ΠΑΦΟΣ: Ευρωπαϊκή πρωτιά για το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους Έμπας με θέμα τη διάσωση των δασών

Την πρώτη και τρίτη θέση κατέκτησαν σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με θέμα τη δημιουργία λογοτύπου για την κατηγορία “Seeds without borders”: Forests of Europe η Στέλλα Χριστοδούλου μαθήτρια του τμήματος Β32 και ο Χαράλαμπος Αγησιλάου αντίστοιχα.

1η θέση, Στέλλα Χριστοδούλου

Όπως αναφέρερται και σε ανακοίνωση του σχολείου “ήταν ένα υπέροχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο το σχολείο επιλέχθηκε να συμμετέχει μαζί με άλλες πέντε Ευρωπαϊκές χώρες, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία. Το θέμα του προγράμματος είναι η διάσωση των δασών μέσα στις δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες που βιώνει ολόκληρη η υφήλιος. Προσπάθεια όλων των συμμετεχόντων είναι να εξευρεθούν τρόποι – μέθοδοι διάσωσης διάφορων σπάνιων φυτών και δέντρων μέσω της μεταφύτευσης σε διαφορετικό κλίμα και χώρα.

3η θέση Χαράλαμπος Αγησιλάου

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου: η Νικολέτα Τσιάτταλου Β11, η Αθηνά Μιχαηλίδου Β11, ο Σταύρος Μανώλη Β31,ο Φώτης Στυλιανού Β31,η Γεωργία Παπαθεοχάρους Β31, η Δέσποινα Χαραλάμπους Β31, η Στέλλα Χριστοδούλου Β32, ο Αγησιλάου Χαράλαμπος Β32,η Ραφαηλία Κατσιγιάννη Β32,η Αντωνία Χριστοδουλίδου Β32, η Δημητριάνα Σταυρινού Β32, η Κασιανή Κυπριανού Β41 και η Θεοφανώ Πατσάλη του Β41.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Λόγω των συνθηκών που επικρατούν σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της νόσου Covid 19, δυστυχώς έχει αναβληθεί το πρώτο προγραμματισμένο ταξίδι το οποίο θα γινόταν στην Ουγγαρία. Η συνάντηση όμως έγινε διαδικτυακά. Με αυτό τον τρόπο μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να συζητήσουν διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να ασχοληθούν με το θέμα του προγράμματος. Στους μαθητές μας, στη διαδικτυακή συνάντηση που έγινε στις 24 και 25 Φεβρουαρίου είχαν ανατεθεί δραστηριότητες τις οποίες κλίθηκαν να παρουσιάσουν στην τηλεσυνάντηση. Στις συναντήσεις αυτές οι μαθητές από όλες τις χώρες έκαναν παρουσιάσεις για την πόλη τους, το σχολείο τους και τη χλωρίδα και πανίδα του τόπου τους. Ανακοινώθηκε ο νικητής που έφτιαξε το καλύτερο logo και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως logo όλου του προγράμματος. Νικήτρια χώρα η Κύπρος με το logo της Στέλλας Χριστοδούλου του τμήματος Β32. Το logo του Αγησιλάου Χαράλαμπου πήρε την Τρίτη θέση. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Κύπρο.

Οι καθηγήτριες που επιβλέπουν το πρόγραμμα είναι:
Θέκλα Νικολάου- Φιλόλογος
Χριστιάνα Νεοφύτου- Φιλόλογος

Support Local Business
Translate »