21.9 C
Paphos
Monday, November 2, 2026
spot_img
spot_img

ΠΑΦΟΣ: Εντυπωσιακά επιχειρησιακά σενάρια στην Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» (BINTEO)

Πτήση σε χαμηλό ύψος, κατάδειξη στόχου, προσβολή και επιστροφή σε σχηματισμό επιθετικών ελικοπτέρων.

Το PafosPress κατέγραψε , από αέρος, αντιαρματικό επιχειρησιακό σενάριο με ελικόπτερα Airbus H145M Κίμων από τη Μοίρα 450 τα οποία κινήθηκαν σε χαμηλό ύψος προς στις περιοχές Παναγιάς και Λάρας που ήταν ο στόχος.

Τη σκυτάλη πήρε το Agusta Westland 139, της Μοίρας 460 σε σενάρια έρευνας και διάσωσης αρχικά με προσέγγιση πλοίου εν πλω και επιχείρηση ανάκτησης προσώπου και στη συνέχεια, στην περιοχή Πισσουρίου – Πέτρας του Ρωμιού, με προσέγγιση σε απόκρημνο παράκτιο σημείο και ανάσυρση τραυματισμένου προσώπου από βράχο.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η σημερινή επίδειξη περιλάμβανε και τη Μοίρα 457, όπου παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτικών σκύλων.

Με την ανεπτυγμένη όσφρηση και αντίληψή τους και μαζί με τους συνοδούς τους, συμμετέχουν σε περιπολίες και στον εντοπισμό πιθανών εισβολέων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια στρατιωτικών εγκαταστάσεων και άλλων ευαίσθητων χώρων.

Δείτε το βίντεο στο TikTok

Εικόνες επιχειρησιακής ετοιμότητας και εκπαίδευσης, λίγες ημέρες πριν από τη γιορτή του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελος Μιχαήλ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ