο ίδιος ο σύλλογος μας να μπορεί να παράγει ένα σημαντικό μέρος των εσόδων του, αντί να ελπίζει σε αύξηση της οικονομικής βοήθειας από τους ιδιοκτήτες. Μόνο μια τέτοιου είδους υγιής ομάδα μπορεί να είναι επιτυχής και βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Η ανάπτυξη του εμπορικού μοντέλου στις δραστηριότητες του συλλόγου μας, ανταποκρίνεται πλήρως στις καλύτερες πρακτικές που ακολουθούν οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι.

Σημαντική συνεισφορά στα πιθανά οφέλη προέκυψαν από τις αποφάσεις στελέχωσης που έγιναν τους δύο τελευταίους μήνες, όταν δύο από τους κορυφαίους επαγγελματίες έγιναν μέλη της ομάδας μας: ο Στέλιος Παπαγεωργίου ως Εκτελεστικός Διευθυντής και ο Lars Hallengren ως Αθλητικός Διευθυντής.
Αναπόσπαστο κομμάτι ενός αποτελεσματικού συστήματος εταιρικής διαχείρισης είναι το άνοιγμα των πληροφοριών και η διαφάνεια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πρόσφατοι διορισμοί θα επιτρέψουν σύντομα στην Πάφος FC να είναι ο ηγέτης στους τομείς αυτούς μεταξύ των κυπριακών ποδοσφαιρικών ομάδων.
Οι επιτυχίες του πρώτου έτους δείχνουν ότι διαθέτουμε το απαραίτητο υπόβαθρο για την επίτευξη όλων των φιλόδοξων στόχων μας.

Οι κατάλληλες στρατηγικές λύσεις και η αποτελεσματική διαχείριση της ομάδας, μας επέτρεψαν να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των οπαδών μας, δείξαμε ότι οι προθέσεις μας είναι σοβαρές και είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε μια πραγματική πρόοδο στην Πάφο σε όλα τα επίπεδα. Είμαστε ανοικτοί σε όποια καλή συνεργασία μας προταθεί και δηλώνουμε ότι επιθυμούμε την συμμετοχή όλων στις δραστηριότητες της ομάδας. Θέλουμε να έχουμε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, με οργανισμούς και ομάδες της πόλης μας και φυσικά με τον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας.
Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά προς όφελος της ΠΑΦΟΣ FC, ακολουθώντας τις δραστηριότητες των υψηλότερων αθλητικών, διαχειριστικών και ηθικών προτύπων.

Τέλος όσον αφορά την σημερινή Γενική Συνέλευση του σωματείου, εκ μέρους της TSI, μεγαλομέτοχοι της PAFOS FC LTD, δηλώνουμε ότι το σωματείο της Πάφου χρειάζεται ένα δυνατό Διοικητικό Συμβούλιο και για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να προτείνουμε τον κύριο Σεργκέι Λομάκιν, ως Προέδρο του σωματείου PAFOS FC. Ο κύριος Λομάκιν επιθυμεί να είναι ο νέος πρόεδρος του σωματείου και για αυτό τον λόγο θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει την πρόταση του, όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου που προτίθεται να συμπεριλάβει, όταν αυτό καταστεί δυνατό και ορισθεί εκλογική γενική συνέλευση.
Ο κύριος Λομάκιν επιθυμεί να ζητήσει συνεργασία στο συνδυασμό του νέου ΔΣ , από παλιά στελέχη των ομάδων της πόλης μας καθώς και από επιφανείς επιχειρηματίες, οι οποίοι όλοι μαζί θα μοιραστούν το όραμα για μια δυνατή, ανταγωνιστική, υγιής ομάδα της πόλης και επαρχίας Πάφου.

Με όλα τα νέα μέλη του συνδυασμού για ΔΣ του σωματείου, τα όποια ο κ. Λομακίν θα επιλέξει και θα ανακοινώσει πολύ σύντομα, πιστεύουμε ακράδαντα, ότι μπορούμε να εγγυηθούμε ότι Σωματείο και εταιρεία θα μπορούν να θέσουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες στην αθλητική ανάπτυξη και υγιή οικονομική στρατηγική για όλη την οικογένεια της Πάφος FC.

Δεν θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε χωρίς να ευχαριστήσουμε ειλικρινά και μέσα από την καρδιά μας όλο το προσωπικό στα γραφεία της PAFOS FC LTD, για τη σκληρή δουλειά τους καθώς και όλους τους οπαδούς και τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους σε εμάς. Εκτιμούμε πραγματικά όσα κάνετε για μας – και δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Roman Dubov – Sergey Lomakin

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΦΟΣ! ΕΙΜAΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!”

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ